το κειμενακι που θα εχει γραφτει απο καποιον κατακαημενο αρχιμανδριτη προφανως δεν εκπροσωπει την Ορθοδοξη Εκκλησια ποσο μαλλον την Ορθοδοξη Χριστιανικη πιστη...
Το κειμενάκι έχει γραφεί από την ενορία ενός δήμου στην Αττική, και έπειτα μοιράστηκε στους μαθητές ενός δημοτικού σχολείου... Οι γονείς και οι δάσκαλοι εξοργίστηκαν. Αλλά δεν παύει να έγινε αυτό από ολόκληρη ενορία, όχι μόνο από έναν παπά. Και επίσης οι παπάδες στην κωμόπολη που μένω λένε πως είναι αμαρτία να μη νηστεύεις...
τονιζω για πολλοστη φορα...οδηγος μας ειναι μονο ο η Αγια Γραφη..αλαθητος ειναι μονο ο Χριστος ..ολοι οι αλλοι αρχιεπισκοποι,παπαδες δεν παυουν να ειναι ανθρωπακια με ανοητη καποιες φορες και καλη αλλες φορες,συμπεριφορα...οπως αλλωστε ολοι μας...πιστεουμε στα λογια του Χριστου και μονο...ποσες φορες πρεπει να το πουμε?
Για σένα και τον πιο καλό χριστιανό, ναι. Οι περισσότεροι χριστιανοί παρασύρονται από όσα λέει η Εκκλησία.
Πολλές φορές πρέπει να το πεις. Μια για τον κάθε παπά. Μια για τα βιβλία των Θρησκευτικών στο σχολείο που παρουσιάζουν την Εκκλησία σαν τον Ποντίφικα. Γιατί ναι μεν λέμε ότι ο Πάπας είναι αλάθητος, αλλά όμως στα βιβλία των Θρησκευτικών παρουσιάζεται η Εκκλησία ως ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία. Μια για τον κάθε άνθρωπο στην κοινωνία, και πίστεψέ με, η πλειοψηφία είναι έτσι. Δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη με σένα, με την οποία θα συμφωνούσα απολύτως αν τυχόν και ήμουν χριστιανός. Πάντως η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία δε δέχεται το ότι πιστεύουμε μόνο στο Χριστό και στην Α. Γραφή.
αν καποιος ανοητος εγινε κληρικος ,ΟΧΙ δεν φταει η χριστιανικη πιστη.Αμα τον εβαζε στη θεση που ειναι ο Ιησους ,στον οποιο εγω πιστευω,να κατηγορουσες τον Χριστιανισμο γενικοτερα.
Η χριστιανική πίστη δε φταίει, αλλά όμως αυτοί που τον δέχτηκαν στους κόλπους της Εκκλησίας την εκπροσωπούν. Να σου πω τί συμπέρασμα βγάζω από όλο αυτό; Ότι στο σχολείο δε διδάσκεται ο Χριστιανισμός. Διδάσκεται ο Χριστοεκκλησιανισμός. Ή όπως αλλιώς να το πω τελοσπάντων.
Υπαρχουν ιστορικες αναφορες στον Ιησου και τους μαθητες,πιστους του.Αν εσυ τα θεωρεις προπαγανδα ,πλαστα ή whatever ..οκ ,κανε το.
Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά οι αναφορές αυτές δε μιλούν για κανένα θεάνθρωπο, αλλά για σκέτο άνθρωπο. Εκτός αυτού, είναι τόσες πολλές οι δήθεν "μαρτυρίες" για το Χριστό, οι οποίες εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα διαφόρων ομάδων της εποχής, που δεν ξέρουμε ποιες είναι έγκυρες και ποιες πλαστές. Π.χ. Ευαγγέλιο του Ιούδα. Εκτός αυτού, η Εκκλησία (τα ανθρωπάκια που λέγαμε) επέλεξε μόνη της ποια βιβλία θα αποτελούν επίσημα θεολογικά συγγράματα. Όσα δε τη συνέφεραν ασφαλώς και θα τα έκαψε. Για ποιον άλλο λόγο θα κάψανε οι Βυζαντινοί (και δεν κατηγορώ το χριστιανισμό αυτό καθ' αυτό, αλλά την Εκκλησία), τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της εποχής; Συν, ποιος αντέγραφε αρχαία βιβλία κατά την εποχή εκείνη; Οι Άραβες και η Εκκλησία. Οπότε...
οσο για την ταινια επειδη φανταζομαι οτι το περιεχομενο της θα ειναι σχετικο με την μη υπαρξη του Χριστου δεν βλεπω καποιο λογο να δω ΚΑΙ αυτη..εχω δει και εχω διαβαζει τοσα και τοσα που αναφερονται σε κατι τετοιο και συνειδητα επελεξα τι πιστευω..πειτε με ηλιθια ή ευκολοπιστη.εχω κανει τις επιλογες μου ,οποιες και αν ειναι αυτες και λογος δεν πεφτει σε ΚΑΝΕΝΑΝ.εν ολιγοις δεν με ενδιαφερει η αποψη κανενος επι των θρησκευτικων μου πιστευω.
τεσπα,πες μου πανω κατω σε τι αναφερεται η ταινια και αν δν βαριεμαι θα τη δω το βραδυ...
Η ταινία βασικά (απ' ότι έχω καταλάβει, λίγο από την αρχή έχω δει, τις μέρες που δε θα λείπω τα πρωινά θα τη δω) αναφέρεται στην ύπαρξη γενικά των θρησκειών. Δε μπορώ βέβαια να εκφέρω γνώμη, γιατί δεν την έχω δει όλη. Ναι, λόγος δεν πέφτει σε κανέναν για τις απόψεις σου και βάζω στοίχημα πως λες το ίδιο και για τις απόψεις των άλλων... Μακάρι να σκέφτονταν όλοι σαν εσένα...
οσο για τις ομοιοτητες...οταν οι γυναικες ηταν κατι πιο πανω απο τους δουλους ,ενα αντικειμενο ουσιαστικα ο Χριστος (ετσι οπως πιστευω εγω παντα) τις ειχε μαθητριες ...συναναστρεφοταν μαζι τους ακριβως με τον ιδιο τροπο οπως με τους αντρες..υπερασπιστηκε και συνομιλησε με ιεροδουλες...ολα αυτα ενα απλο παραδειγμα..τα στοιχεια που δηλωνουν τις απιστευτες καινοτομιες του Χριστιανισμου σε σχεση με παλαιοτερες αντιληψεις(κοινωνικες,θρησκευτικες κλπ) ειναι πολλα.
Βασικά ο Πλάτωνας είχε πει πως μια κοινωνία όπου οι γυναίκες δε συμμετέχουν παντού εξίσου με τους άντρες είναι σαν άνθρωπος που χρησιμοποιεί μόνο το ένα του χέρι. Να μη μιλήσουμε για τους σοφιστές... Καινοτομία δεν ήταν, αλλά ήταν σίγουρα αξιέπαινη πράξη. Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλά αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία στην Α. Γραφή (η οποία δεν απαρτίζεται μόνο από την Π. Δ. και τη ζωή του Χριστού αλλά και από τις επιστολές των αποστόλων), γι' αυτό και το "η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" και "ο άνδρας θεωρείται κεφαλή της γυναίκας όπως και ο Χριστός θεωρείται κεφαλή της Εκκλησίας" του Απ. Παύλου. Δε τα είπε αυτά βέβαια ο Χριστός, αλλά ο χριστιανισμός στα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του στα λεγόμενα των αποστόλων βασιζόταν.
Όχι εννοείται, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ φιλικά!!!!!!!!!!!!!!!!!