Ποια ακριβώς λογική υποδεικνύει την ύπαρξη θεού,αρχής αν θες,πίσω απ'το Σύμπαν?I mean,όπως το λες,that implies την ύπαρξη ενός μαθηματικού συλλογισμού.Αφού λοιπόν χρησιμοποίησες επιστημονική μέθοδο,θα ήθελα πολύ να μας την αναπτύξεις,ώστε να την περάσουμε peer review.
Δεν χρησιμοποίησα ποτέ τους όρους σωστό και λάθος,διότι πολύ απλά το τι είναι σωστό και τι λάθος είναι κάτι το υποκειμενικό.Ο καθένας έχει τη δική του κοσμοθεωρία.Με ρωτάς γιατί απορρίπτω την ύπαρξη θεού και γιατί επιμένω στο να τον αποδείξω λογικά αν υπάρχει.It's a matter of choices,I guess.Φαντάσου τη ζωή σαν μία εξίσωση γεμάτη μεταβλητές:κανείς δε θα μπορούσε να λύσει κάτι τέτοιο,χωρίς ούτε μία σταθερά.Γι'αυτό ο καθένας στη ζωή του χρειάζεται να βρει τις δικές του constants,βάσει των οποίων θα πορευτεί.Εγώ επέλεξα τον ορθολογισμό και τον σκεπτικισμό.Γιατί?Γιατί έχουν αποδειχθεί πολλάκις αποτελεσματική.Δεν ισχυρίζομαι ότι η επιστημονική μέθοδος είναι μία τέλεια μέθοδος,ισχυρίζομαι όμως ότι είναι η καλύτερη μέθοδος που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας.Επιτρέπει την ανθρώπινη πρόοδο,μας δίνει χειροπιαστά και αξιόπιστα αποτελέσματα.Χρησιμοποιώ τη λογική μου για να ερμηνεύσω τον κόσμο γύρω μου.Αυτό έχω,αυτό χρησιμοποιώ.
Νομίζω παρεξήγησες αυτό που είπα περί παγίδας.Δεν αναφέρομαι στο ότι πιστεύεις στο θεό.I mean,προφανώς και δεδομένου ότι εγώ απορρίπτω κάτι τέτοιο θεωρώ την πίστη ανούσια,πλάνη κλπ,δεν μπορώ φυσικά όμως να το αποδείξω,ώστε να το ισχυριστώ.Παγίδα ονόμασα το ad ignorantiam που χρησιμοποίησες.Δεν είδες το λινκ?Είναι εξ'ίσου logical fallacy να λες εσύ "δεν υπάρχουν τεκμήρια που να υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει θεός,άρα υπάρχει" και εξ'ίσου το να λέω εγώ "δεν υπάρχουν τεκμήρια που να υποδεικνύουν ότι υπάρχει θεός,άρα δεν υπάρχει".Απλώς στη συγκεκριμένη συζήτηση εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο.

Dude,the crusades?Lol,wut?I can't see what kind of proof this would be...anyway,I'm afraid I don't have any.And I don't bother gettin' some.Όπως σου είπα ήδη,την ευθύνη να προσκομίσει αποδείξεις για ένα αντικείμενο την έχει αυτός που υποστηρίζει την ύπαρξή του.Δε σου λέω ότι αναγκαστικά δεν υπάρχει,επειδή δεν υπάρχουν αποδείξεις (ad ignorantiam που λέγαμε παραπάνω),σου λέω ότι είναι "αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου".Ίσως και να είναι ένοχος.Μέχρι όμως ν'αποδειχθεί,θα θεωρείται αθώος.Διαφορετικά και εσύ θα έπρεπε να μου φέρεις αποδείξεις γιατί δεν υπάρχει μια τσαγιέρα σε τροχιά γύρω απ'τον ήλιο,ένα καράβι μινιατούρα στον Πλούτωνα,μια ταραντούλα στον αστερισμό του Κενταύρου και ό,τι άλλη
π@π@ρι@ μπορώ να κάτσω να σκεφτώ.For the record,θα ήταν εφικτό να σου αποδείξω ότι ένας θεός όπως περιγράφεται σε διάφορα θρησκευτικά κείμενα δεν υπάρχει (λόγω αντιφατικών ιδιοτήτων που του προσδίδονται),αλλά δε θα 'χε νόημα,αφού όπως είπες δε σε νοιάζει ποιος είναι ο θεός,αλλά η ύπαρξή του γενικότερα.
Δεν την απορρίπτει.Απλώς ακυρώνει την προϋπόθεση ύπαρξης θεού για την ύπαρξη του ανθρώπου.Δε σε κάνει δηλαδή άθεο,έχει όμως σοβαρές πιθανότητες να σε κάνει ντεϊστή.