Τα πάντα έχουν μία αρχή...δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει κάτι που δεν έχει...Η θρησκεία βγήκε για να κατηγορούμαι κάποιον και να τον ονομάζουμε ανώτερο... γιατί κανείς άνθρωπος δεν αντέχει την κορυφή...κανείς δεν μπορεί να ζει χωρίς να ξέρει ότι τον εξουσιάζει κάποιος...γιαυτό έχουμε και τον θεό...άλλωστε κανείς δεν ακολουθεί πιστά ότι λέει π.χ ο Χριστιανισμός..υπάρχει ο τέλειος χριστιανός;;και παίρνουμε πολύ σοβαρά της θρησκείες...στην άλωση της Κων/πολης κάηκαν πολλά γραμμένα βιβλία αλλά δεν δίνει σημασία κανείς γιατί τα πέρνουμαι ως ιστορικά και μόνο βιβλία...η καινή διαθήκη γιατί να μην είναι ένα ιστορικό βιβλίο..;Μην καταργούμαι την αυτονομία του ανθρώπου άλλωστε σε μια θρησκεία π.χ Χριστιαννησμός ο θεός μας έχει απόλυτα ελεύθερους...το μόνο που μας ελέγχει είναι η συνηδηση μας και κανείς άλλως...εγω δεν βγαίνω στους δρόμους και δεν σκοτώνω παιδιά γιατί δεν έχω ανάγκη να το κάνω και γιατί δεν με αφήνει η συνηδηση μου...
H Κ.Δ. δεν είναι ιστορικό βιβλίο, για τον ίδιο λόγο που δεν είναι και το Κοράνι ή η Τορά, το Ταλμούδ και η Κοσμογονία του Ησίοδου.
Ο θεός δε νομίζω ότι μας έχει απόλυτα ελεύθερους, λέει, βλέπεις, να μη πιστεύουμε σε άλλο θεό εκτός από αυτόν...
Εγώ δε θέλω να με εξουσιάζει κανείς, θεωρώ πως έχω την απαραίτητη ωριμότητα για να εξουσιάσω τον εαυτό μου. Και αν δε την έχω, θα φάω τα μούτρα μου, θα κάνω πολλά λάθη και θα μάθω από αυτά, για να την αποκτήσω. Δε θέλω κανέναν να μου λέει τί να κάνω, θέλω να πηγάζει από μέσα μου η ηθική υποχρέωση να σέβομαι τους υπόλοιπους και αυτοί, αντίστοιχα, να σέβονται εμένα. Η θρησκευτική εξουσία διαφθείρεται πολύ εύκολα και δεν απέχει πολύ από το να αναμιχθεί με την κοσμική. Δυστυχώς η χώρα μας βρίσκεται ακόμη μακριά από το διαχωρισμό Πολιτείας-Εκκλησίας.
Crook, μια φορά είχες αναφέρει πως οι δημοσκοπήσεις που γίνονται περί θρησκείας στην Ελλάδα καθορίζονται από το πόσοι βατπίζονται.
Δεν είναι δημοσκοπήσεις (δεν είπα αυτό

). Είναι τα επίσημα στοιχεία του κράτους, το οποίο, για να βγάλει συμπεράσματα για τη θρησκευτική πίστη των υπηκόων του, συμβουλεύεται τον κατάλογο των μελών της Εκκλησίας, δηλαδή των βαπτισμένων.
Πράγμα που σαφώς είναι παράλογο - πρώτον, δε μπορείς να ονομάσεις χριστιανό ένα παιδάκι 2 χρονών, που δεν έχει καν τη νοητική ικανότητα ενός χιμπαντζή, και δεύτερον, αν με βουτήξουν σε έναν ποταμό και έρθει ένας Ινδουιστής και με "βαπτίσει" όπως οι Ινδουιστές εντάσσουν τα δικά τους μέλη στη θρησκευτική τους κοινότητα, ή αν με περιτμήσουν (όχι ευχαριστώ

, προτιμώ το πρώτο

), σημαίνει ότι θα γίνω Ινδουιστής ή Μουσουλμάνος αντίστοιχα;
Το 81% δήλωσε πως πιστεύει σε κάποιον θεό, το 16% δήλωσαν αγνωστικιστές κι ένα 3% άθεοι.
Δε δήλωσαν αγνωστικιστές, αλλά πως πιστεύουν σε μια ανώτερη υπερφυσική δύναμη/ζώσα δύναμη.
Τώρα, το πόσοι είναι οι Χριστιανοί και το τι δόγμα ακολουθάει ο καθενας...μπέρδεμα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Greece
Πόσοι είναι πραγματικοί χριστιανοί;