Κοίταξε, κυρίως μιλάμε για οικονομική παγκοσμιοποίηση, η οποία έχει ήδη επέλθει σε μεγάλη κλίμακα. Τώρα, όσον αφορά την πολιτιστική παγκοσμιοποίηση, θεωρώ πως ναι μεν οι Αμερικανοί επιβάλλουν κατά κάποιο τρόπο ορισμένα στοιχεία της καθημερινής τους ζωής, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ερχόμαστε σε επαφή μόνο με τον Αμερικάνικο τρόπο ζωής.
Αφού γινόμαστε όλοι ένα είναι σχεδόν το ίδιο. Ένα είναι σίγουρο: τα λόγια του Kissinger αποδείχτηκαν αληθινά κι ο Ελληνικός πολιτισμός πάει να εκλείψει.
Έχει μεγάλη διαφορά ένας λαός που είχε σκοπό να γεννήσει τον Μεσσία από τους Παλαιστίνιους. Δεν ξέρω το σχέδιό Του όπως σου ξαναείπα. Θα δείξει ο χρόνος. Με τους Εβραίους πάντως έδειξε...
Δε μου έδωσε και κανέναν καλό λόγο για να το κάνω.
Γουχού! Έπιασες το νόημα της κουβέντας!
Θα έρθω πάλι σε προσωπικό επίπεδο -μιας και δεν μπορώ να μιλήσω για όλους-. Όταν ξαναγύρισα στον Χριστό το έκανα επειδή με έβγαλε από μία δύσκολη κατάσταση. Θα μπορούσε κάλλιστα το "θαύμα" εκείνο βέβαια να αποδοθεί και σε σύμπτωση. Ναι, έγινα Χριστιανός χωρίς καμία βάση και χωρίς λογική, αλλά από τότε βλέπω κάθε μέρα όλο και περισσότερο πως ο Θεός υπάρχει.
Για να γίνεις Χριστιανός πρέπει να πας εσύ στον Θεό επειδή έτσι το ένιωσες, επειδή Τον είχες ανάγκη, επειδή έχεις σκέψεις, επειδή, επειδή, επειδή...με άλλον τρόπο Χριστιανός δε γίνεσαι!
Υπάρχουν, επίσης, για να διευκολύνουν το "λειτούργημα" των ιερέων να μαζέψουν χρήματα, αλλά κυρίως να επεκτείνουν την επιρροή τους.
Βλέπεις, οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Παλαιοημερολογίτες (που είναι και πιο σωστοί -άλλο θέμα αυτό-)...εκεί οι παπάδες είναι τελείως δωρεάν κι όλοι είναι εθελοντές απλώς.

Φανταστικό κίνημα μπορώ να πω. Άλλο θέμα όμως...
Όχι, δεν περιμένω να ακούσω φωνές. Αλλά ούτε μεταβάλλω τις συμπτώσεις γύρω μου σε "πράξεις του Θεού".
Μου φαίνεται απολύτως λογικό και φυσιολογικό, μιας και δεν πιστεύεις.
Πού χρειάζεται η ταπείνωση;
Ναι, να πούμε ότι είμαστε υπηρέτες των άλλων ανθρώπων και ταλιμπάν και ταλιμπάν... Αλλά όμως η ταπείνωση προκαλεί μειονεκτικά συναισθήματα.
Σε προηγούμενό σου post μου φάνηκες αρκετά ταπεινός πάντως (εκεί που είπες σιγά να μην καθόταν ο Θεός να ασχολούταν με εμάς).
Η απόλυτη ειρωνία βρίσκεται στην ταπείνωση! Όσο πιο κάτω πέφτεις εδώ, τόσο πιο πολύ εξυψώνεσαι στην ψυχή! Άμα κάτσεις και πεις πως είσαι ένα τίποτα (και το πιστέψεις πραγματικά) τότε είναι που έχεις γίνει κάτι: έχεις αποκτήσει ταπείνωση.
Τι μειονεκτικά συναισθήματα δηλαδή?
Πού την είδες εσύ την ηττοπάθεια;

