lostie
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bl@ck sw@n
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Joaquín
Διάσημο μέλος

Το δικαίωμα τους ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου....Και δεν μπορώ να στερήσω σε κανένα το δικαίωμα της ζωής.Ποια είμαι που θα καθορίσω ποιος θα ζήσει και ποιος όχι;So συνεχίζω να υποστηρίζω αν δεν θέλεις να σου κάνουν κάτι μην το κάνεις ούτε εσύ στους άλλους!Άλλωστε ποια είναι αυτή η επιθυμία που θα μπορούσε να στερήσει μία ζωή;Πόσο ευτυχισμένη θα ήμουν στην υπόλοιπη ζωή μου αν ήμουν γεμάτη τύψεις;![]()
Scenario No1:
Κάποιος απειλεί με όπλο μέλος της οικογένειας σου και είναι έτοιμος να τραβήξει τη σκανδάλη, έχεις όπλο πάνω σου, τον σκοτώνεις ή όχι?
Scenario No2:
Κάποιος μπαίνει στο σπίτι σου κρατώντας ένα μπαλτά, και έρχεται προς τα πάνω σου να σε σκοτώσει, όμως έχεις μια καραμπίνα στην κρεβατοκάμαρα, τρέχεις την πιάνεις, τον σκοτώνεις ή όχι?
Εντελώς φανταστικά και ίσως απίθανα, όμως ποτέ μη λες ποτέ

Με λίγα λόγια, και θέλοντας και γω να πω τη γνώμη μου, ΝΑΙ θα σκότωνα εφόσον προσπαθούσα να σώσω είτε την οικογένεια/πατρίδα μου είτε τον εαυτό μου από το θάνατο.
Bl@ck sw@n
Εκκολαπτόμενο μέλος

Scenario No1:
Κάποιος απειλεί με όπλο μέλος της οικογένειας σου και είναι έτοιμος να τραβήξει τη σκανδάλη, έχεις όπλο πάνω σου, τον σκοτώνεις ή όχι?
Scenario No2:
Κάποιος μπαίνει στο σπίτι σου κρατώντας ένα μπαλτά, και έρχεται προς τα πάνω σου να σε σκοτώσει, όμως έχεις μια καραμπίνα στην κρεβατοκάμαρα, τρέχεις την πιάνεις, τον σκοτώνεις ή όχι?
Εντελώς φανταστικά και ίσως απίθανα, όμως ποτέ μη λες ποτέ
Με λίγα λόγια, και θέλοντας και γω να πω τη γνώμη μου, ΝΑΙ θα σκότωνα εφόσον προσπαθούσα να σώσω είτε την οικογένεια/πατρίδα μου είτε τον εαυτό μου από το θάνατο.
Δεν διαφωνώ με αυτά που λες και εννοείται πως αν και δεν είναι ρεαλιστικά το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόσουν να κάνεις είναι αυτό.Απλά το θρεντ μιλάει για "δολοφονία" με σκοπό να εκπληρώσεις μια επιθυμία σου π.χ. σκοτώνεις συνάδερφο για να πάρεις τη θέση του.Αυτό που περιγράφεις είναι φόνος μεν αλλά για να προστατέψεις εσένα ή κάποιον που αγαπάς.Θεωρείται αυτοάμυνα νομίζω.

johnnie2
Εκκολαπτόμενο μέλος

Joaquín
Διάσημο μέλος

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες και εννοείται πως αν και δεν είναι ρεαλιστικά το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόσουν να κάνεις είναι αυτό.Απλά το θρεντ μιλάει για "δολοφονία" με σκοπό να εκπληρώσεις μια επιθυμία σου π.χ. σκοτώνεις συνάδερφο για να πάρεις τη θέση του.Αυτό που περιγράφεις είναι φόνος μεν αλλά για να προστατέψεις εσένα ή κάποιον που αγαπάς.Θεωρείται αυτοάμυνα νομίζω.![]()
Εγώ στο τίτλο "Δολοφονία" δε διάβασα.
Το σενάριο 1 δεν είναι αυτοάμυνα, και basically πάλι σκοτωμός δεν είναι?
Άλλωστε, προστασία οικόγενειας=επιθυμία μου, στα σενάρια.Μάλλον εσύ έχεις στο μυαλό σου μόνο τις μισές περιπτώσεις.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

miro2
Δραστήριο μέλος

Βασικά οποιοσδήποτε κι αν εισέβαλε ( έστω και κατ' υποψία οπλισμένος) σπίτι μου και είχα στο βεληνεκές του χεριού μου ένα γεμάτο πυροβόλο όπλο θα πυροβολούσα με διάθεση να σκοτώσω και όχι να αποτρέψω.
στην Αμερικη 8α ησουν νομιμοτατος-εισβολη σε 3ενη περιουσια, μη τρελα8ουμε, ο,τι 8ες του κανεις-στο Ελλαδισταν 8α σε πηγαινανε μεσα...

(και γω το ιδιο με σενα 8α εκανα)
Zopy
Νεοφερμένο μέλος

Bl@ck sw@n
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγώ στο τίτλο "Δολοφονία" δε διάβασα.
Το σενάριο 1 δεν είναι αυτοάμυνα, και basically πάλι σκοτωμός δεν είναι?
Άλλωστε, προστασία οικόγενειας=επιθυμία μου, στα σενάρια.Μάλλον εσύ έχεις στο μυαλό σου μόνο τις μισές περιπτώσεις.
Νομίζω πως μπερδέψαμε λίγο τους όρους και τον τίτλο.Θα σκοτώνατε άνθρωπο για να εκπληρωθεί μία επιθυμία σας; Το να σκοτώσεις άνθρωπο δεν είναι δολοφονία;Εσύ πως ακριβώς το εννοείς;

dannaros
Πολύ δραστήριο μέλος

κάτσε άμα εσύ έχεις δικαίωμα να σκοτώνεις κάποιον που πάει να ληστέψει το σπίτι σου, τότε ο μισός κορυδαλλός θα έπρεπε να είχε εκτελέστειστην Αμερικη 8α ησουν νομιμοτατος-εισβολη σε 3ενη περιουσια, μη τρελα8ουμε, ο,τι 8ες του κανεις-στο Ελλαδισταν 8α σε πηγαινανε μεσα...![]()

undead2033
Εκκολαπτόμενο μέλος

dimitris 96
Νεοφερμένο μέλος

danai-elpida
Πολύ δραστήριο μέλος

wolfe4ever
Διάσημο μέλος

akrione
Εκκολαπτόμενο μέλος

Guest 018946
Επισκέπτης

fockos
Επιφανές μέλος

αναλογα με την επιθυμια
Αν σου δίνανε δωρεάν υποτροφία ιατρικής στο Harvard ;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.