Θέλω να αναφέρω ότι οι εισακτέοι των τμημάτων Φαρμακευτικής το 2013 ήταν 330.
Φέτος οι εισακτέοι της Φαρμακευτικής είναι 400.
Επίσης οι φετινοί υποψήφιοι με βαθμό πρόσβασης από 17,5-20 είναι σχεδόν ίδιοι με τους αντίστοιχους του 2013 (περίπου 2210 το 2015 και 2180 το 2013).
Και παρόλα αυτά πιστεύετε ότι η φετινή βάση της Φαρμακευτικής Πάτρας θα είναι 17.700 (ενώ το 2013 είχε 17624).
Πιθανόν να μην υπολογίζω κάποια παράμετρο σωστά, αλλά κάτι δε μου φαίνεται λογικό εδώ πέρα.
Άλλωστε και όλοι άριστοι υποψήφιοι της θετικής να έβαζαν να έπελεγαν μόνο ιατρικές-οδοντιατρικές-φαρμακευτικες (με αυτήν την σειρά)... η βάση της τελευταίας φαρμακευτικής θα ήταν κοντά στα 17700. Αλλά υπάρχουν και άτομα που θα επιλέξουν κτηνιατρικές ή άλλες σχολές... Επίσης υπάρχουν άτομα της Θετικής που δεν θα επιλέξουν καν σχολές από το 3ο πεδίο (εγώ προσωπικά έχω τρεις γνωστούς στην περιοχή μου που έγραψαν άριστα στη θετικη και θα επιλέξουν πολυτεχνεία).
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σκέφτομαι λάθος στη δική μου εκτίμηση;
(Με έχετε κάνει να πιστεύω ότι με 17764, θα πρέπει να αγχώνομαι όλο το καλοκαίρι για το αν πιάνω κάποια φαρμακευτική).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.