blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

και καπου κανεις λαθος οι περισσοτεροι μαθητες που βγαζουν κοντα στο 20 στο σχολειο τους,τραβα δες και τι βαθμους βγαζουν στις πανελληνιες.για να μη μας παιρνει ολους η μπαλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos
Διάσημο μέλος

Ξέρω παιδί που έβγαζε 20, ήταν σημαιοφόρος και έβγαλε 18600 και παιδί που ήταν παράστατης με 19 κατι και έβγαλε 19600 :p
Aυτός είναι και ο μεγαλός μου φόβος, φοβάμαι ότι θα κάνω τις γνωστές πατάτες στις πανελλήνιες και θα πάω χάλια :p. Eίδωμεν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες,οπως το αγχος....
(σορρυ για το οφφ)
TheClash
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άλλο ένα +άπειρο απο εμένα!Μαγκιά δηλαδή είναι να είσαι έξυπνος.
Συμφωνώ
Aυτό όμως δε φαίνεται στο σχολείo έτσι όπως το έχουν καταντήσει
:p
Leo 93
Εκκολαπτόμενο μέλος

Να ρωτήσω με την σειρά μου κάτι αφελές;
Γιατί έχει τόση πια σημασία η μέσος όρος βαθμολογίας; Γιατί δηλαδή να εργάζομαι για να υπηρετώ ένα νούμερο, κι όχι για να χτίσω τον ΔΙΚΟ μου κόσμο των γνώσεων; Δηλαδή, αν συνυπολογίζονταν η Πληροφορική στον Μέσο όρο, (κάτι που ως καθηγητής επιθυμώ διακαώς, αλλά για άλλους, πρακτικούς, λόγους) θα είχα σοβαρότερους λόγους για να την επιλέξω;
Οι βαθμοί επινοήθηκαν για να αξιολογούνται οι μαθητές. Όμως αυτά που κάνουμε στο σχολείο, τουλάχιστον στο λύκειο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ αν θες να είσαι πολύ καλός στο χ μάθημα ή να έχεις αποκτήσει εμπειρία σε ασκήσεις και να έχεις βγάλει επαρκώς την ύλη. Η πραγματική αξιολόγηση γίνεται στα φροντιστήρια, στα διαγωνίσματα.
Οι βαθμοί πολύ λίγες φορές αντιπρωσοπεύουν την πραγματική εικόνα ενός μαθητή.
Όταν η ύλη γίνεται λίγο πιο προχωρημένη δε γίνεται να αξιολογηθείς σε μία ομάδα μαθημάτων σε μέσα σε υποτιθέμανα διαγωνίσματα 35-40 λεπτών.
Κατά τη γνώμη κάθε μάθημα που σου αρέσει είναι ευκαιρία να ενασχοληθείς με κάτι καινούργιο και να ανοίξεις τον τρόπο σκέψης σου.
Μαγκιά δεν είναι να παίρνεις 20, αλλά να σου αρέσει να ασχολείσαι με συγκεκριμένα μαθήματα όχι μόνο για να ανταπεξέλθεις στο σχολείο αλλά για να μάθεις 'κάτι παραπάνω'. Μαγκιά είναι επίσης να έχεις όρεξη να μάθεις. Το 20 δε σημαίνει ότι είσαι τέλειος, είναι μόνο ένας αριθμός.
Προσωπικά ελάχιστα με νοιάζουν οι βαθμοί.
Το μόνο κριτήριο που επιλέγω ένα μάθημα είναι η ευκαιρία που θα μου προσφέρει για μάθηση.Με συγχωρείτε, αλλά δεν βλέπω σοβαρότερο λόγο για να επιλέξω ένα το μάθημα από την ευκαιρία που μου δίνεται για την ενασχόλησή μου με τις νέες τεχνολογίες, και την συναρπαστική εμπειρία που αυτό συνεπάγεται.
Συμφωνώ απόλυτα! :iagree:Τα περί βαθμολογίας κλπ με τον τρόπο που τα προσεγγίζουμε απλά μας κάνουν να χάνουμε την φρεσκάδα την νιότης.
Εσείς τι πιστεύετε πάνω σε αυτά; Απαντήστε με επιχειρήματα.
Ούτε οι πανελλήνιες μπορούν σε 3 ώρες να 'ελέγξουν' τι ξέρει κάποιος.
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος

Άλλο εκπαίδευση και άλλο παιδεία
Χριστιάννα καλό.
+άπειρο
orathac
Πολύ δραστήριο μέλος

Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος

Άμα διαβάσεις για σένα και ας μη σε νοιάζει ο βαθμός και ας μην πας καλά μαθαίνεις.
Αυτό το έχουν ξεχάσει τόσοι μαθητές που βλέπω στο σχολείο και ειδικά Γυμνασίου που κάνουν κόντρες στους βαθμούς
orathac
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι οντος, αλλιως ειδα το θεμα. Νομιζα οτι ειχε ξεπεραστει αυτο του βαθμου.Μα δεν είναι θέμα αν είσαι αυτοδίδακτος ή όχι.
Άμα διαβάσεις για σένα και ας μη σε νοιάζει ο βαθμός και ας μην πας καλά μαθαίνεις.
Αυτό το έχουν ξεχάσει τόσοι μαθητές που βλέπω στο σχολείο και ειδικά Γυμνασίου που κάνουν κόντρες στους βαθμούς
Νταξει οι βαθμοι ειναι μια αποδειξη της προοδου σου, που ανετα την παιρνεις και χωρις να την "αξιζεις" πατωντας κουμπια απλα. Στην τριτη παντως θα σε βοηθησει.
TheClash
Εκκολαπτόμενο μέλος

Έχεις δίκιο.Το θέμα είναι να μαθαίνεις πράγματα και όχι να παπαγαλίζεις για να παίρνεις βαθμούς.Η διπλανή μου στο γυμνάσιου που παπαγάλιζε ιστορία να έβγαλε και στις 3 τάξεις 19 τώρα που τα επαναλαμβάνουμε κοιτάει σαν τουρίστας. Εγω τότε τα διάβασα δυσκολέυτηκα πήρα 14 αλλά τα έμαθα. Και ακόμα και τώρα τα θυμάμαι. Και ας πάω Γ' Λυκέιου,και ας δίνω πανελλήνιες.
Άλλο εκπαίδευση και άλλο παιδεία
Χριστιάννα καλό.
+άπειρο
Άλλο εκπαίδευση και άλλο παιδεία :no1::no1::no1:ΣΩΣΤΟ.
maridaki
Νεοφερμένο μέλος

Αρκ
Εκκολαπτόμενο μέλος

Alessandra
Διάσημο μέλος

Ναι, αλλά γιατί ο ΜΟ να είναι τόσο σημαντικός, ώστε να επισκιάζει άλλες, σοβαρότερες πλευρές της μαθησιακής διαδικασίας;
Γιατί να έχει τόσο πολύ αυτονομηθεί ως αξία;
Eίναι σαν τα νούμερα της AGB.
Όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν ουσιαστική σημασία, αλλά τα κυνηγάνε, γιατί προς το παρόν διαμορφώνουν τους όρους κάποιας αγοράς.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.