Πάσχει από μια χρωμοσωμική ανωμαλία στο 15ο χρωμόσωμα του πατέρα. Λέγεται Prader Willie Syndrome (θα το δεις και Willy ή Willi).
Σταμάτησες να προσεύχεσαι. Η προσευχή θέλει αγνώνα και δεν πρέπει να τα βάζουμε κάτω ποτέ.
Just looked it up κι απ' ότι φαίνεται ήρθες εκεί που ήθελα να καταλήξω. Πολλά κακά γίνονται στον κόσμο μας (και κυρίως σε εμάς τους ίδιους) ώστε να ταπεινωθούμε. Παράδειγμα, θα ήταν πολύ συγκινητικό και ταπεινωτικό για μία οικογένεια αν γεννούσε ένα παιδί με νοητικό πρόβλημα. Σε όλους μας έχουν συμβεί άσχημα πράγματα και μόνο πιο δυνατούς μας κάνουν.
Ιδέα δεν έχω που ήταν τα Απόκρυφα πριν. Αλλά όπως σου είπα πρέπει να ήταν διαθέσιμα και πιο πριν, διότι ο Γνωστικισμός άνθιζε εκείνα τα χρόνια και "βρίσκανε" πολλά ντοκουμέντα. Γι' αυτό κι ονομάζονται "Το Γνωστικό Ευαγγέλιο της Μαγδαληνής", παράδειγμα.
Επίσης , a great quantity of Apocrypha έρχεται από τα διάσημα
Dead Sea Scrolls.
Η Εκκλησία το μόνο που έκανε ήταν να τα ονομάσει ψευδεπίγραφα ή αιρετικά.
Η αλήθεια είναι, πως με τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία, κανένας σχεδόν δε θα τολμούσε να πει ό,τι του κατέβει.
Μπα, γιατί εδώ μιλάμε για Θεό και everything is possible.
Δε λέω πως το έκλεψαν. Θα προτιμούσα τον όρο "αξιοποίησαν". Ο πολιτισμός είναι πανανθρώπινος, άσχετα με το ποιος τον παρήγαγε, και όλοι έχουν δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσουν για να τον φέρουν σε ανώτερο επίπεδο.
Έχει διαφορά, γιατί οι Χριστιανοί το χρησιμοποίησαν ως δική τους αλήθεια, άρα είναι διαφορετικό.
Το κακό είναι ότι ορισμένοι θεολόγοι αποδίδουν την "τιμή" της σύλληψης της ιδέας ενός τέτοιου Θεού στο χριστιανισμό.
Ο καθένας όπου θέλει το αποδίδει και όπου του κολλάει περισσότερο. Ο Σωκράτης (χωρίς να έχω διαβάσει) μου φαίνεται αρκετά κοντά στον Χριστιανισμό πάντως.
Ναι, αλλά άλλο η θεωρία, και άλλο η πράξη.
Μα γιατί μου αρχίζεις για εγκλήματα θρησκείας? Ορίστε, κι εγώ σήμερα μάλωσα με έναν άθεο και με τσάντισε, άρα οι άθεοι είναι λάθος. :-\
Κοίτα, ξεκίνησε από μια βάση. Πήρε ως δεδομένο ότι η ψυχή και το σώμα είναι ξεχωριστές "ουσίες", ενωμένες μεν, με διαφορετικές δε ιδιότητες. Και μάλλον ούτε κι αυτό πήρε ως δεδομένο.
Σωστά, από την στιγμή που μίλησε για κάτι το οποίο δεν έχει ούτε την παραμικρή απόδειξη δεν θεωρείται ορθολογιστής. Όχι μόνον αυτό, αλλά άρχισε να χτίζει ολόκληρα βασίλεια και κόσμους πάνω στην ψυχή. Το έχασε το παιχνίδι, αλλά τον δικαιολογώ, έφταγε η επιστήμη που δεν είχε προχωρήσει ακόμα.
