4 αιώνες πριν το χριστό οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν πολύ πιο προοδευτικές ιδέες.
δεν καταλαβες καλα...ειπα
ο Ιησους στην εποχη του ηταν ο πιο φιλελευθερος!και φυσικα οι αρχαιοι Ελληνες ηταν πιο φιλελευθεροι ακομη και απο τους σημερινους στο μεγαλυτερο μερος...
Σχετική, αλλά υπάρχουν ορισμένα κριτήρια. Δεν μπορεί να γράφει ο καθένας ό,τι γουστάρει σε έναν πάπυρο και δύο χιλιάδες χρόνια μετά να νομίζει ότι θα τον πιστέψουμε... Και τα Ομηρικά Έπη έχουν βρεθεί σε παπύρους και περγαμηνές αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αποτελούν ιστορικά γεγονότα. Μαρτυρίες για θαύματα; Τέτοιες υπάρχουν και στις άλλες θρησκείες. Υπάρχουν και για φαντάσματα. Και για UFO. Με δύο τρία ταχυδακτυλουργικά κολπάκια μπορεί ο κάθε επιδέξιος Κόπερφιλντ να κάνει "θαύματα". Και τα Ευαγγέλια νομίζω πως πολύ λίγοι από μας τα έχουν διαβάσει όλα. Είναι, απ' ό,τι έχω ακούσει, γεμάτα αντιφάσεις, ειδικά αυτό του Ιωάννη με τα άλλα. Αλλά για σκέψου λίγο ποιος επέλεξε τα βιβλία που θα αποτελούσαν την Α. Γραφή... Οι "πατέρες" της Εκκλησίας, οι οποίοι βεβαίως θα διάλεξαν όσα βιβλία τους βόλευε και τα υπόλοιπα θα τα έριξαν στην πυρά.
δε νομιζω οτι εγραφαν ο,τι γουσταραν και "πουλησαν" τοσο πολυ οι Ευαγγελιστες...ειναι τουλαχιστον ανοητο να το πιστευεις αυτο..
εχω ξαναπει οτι στην θρησκεια δεν εχουμε αποδειξεις...αλλα απειρες ενδειξεις...
αυτο που διαχωριζει την θρησκεια απο την επιστημη ειναι οτι η θρησκεια εχει ενδειξεις που ενισχυουν την πιστη, ενω η επιστημη εχει αποδειξεις που ικανοποιουν τον ανθρωπινο εγωισμο...
δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν μαρτυριες για θαυματα και στις αλλες θρησκειες...και εννοειται και για φαντασματα και UFO...και για αυτο πιστευω και στα φαντασματα και στα UFO...
η ταχυδακτυλουργικη ειναι καθαρα θεμα φυσικης...δεν ειναι κατι το υπερφυσικο...
ο κοπερφιλντ γνωριζει καλα τους νομους της φυσικης και κανει τα κολπα του...
αν εχεις ακουσει μην κρινεις αδικα...εχω διαβασει 2 φορες την αγια γραφη, και ξερω οτι δεν εχει αντιφασεις...
δεν πιστευω σε κανεναν Πατερα της Εκκλησιας...και δεν με ενδιαφερει ποιοι ηταν..απο τη στιγμη που επελεξαν αυτα βιβλια σημαινει οτι η Εκκλησια ορισε ατομα που ειχαν γνωσεις...και την εκκλησια την ιδρυσε ο Ιησους...σε αυτον πιστευω και στο κηρυγμα του...
Εννοείται πως δε κάτσεις να κάνεις έρευνα για τον κάθε πολίτη από 6,5 δισ. για να ανακαλύψεις πού πιστεύει. Από πού νομίζεις ότι άντλησαν τα στοιχεία τους αυτοί που έκαναν την έρευνα;
Για αυτόν ακριβώς το λόγο επικράτησε και ο νηπιοβαπτισμός. Τα περί κινδύνου θανάτου των βρεφών είναι προφάσεις. Βαφτίζεις τον άλλο (=τον αναγκάζεις να γίνει χριστιανός, γιατί τον ονομάζεις έτσι, τον πας στην Εκκλησία, του κοπανάς μέρα νύχτα την προπαγάνδα πως η Ορθοδοξία είναι η μόνη Αλήθεια), και έχεις κατευθείαν πολύ περισσότερους Χριστιανούς. Το δίκαιο λοιπόν θα ήταν να βαπτίζονται χριστιανοί μόνον αυτοί που πάνε από μόνοι τους να βαπτιστούν, και που θα είναι βεβαίως πάνω από 10 χρονών.
