Να μην παντρευτείς στην Εκκλησία τότε. Πήγαινε πλήρωσε το παράβολο να σε παντρέψει ο Δήμαρχος.
Έλεος, οκ, δεν πατάτε στην Εκκλησία και καλά κάνετε, αλλά μη μου παίζετε τώρα ότι σας πνίγει το δίκιο γι'αυτά που πληρώνουμε εμείς που πατάμε. Για να πηγαίνει κάποιος να κάνει θρησκευτική τελετή σημαίνει ότι έτσι θέλει. Αν δεν ήθελε, ας έκανε πολιτική τελετή.
Μα προσωπικά αυτό θα κάνω. Δε θα μπορούσα να παντρευτώ σε εκκλησία, γιατί σε όλες οι φωτογραφίες του γάμου μου θα έβγαινα με ξινισμένη και γεμάτη αποστροφή μούρη.
Το ότι δε μας αφορά άμεσα ένα ζήτημα, δε σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να το κρίνουμε. Ναι, με πνίγει το δίκιο που η Εκκλησία αποδέχεται σιωπηλά το γεγονός ότι η γιαγιούλα και η θείτσα και ο κάθε θρήσκος άνθρωπος πληρώνουν κάτι παραπάνω τον παπά (για μισού λεπτού δουλειά, χωρίς καν να καταλαβαίνεις τί ψάλλει), αντί να βγει και να πει να μη το κάνουν, και να δίνουν τα χρήματα αυτά σε ιδρύματα κοινής ωφελείας.
Και τέλος πάντων, περιμένω απ'τον ίδιο να με αμφισβητήσει αν ποτέ είχε μια ουσιαστική σχέση με έναν πνευματικό. Εγώ, πάντως, ξέρω ότι οι άθεοι δεν έχουν πνευματικό...Από κει και πέρα ίσως έχουν αλλάξει οι συνήθειες κι έχω μείνει εγώ στα παλιά. Ενημερώστε με.
Αν πνευματικός=παπάς/κληρικός που σε καθοδηγεί, όχι, από πού κι ως πού;
Δε σημαίνει αυτό ότι θεωρώ όλους τους παπάδες διεφθαρμένους, ούτε όμως όλους αγίους. Υπάρχουν και καλοί, και κακοί. Εγώ αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν οι κακοί, αφού η Εκκλησία μας είναι τόσο αγαθή και καθοδηγείται από το Α. Πνεύμα... Σε μια τάξη, ο βαθμός αταξίας είναι ανάλογος με την ελαστικότητα και την ανεκτικότητα του δασκάλου/καθηγητή.
Αν πνευματικός=πνευματικό πρότυπο, γιατί όχι; Προσωπικά, δεν τρελαίνομαι για πρότυπα, αλλά μιας και δεν έχουν να κάνουν με το τί πιστεύει ο καθένας, δε νομίζω πως θα είχε και μεγάλη διαφορά.
Το ίδιο αρρωστημένη (προσωπικά) θεωρώ την καύση, αλλά είμαι απόλυτα σύμφωνος στη δυνατότητα επιλογής. Η οποία, εν πάσει περιπτώση, υπήρχε και πριν το νομοθέτημα και όσοι πραγματικά δεν ήθελαν ταφή, έκαναν αποτέφρωση στη Βουλγαρία με παρόμοιο κόστος.
Α, δηλαδή το να σε φάνε τα σκουλήκια δεν είναι καθόλου αρρωστημένο...
Ωραία λοιπόν, να πάμε να κάνουμε και τις ταφές στη Βουλγαρία, μιας και εκεί έχει πολύ περισσότερο διαθέσιμο χώρο, και επειδή δε μας αρέσουν τα νεκροταφεία...
Παράβολο χαρτοσήμου 15 ευρώ από δημόσιο ταμείο ή διπλότυπο γάμου αξίας 18 ευρώ.
Μάλλον δεν έψαξες καλά...
Και πόσο κοστίζει δηλαδή το να παντρευτείς στην Εκκλησία;
15 ή 18 ευρώ δεν είναι ούτε το 1/500 του τί θα πληρώσεις για τη δεξίωση (ανάλογα με τις απαιτήσεις, βέβαια).