nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23.042 μηνύματα.

14-11-22

02:30
Όπως πάντα το μαύρο της το χάλι.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.286 μηνύματα.

25-09-25

19:08
Αυτό που με προβληματίζει εν έτη 2025 - 2026 είναι ότι εισάγονται με πολύ χαμηλή βάση (δλδ μαθητές που γράψανε χαμηλά στις πανελλήνιες και ποιος ξέρει για τι επίπεδο μιλάμε ακόμα και σε βασικά ζητήματα όπως τη χρήσης τη γλώσσας κτλ, ούτε ορθογραφία δε θα ξέρουν), στις φιλολογικές σχολές.
Δεν ξέρω, αλλά στα δικά μου τα χρόνια οι φιλόλογοι ήταν πολύ καλλιεργημένοι καθηγητές και καθηγήτριες. Ήταν σύμβολα καλλιέργειας για το ελληνικό σχολείο.
Τώρα με 8.900 - 11.000 μόρια φιλολογία, ποιος ξέρει τι θα δούμε στις μαθητικές αίθουσες σε 15 - 20 χρόνια.
Δεν ξέρω, αλλά στα δικά μου τα χρόνια οι φιλόλογοι ήταν πολύ καλλιεργημένοι καθηγητές και καθηγήτριες. Ήταν σύμβολα καλλιέργειας για το ελληνικό σχολείο.
Τώρα με 8.900 - 11.000 μόρια φιλολογία, ποιος ξέρει τι θα δούμε στις μαθητικές αίθουσες σε 15 - 20 χρόνια.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.692 μηνύματα.

25-09-25

19:29
Αυτό που με προβληματίζει εν έτη 2025 - 2026 είναι ότι εισάγονται με πολύ χαμηλή βάση (δλδ μαθητές που γράψανε χαμηλά στις πανελλήνιες και ποιος ξέρει για τι επίπεδο μιλάμε ακόμα και σε βασικά ζητήματα όπως τη χρήσης τη γλώσσας κτλ, ούτε ορθογραφία δε θα ξέρουν), στις φιλολογικές σχολές.
View attachment 153132
Οι σχολές αυτές καταποντίστηκαν διότι δεν βγάζουν πουθενά πια από την κρίση και μετά. Είμαστε ο νούμερο ένα κλάδος σε ανεργία σε όλη την Ελλάδα.
Τον σνομπισμό των μορίων βέβαια ποτέ δεν τον κατάλαβα. Δεν λένε τίποτα τα μόρια για έναν άνθρωπο. Κοιτάμε το φαίνεσθαι και όχι την ατελείωτη σαπίλα του εκπαιδευτικού συστήματος.
redpointer
Δραστήριο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 490 μηνύματα.

25-09-25

21:10
Ποιος θα δηλωσει φιλολογια το 2025? δυστυχως αυτες οι σχολες ειναι χαλια απο αποκατασταση και με την ανοδο των θετικων επιστημων συνεχεια απαξιωνονται.
Ilikntas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Ilikntas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Δράμα (Δράμα). Έχει γράψει 133 μηνύματα.

25-09-25

21:10
Ανάλογα τη σχολή θα έλεγα. Πως γίνεται να θέλεις να γίνεις φιλόλογος και να γράφεις λατινικα 10 και αρχαια 5...Τον σνομπισμό των μορίων βέβαια ποτέ δεν τον κατάλαβα. Δεν λένε τίποτα τα μόρια για έναν άνθρωπο. Κοιτάμε το φαίνεσθαι και όχι την ατελείωτη σαπίλα του εκπαιδευτικού συστήματος.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 98 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- giorgos5002
- AggelikiGr
- john_55
- Lia 2006
- Xryssa
- fortheloveofshizaya
- johnsala
- panosT436
- Drscientist
- E.Z
- Corfu kitty
- jellojina