αφου με κοπο διαβασα τις αποψεις σου...απανταω:
το πoια θρησκεια εχει τα στοιχεια μιας θρησκειας που διδασκει την ελευθερια δν μπορουμε να τα καθορισουμε εμεις σε στυλ εντολων ... απλα να εχουμε αποψεις...
τεσπα, αν υπαρχουν καποιοι ανεγκεφαλοι που εξεφτελιζουν το νοημα μιας θρησκειας(ή ιδεας) , η θρησκεια (η ιδεα) δν ΦΤΑΙΕΙ...και σου αναφερω παραδειγμα...κατα κοινη ομολογια η δημοκρατια οπως ασκειται σημερα εινι εν ολιγοις γτπ...αυτο σημαινει οτι πρεπει να την καταδικασουμε ως πολιτευμα ή να πουμε η ολιγαρχια ειναι προτιμοτερη ?
η θρησκεια φυσικα δημιουργημα των ανθρωπων θα ειναι...ποιων αλλων ? των ελοχειμ

?
πιστευεις απο ο,τι βλεπω σε ενα κραμα θρησκειων..εν μερει αυτο θεωρειται θρησκευτικος συγκρητισμος αλλα αφου το επελεξες συνειδητα με γουστο σου ,με καπελο σου....
"δεν παλευει να αποριψει αποδεδιγμενες θεωριες"
"για την δημιουργεια του κοσμου το ηλεκτρονιο το προτωνιο το νετρινο ....το BIG BANG .......την κοσμολογια ,αστροφυσικη,φυσικη ,χημεια, βιολογια ,τα μαθηματικα κ.ο.κ."
και οι χριστιανοι και τοσοι αλλοι θρησκευομενοι τα ιδια πιστευουμε !!! πως αλλιως να το πουμε...εχουμε γραψει τοσα ποστ για να δηλωσουμε οτι κοντρα χριστιανισμου-επιστημης δν υπαρχει...και συμφωνουνε σε αυτο και επιστημονες ...εχω αναφερει παραδειγματα σε προηγουμενα ποστ μου....κανε ενα κοπο να τα διαβασεις..και τα δικα μου και των υπολοιπων...αυτην την καραμελα περι επιστημης πολυ την εχουμε πιπιλισει και εγω πιστευω πως αυτο γινεται στα πλαισια της αγνοιας...
φιλικα,παντα