Η αποψη μου ειναι αρκετα απλη. Μπορει καποιος να ασχοληθει, να μελετησει, να ανακαλυψει για:
τα αστερια, τα λουλουδια, τη μουσικη, τον εγκεφαλο, τις πετρες, τα πουλια, τα ψαρια, τα χρωματα, τις ασθενειες, τα γονιδια, τους υπολογιστες, το φαγητο, τα καυσιμα, τα αεροπλανα, τα βαπορια και τους φιλους τους παλιους. Οτιδηποτε επιπλεον μαθει για αυτα τα πραγματα θα εχει εφαρμογη σε κατι πρακτικο. Τωρα αν καθεται και προσπαθει να αποδειξει οτι δεν υπαρχει θεος..... αντε και το απεδειξες!!!
Κατα τη γνωμη μου οι θρησκειες (που σας παρακαλω, ποναει το κεφαλι μου οταν τις συγχεουμε με τον κληρο καθε θρησκειας) περιεχουν σημαντικους κανονες που στοχευουν στην κοινωνικη ειρηνη και ισορροπια, και ειναι ο μονος τροπος να περασεις αυτους τους κανονες σε μαζες με χαμηλοτερο πνευματικο επιπεδο. Απο τη στιγμη λοιπον που με μεγαλωσαν με τις Χ,Ψ ιδεες για τη θρησκεια και κρινω οτι ειναι πολυ χρησιμες για την κοινωνια, ειναι πιο ξεκουραστο για εμενα να δεχθω οτι ειναι ΚΑΙ αληθεια.
Οι περισσοτεροι ανθρωποι στρεφονται στη θρησκεια οταν βρεθουν σε αναγκη, μαλιστα οταν φοβουνται οτι δεν μπορουν να αντιμετωπισουν κατι. Η τεχνολογικη προοδος, τα κρατη προνοιας, τα δανεια απο τις τραπεζες, μας φερνουν ολο και λιγοτερες φορες σε τετοια θεση, αρα ο συγχρονος ανθρωπος δεν εχει ψυχολογικη αναγκη να αναζητα το θεο. Αρα τι μενει? Η ψυχολογικη αναγκη (προσωπικα δεν την νιωθω) να μην εχεις κανεναν πανω απο το κεφαλι σου, να σου λεει οτι δεν ειναι σωστο να κανεις ατιμιες, να τεμπελιαζεις, να κερατωνεις το συντροφο σου.
Ελπιζω το κειμενο μου να βγαζει καποιο νοημα γιατι το βρισκω λιγο μπαχαλο. Τονιζω και παλι οτι ανθρωπος που πιστευει (οσο χαλαρα και να ειναι) σε οποιαδηποτε θρησκεια ειναι για μενα σωστοτερος απο καποιον που δηλωνει αθεος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.