Σωστά το έθεσες, υποτίθεται πως έχουμε ελευθερία και δημοκρατία. Γιατί πρώτον, οι περισσότεροι δεν μπορούν πλέον να "ξεβαφτιστούν", αλλά υπομένουν την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου. Και δεύτερον, αν εγώ πάω και ξεγραφώ από χριστιανός, τα 3/4 του κοινωνικού μου περιγύρου θα με κοιτούν σαν να κατέβηκα από τον Άρη. Σαν να είμαι πυρηνική βόμβα έτοιμη να εκραγεί.
Στην τελική δε θα κατηγορήσω το Χριστιανισμό ως ιδεολογία, αλλά τους Χριστιανούς, που, μαζί με αυτό, ανέχονται δεκάδες άλλα σφάλματα της Εκκλησίας, είτε αναγωρίζουν τη φύση τους ως σφάλματα (βιασμοί ανηλίκων - σφετερισμός των δημοσίων εκτάσεων γης κ.ά.), είτε όχι (αφού ρε λες ότι νοιάζεσαι για τους φτωχούς γιατί δεν πουλάς τη Μερσεντές σου και τα χρυσά που φοράς και που κρέμονται από τους πολυελαίους να δώσεις λεφτά για τους φτωχούς; - βάπτισμα).
ε ωραια εσυ ως πιο ειδικος θα ξερεις οτι οι περισσοτεροι απο αυτους δεν πιστευαν και ηταν βαπτισμενοι...τι να σου πω ρε φιλε...αμα τοσο πολυ σας καιει ολους εσας τους βαπτισμενους χριστιανους αθεους, και αν οντως ειστε τοσοι πολλοι ανα τον πλανητη, γιατι δεν συγκεντρωνεστε να αντιδρασετε να σας ξεβαφτισουν???
καντε επανασταση αμα νομιζετε οτι σας θιγει να σας εκφραζει η αγαπη για το συνανθρωπο...
αμα σε αντιμετωπιζει ετσι ο περιγυρος σου αμα ξεβαφτιστεις...κακο του περιγυρου...εμενα δε θα με ενδιεφερε...εγω ειμαι ελευθερος και κανω ο,τι γουσταρω εφοσον δεν βλαπτω καποιον...τελος.
μην εισαι απολυτος...ολοι οι χριστιανοι δεν δεχονται τα σφαλματα που εχουν γινει ...
ειναι κατακριτεα ολα...
και στην τελικη δεν ειναι θεμα εκκλησιας...ειναι θεμα ανθρωπων....επειδη ενας παπας βιασε καποτε ενα παιδακι, δε σημαινει οτι ολοι οι παπαδες ολη η εκκλησια ειναι ετσι...ισα ισα...και φυσικα και οι πιστοι τα χουν κατηγορησει ολα αυτα...δεν εισαι ο πρωτος και φυσικα οχι ο τελευταιος...μην εισαι απολυτος και προσεχε πως μιλας...
Συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα - εσύ δεν έχεις τίποτα να αποκομίσεις από έναν τέτοιο πόλεμο, αυτοί όμως ναι. Τα δεδομένα για την καθεμιά από τις δυο νοοτροπίες (μια λέξη η οποία, επαναλαμβάνω, συγχέεται με τη λέξη λογική, η οποία χρησιμοποιείται συνεκδοχικά για να περιγράψει γενικά τον όρο "τρόπος σκέψεως ") είναι διαφορετικά.
η νοοτροπια μπορει να εκφραζει ενα συνολο ανθρωπων, ομως η λογικη του καθενος αφορα τον καθενα μεμονωμενα...
εγω σου μιλησα για λογικη και θα το ξαναπω...ειναι σχετικη...
Είναι σχετικά, ναι, αλλά όταν μιλάς για το ίδιο πράγμα (π.χ. για τη θρησκεία μιας και όλες αναφέρονται στον προορισμό του ανθρώπου και την προέλευση του κόσμου), με τα ίδια δεδομένα, τότε όχι.
δεν πρεπει να κοιταμε μονο οτι λεγεται εκ πρωτης οψεως.υπαρχει συμβολικο περιεχομενο στην Παλαια Διαθηκη αρα και στη Γενεση.
φυσικα και υπαρχει συμβολικο περιεχομενο...αλλα δεν αναφερονται ολες οι θρησκειες στον προορισμο του ανθρωπου και την προελευση του κοσμου με τα ιδια δεδομενα...κανεις λαθος..δεν ειπε ποτε ο Αλλαχ "εκτισα τον κοσμο σε 6 μερες"...ελεος...δεν ειναι τα παντα τοσο ιδια...
In Flames gn