Ο θρησκευτικός συγκρητισμός ζει και βασιλεύει...
Εντάξει, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με πολλές θρησκείες, ειδικά με Σατανισμό και Γνωστικισμό.
Αφού λοιπόν θα είμαστε έτσι, δε θα έχουμε περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση και προσέγγιση αυτού που θεωρούμε τέλειο. Τότε πού είναι όλη η πλάκα στη ζωή;
Σου είπα, άλλο εκεί κι άλλο εδώ. Εξάλλου ποιόν Θεό να φτάσουμε? Άπειρος δεν είναι?
Δε νομίζω ότι το Σύμπαν χαρακτηρίζεται από τελειότητα και ακρίβεια.
Εννοείς μαθηματικά δεν είναι ακριβές (κίνηση πλανητών) ή..."ηθικά" (παγετώνες κλπ.)?
Ναι, τα ξαναείπαμε, αλλά όμως απλώς δεν είναι δυνατό να συγκεντρώσει κάποιος όλα τα έγγραφα του κόσμου που αφορούν ένα συγκεκριμένο θέμα.
Ο Χριστιανισμός το έκανε. Δεν ήταν
κάποιος, αλλά πάνω από 500 άτομα σε κάθε Οικουμενική Σύνοδο κλπ., όχι ένας. Χρειάστηκε χρόνο, μα έγινε.
Αν πιστεύεις πως έχω άδικο, βρες μου κάποιο τέτοιο κείμενο έξω από την Ιερά Παράδοση του Χριστιανισμού.
Α, παλιά έτσι ήταν. Δεν ήξεραν ποιά είναι τα σωστά Ευαγγέλια, ποιός είναι Άγιος, ποιός όχι, τι είναι αίρεση κλπ., τα βρήκανε με τα χρόνια όλα...
Βασικά νομίζω πως εννοούσε ότι για αυτή την άνεση, ευλογάς το Θεό και αποδίδεις σε αυτόν (αν όχι εσύ προσωπικά, πάντως αρκετοί χριστιανοί) τα καλά που έχεις, ενώ τα κακά τα αποδίδεις απλώς... στον κόσμο.
Τότε κάποιος με κατώτερη μόρφωση από εμένα και με μία ανάγκη παραπάνω να πιστέψει στον Θεό, θα ήταν πολύ πιο πιστός από εμένα, όπως οι Μουσουλμάνοι, παράδειγμα.
Τα Παλαιστινιάκια ρώτησες αν τα ενδιαφέρει; Ο Θεός τα ρώτησε;
Όταν λες "σωθούμε", τί ακριβώς εννοείς;
Να σωθούμε. Παράδεισος.
Ούτε αυτά τα ρώτησα, ούτε εμένα με ρώτησε κανείς για τον κόσμο, ούτε για την γέννησή μου, τίποτα. Ήρθαμε, ας τα υποστούμε κι ας κάνουμε υπομονή, υπάρχει κι ο Παράδεισος.
Δεν εννοούσα αυτό... Εννοούσα αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να κρίνεις το χριστιανισμό.
Ουουουού! Άλλο τίποτα δεν κάνω, σοβαρά στο λέω. Υπήρξα πολύ σκεπτικός σε όλους τους τομείς στην θρησκεία μέχρι να καταλήξω εδώ (αλλά κι εδώ ακόμα έχω αμφιβολλίες για τώρα!).
Τί εννοείς; Δεν κατάλαβα

.
Άσ' το, άσ' το! Έγινε ένα μπέρδεμα!

Browser: Γκοτζίλας Αλεποφωτιάς.
Υ/Γ: Οι συζητήσεις μας μου κάνουν καλό! Όχι μόνο βελτιώνομαι στην ορθογραφία (

), αλλά μαθαίνω και να παρουσιάζω ένα θέμα κι όλα τα σχετικά. Σήμερα που έγραψα και μία έκθεση μπορώ να πω πως ίσως να μην τα είχα πάει καλά αν δεν συζητούσαμε.

:no1: