Είναι δίκαιο το σύστημα των ειδικών κατηγοριών;

kiriazispao4ever

Δραστήριο μέλος

Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 526 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά.Με αφορμή πρόσφατη συζήτησή μου με κάποιους φίλους και γνωστούς μέσα στους οποίους ήτανε και πολύτεκνοι σχετικά με την διαφορετική ''συμπεριφορά'' των πανελληνίων απέναντι στους πολύτεκνους είπα να ανοίξω το θέμα έτσι ώστε να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας.
Στο θέμα μας λοιπόν...
Βρίσκεται σωστό να υπάρχουν διαφορετικές βάσεις για τους πολύτεκνους σε ορισμένες σχολές και να εισάγονται φυσικα πιο εύκολα αλλά και να ''πιάνουνε'' θέσεις άλλως ατόμων που υπήρξαν και αυτοι καλοί μαθητές και κόπιασαν παραπάνω εφόσον οι βάσεις για αυτούς ήτανε υψηλότερες??

Προσωπικά το θεώρω τεράστια αδικία γιατι στις πανελληνιες πρεπει να λειτουργουν ολα ισαξια και για τον πολυτεκνο αλλα και για τον μη πολυτεκνο..
Γιατι δηλαδη οι πολυτεκνοι να πιανουν θεσεις αλλων ατομων που υπηρξαν και αυτοι πολυ καλοι??
Ειπαμε να δωσουμε προνομια στους πολυτεκνους και ειμαι υπερ αυτης της κινησης το να δινουμε προνομια στους πολυτεκνους οπως οικονομικα προνομια,βοηθεια οικονομικη κλπ..αλλα οχι και στην εκπαιδευση..

Αλλα θα μου πεις ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!:down:

Ακουω τις αποψεις σας...:bye:

σαν πολύτεκνος θα σου πω,οτι οχι...ισως να μην ειναι και τόσο άδικο... γιατί ο πολύτεκνος έχει πολυ περίσσοτερα εξοδα κλπ...
απο την άλλη ίσως και να ναι...
το μονο σιγουρο ειναι οτι εγώ του χρόνου ...δεν θα ευνοηθώ και ας εχω την δυνατότητα..οπου περάσω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να ακούς κρίσεις για το κοινωνικό κράτος από ανθρώπους που, στην πλειοψηφία τους, είναι προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, δεν έχουν δουλέψει ακόμη, ούτε φυσικά και έχουν κανένα άγχος να θρέψουν όχι άλλα στόματα, αλλά το δικό τους πρωτίστως.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να έρχεσαι σε ένα μαθητικό-φοιτητικό forum θέτοντας θέμα κοινωνικών παροχών υπέρ αδυνάτων και όταν ακούς κάτι που σου ξινίζει να λες "μα είναι δυνατόν τέτοια άτομα να έχουν άποψη για τέτοια θέματα;"
άρα ήρθατε να μας το παίξετε αυθεντία or what?

Το 1ο επιχείρημα ήταν οι συνθήκες που αντιμετωπίζει ένα παιδί πολυτέκνων στο σπίτι, που είναι αντικειμενικά δύσκολες και πανεύκολα ευνόητες. Η κοινή λογική λέει ότι, με 4 παιδιά στο σπίτι, το σπίτι είναι τρελοκομείο, όσα δωμάτια και αν έχει. Η φοβερή απάντηση ήταν ότι μπορεί και άλλα παιδιά να έχουν προβλήματα όπως να μαλώνουν οι γονείς τους (ούτε αποδεικνύεται προφανώς, ούτε είναι πιθανό να συμβαίνει κάθε μέρα, και μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί κάποιος, πώς, αν όντως πιανόταν σαν κριτήριο για ειδική κατηγορία αυτό, όλοι οι γονείς θα σκοτώνονταν μεταξύ τους επίτηδες...!!!),

ή ότι μπορεί ο μαθητής να έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και να χάσει μεγάλο μέρος της χρονιάς (λες και, σε αυτήν την περίπτωση, οι πανελλήνιες θα ήταν το σημαντικό για την ζωή του μαθητή),

μου μίλησε για το πόσα παιδιά πηγαίνουν ή όχι στα φροντιστήρια (!!!), λες και το κράτος πρέπει να λαμβάνει υπόψιν του τα φροντιστήρια πριν βάλει θέματα στις εξετάσεις,

για το αν θα έχεις ή όχι καλό καθηγητή στο σχολείο, λες και υπάρχει μονάδα μέτρησης της καλής διδασκαλίας (βέβαια εδώ υπάρχει όντως ένα κενό του συστήματος),

Από την αρχή το ποιντ το δικό σας είναι ότι αυτοί που έχουν 2+ ( και όχι 3+, είναι και οι τρίτεκνοι ) αδέρφια μειονεκτούν έναντι των υπολοίπων στο να τα καταφέρουν στις πανελλήνιες. Και ξανά λέω, είναι ΠΟΛΛΟΙ οι παράγοντες που μπορεί να κάνουν τις πανελλήνιες άδικες, είτε σε μικρό, είτε σε μεγαλύτερο βαθμό.

Τα παραδείγματα στην πρώτη παράγραφο ήταν απλά για να δώσω να καταλάβετε πώς για το κάθε τι, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Όπως για εσάς αυτά που λέω μπορεί να μην ισχύουν πάντα, έτσι και για την περίπτωση των περισσότερων παιδιών, επίσης υποκειμενισμος υπάρχει και στις 2 περιπτώσεις, και επίσης όσο πιθανό θα ήταν να σκοτώνονται κάθε φορά οι γονείς μεταξύ τους στη φανταστική περίπτωση που αναφέρετε, άλλο τόσο είναι να αρχίσει να γεννοβολά ο καθένας από 5-6 κουτσούβελα για να απολαμβάνει παροχές.

Και αν θέλετε να τα πάρουμε επιγραμματικά, ΝΑΙ, αν θες σαν κράτος οι εξετάσεις σου να είναι δίκαιες τότε θα έπρεπε να σε απασχολεί κατά πόσο το σχολείο ικανοποιεί το ρόλο του, κατά πόσο γίνονται αυθαιρεσίες, αν οι καθηγητές ανταπεξέρχονται στο ρόλο τους και αν δίνονται στους μαθητές αρκετά εφόδια από την πολιτεία ώστε να μπορούν να πετύχουν μόνοι τους.

Το ότι η υγεία φαινομενικά μπορεί να είναι πιο σημαντική στο παράδειγμα που θέτω δεν αναιρεί τη σημασία του. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα, και είναι και άδικο.

για το αν είναι όλοι καλοί στα γραπτά (παρόλο που ο γραπτός τρόπος εξέτασης είναι από τους πιο αντικειμενικούς, και παρόλο που τα παιδιά που αδυνατούν να γράψουν, δίνουν εξετάσεις προφορικά, τώρα αν "δεν είσαι καλός στα γραπτά", αναρωτήσου μήπως δεν είσαι και καλός στα γράμματα, οπότε τι να το κάνεις το πανεπιστήμιο, στο οποίο, σημειωτέον, όλες οι εξετάσεις είναι γραπτές;),
Ναι δεν το έθεσα καλά, το θέμα είναι ότι δεν μπορούν όλοι να λειτουργήσουν τό ίδιο εύκολα σε ένα γραπτό διαγώνισμα υπό πίεση χρόνου, μπορεί κάποιος να αποδίδει καλύτερα αλλού, με τη μορφή μιας εργασίας πχ. Γιατί ναι, και στο πανεπιστήμιο μπορεί να κυριαρχεί η γραπτή εξέταση σαν τρόπος αξιολόγησης ( αφού είναι και ο πιο εύκολος ) αλλά υπάρχουν και άλλες μορφές ( εργασίες/προφορική ).
Φυσικά βέβαια όπως λέω και πιο κάτω δε λέω αλλάξτε τον τρόπο που δίνονται οι εξετάσεις, απλά αναφέρω μια ακόμη "αδικία" στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται.

Αλλά ακόμη κι έτσι να είναι, ας δεχτώ ότι ΟΛΕΣ οι παραπάνω περιπτώσεις παιδιών οφείλουν να συνιστούν ειδική κατηγορία, αυτό δεν αναιρεί τους λόγους για τους οποίους οι πολύτεκνοι πρέπει να είναι ειδική κατηγορία.
Αυτό είναι το θέμα, οι πολλές εξαιρέσεις εν τέλει δεν είναι εξαιρέσεις αλλά κανόνας, άρα δεν έχει νόημα να το συζητάμε καν.

Μίλησες για λογική "σου δίνω-μου δίνεις" και την συνέδεσες με το κοινωνικό κράτος. Αυτή λοιπόν η νοοτροπία από το κράτος να δίνει παροχές, για να στο πω πιο απλά, είναι η εξής: Θέλεις να κάνεις παραπάνω από 3 παιδιά (και άρα, να συμβάλλεις με θετικό τρόπο στο μέλλον του κράτους μας) αλλά το σκέφτεσαι; Κάντο, και μην αγχώνεσαι και τόσο, θα σε βοηθήσω και εγώ λίγο.

Τον τρόπο με τον οποίο τα πολλά παιδιά συμβάλλουν θετικά στο μέλλον ενός κράτους, τον αφήνω, μιας και νομίζω ότι είναι πολύ εύκολα κατανοητός. Αν παρόλαυτα κάποιος θέλει να του το εξηγήσω, μετά χαράς θα το κάνω.

Τώρα, αν αυτό είναι να "βοηθάς αυτόν που σε βοηθάει", ε το ίδιο είναι όταν παρέχεις ασφάλιση σε αυτόν που εργάζεται, ή να παρέχεις επίδομα ανεργίας σε αυτόν που εργάστηκε, και πάει λέγοντας, έτσι δεν είναι; Αν δεν υπήρχε ένα κίνητρο στους πολίτες για να κάνουν κάτι, πίστεψε με, οι πολίτες δεν θα έκαναν τίποτα απολύτως, τουλάχιστον στην μεγάλη τους πλειοψηφία, γιατί σου θυμίζω ότι η χώρα που ζούμε δεν λέγεται ούτε Σουηδία, ούτε Γερμανία.
Αυτό δεν έχει να κάνει με αυτό που τέθηκε μια σελίδα πριν, γιατί φυσικά αυτός που θα κάνει 3+ παιδιά δεν θα το κάνει για να ενισχύσει το κράτος, και το κράτος που θα βοηθήσει τον πολύτεκνο δεν θα το κάνει ως ξεπλήρωμα για την επιλογή αυτή του ζευγαριού, αλλά γιατί ακριβώς ένα σοβαρό κράτος με δομές είναι χρέος του να στηρίζει αυτούς που το έχουν ανάγκη με τον τρόπο που πρέπει, και όχι ως αποτέλεσμα του ότι οι επιλογες κάποιου μπορεί να το ωφελούν, αλλά γιατί έτσι βοηθάς να εξομαλυνθούν οι όποιες κοινωνικές ανισότητες.

Με άλλα λόγια και να μην ωφελούσαν την κρατική οικονομία οι πολύτεκνοι, θα έπρεπε να δίνονταν παροχές.

Παρεμπιπτόντως, Βασίλη, η φράση σου "αν θες μπορείς να πιάσεις δουλειά" στο 2ο σου ποστ, ελπίζω να καταλαβαίνεις, αν την σκεφτείς λίγο ψύχραιμα και κοιτάξεις γύρω σου, για ποιον λόγο δεν στέκει. Όπως επίσης και το περί "μαγειρέματος" της φορολογικής δήλωσης, όχι ότι δεν γίνεται, αλλά να σε πληροφορήσω ότι το φαινόμενο έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια.
Δεν είπα σε κανέναν "πάνε πιάσε δουλειά", είπα ότι υπάρχει πάντα ως επιλογή, δεν το έχω δοκιμάσει να ξέρω από πρωτο χέρι κατά πόσο είναι ρεαλιστικό ή όχι, πάντως επειδή έχω ακούσει και αυτήν την άποψη ( ότι γίνεται ) και από άτομα που μπορούν να τη φέρουν θα κρατήσω μια απόσταση.
Αυτό που θέλω να πω εδώ ωστόσο είναι ότι το οικονομικό ποτέ δεν ήταν καθοριστικός παράγοντας για να πετύχεις κάτι. Και παράλληλα μ' αυτό όπως είπα αυτό το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα.
όσο για τη φοροδιαφυγή, δεν ξέρω κατά πόσο έχει περιοριστεί, αλλά τέτοια φαινόμενα και σήμερα μια χαρά παρατηρεί κάπιος γυρω του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bemanos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μοριακός Αρχιτέκτονας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.
:whatever: κλικ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,102 μηνύματα.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό να βλέπεις παιδιά 17 και 18 ετών να σκέφτονται εγωκεντρικα και χώρις κρίση με βάση το προσωπικό τους συμφέρον . Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι πολλά απο αυτά τα παιδιά τον Ιούνιο θα βαθμολογηθουν με άριστα στην έκθεση. Οσοι δεν είστε απο πολυτεκνη οικογένεια δε δέχεστε να δίνονται προνόμια στους πολυετεκνους (δε πρόκειται κάνω φαγωμά θεσης) χωρίς να ξέρετε με τι θυσίες ζει μια τέτοια οικογένεια. Έχουμε γεμίσει με κακομαθημενα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό να βλέπεις παιδιά 17 και 18 ετών να σκέφτονται τις εγωκεντρικα και χώρις κρίση. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι πολλά απο αυτά τα παιδιά τον Ιούνιο θα βαθμολογηθουν με άριστα στην έκθεση. Οσοι δεν είστε απο πολυτεκνη οικογένεια δε δέχεστεω να δίνονται προνόμια στους πολυετεκνους (δε πρόκειται κάνω για φαγωμά θεσης) χωρίς να ξέρετε με τι θυσίες ζει μια τέτοια οικογένεια. Έχουμε γεμίσει κακομαθημενα

Μην το δραματοποιείς και γίνεσαι υπερβολικός.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα πολυτέκνων που ζουν πλουσιοπάροχα. Επίσης, υπάρχουν πολλά παραδείγματα ενός ή δύο παιδιών, με μονογονεϊκές οικογένειες που φτύνουν αίμα.

Δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο σακί. Αυτό το λέμε για τους χαρακτηρισμούς κατά συνήθως, αλλά ισχύει και στους υπέρ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bemanos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μοριακός Αρχιτέκτονας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό να βλέπεις παιδιά 17 και 18 ετών να σκέφτονται εγωκεντρικα και χώρις κρίση με βάση το προσωπικό τους συμφέρον . Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι πολλά απο αυτά τα παιδιά τον Ιούνιο θα βαθμολογηθουν με άριστα στην έκθεση. Οσοι δεν είστε απο πολυτεκνη οικογένεια δε δέχεστε να δίνονται προνόμια στους πολυετεκνους (δε πρόκειται κάνω φαγωμά θεσης) χωρίς να ξέρετε με τι θυσίες ζει μια τέτοια οικογένεια. Έχουμε γεμίσει κακομαθημενα

Το χουμε πει. δεν εχει να κανει με τα παιδια .ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ .PERIOD.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pagitas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pagitas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 341 μηνύματα.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό να βλέπεις παιδιά 17 και 18 ετών να σκέφτονται εγωκεντρικα και χώρις κρίση με βάση το προσωπικό τους συμφέρον . Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι πολλά απο αυτά τα παιδιά τον Ιούνιο θα βαθμολογηθουν με άριστα στην έκθεση. Οσοι δεν είστε απο πολυτεκνη οικογένεια δε δέχεστε να δίνονται προνόμια στους πολυετεκνους (δε πρόκειται κάνω φαγωμά θεσης) χωρίς να ξέρετε με τι θυσίες ζει μια τέτοια οικογένεια. Έχουμε γεμίσει κακομαθημενα
Τώρα γιατί γυρνάς την κουβέντα ορισμένα στάδια πίσω? Είπαμε πως η πολυτεκνία δε λέει κάτι από μόνη της.
Edit: Με πρόλαβε ο Bemanos
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,102 μηνύματα.
Μην το δραματοποιείς και γίνεσαι υπερβολικός.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα πολυτέκνων που ζουν πλουσιοπάροχα. Επίσης, υπάρχουν πολλά παραδείγματα ενός ή δύο παιδιών, με μονογονεϊκές οικογένειες που φτύνουν αίμα.

Δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο σακί. Αυτό το λέμε για τους χαρακτηρισμούς κατά συνήθως, αλλά ισχύει και στους υπέρ.

:( κάθονται και διαμαρτύρονται για καποια προνόμια που δίνονται σε κάποιες ομάδες επειδή οι ίδιοι δεν ανοίκουν σε αυτες τις προνομιακες ομάδες. Όσα λεφτά και να έχει μια οικογένεια πολυτεκνη όταν έχει πολλά παιδιά θα περιοριστεί. Αυτές οι οικογένειες που έχουν παρα πολλά λεφτα π.χ. Μενεγακη δε νομίζω ότι θα σπουδάσουν κάν Ελλάδα. Δε χαριζεται σε κανέναν παιδί πολύτεκνης οικογένειας κανένα πτυχίο μια διευκόλυνση γίνεται
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
:( κάθονται και διαμαρτύρονται για καποια προνόμια που δίνονται σε κάποιες ομάδες επειδή οι ίδιοι δεν ανοίκουν σε αυτες τις προνομιακες ομάδες. Όσα λεφτά και να έχει μια οικογένεια πολυτεκνη όταν έχει πολλά παιδιά θα περιοριστεί. Αυτές οι οικογένειες που έχουν παρα πολλά λεφτα π.χ. Μενεγακη δε νομίζω ότι θα σπουδάσουν κάν Ελλάδα. Δε χαριζεται σε κανέναν παιδί πολύτεκνης οικογένειας κανένα πτυχίο μια διευκόλυνση γίνεται

Το να κάνει κάποιος πολλά παιδιά είναι επιλογή του. Όταν κάνουμε μια επιλογή ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ όλες τις παραμέτρους. Αν δεν βγαίνουμε να κάνουμε πολλά παιδιά, δεν τα κάνουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,102 μηνύματα.
Το να κάνει κάποιος πολλά παιδιά είναι επιλογή του. Όταν κάνουμε μια επιλογή ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ όλες τις παραμέτρους. Αν δεν βγαίνουμε να κάνουμε πολλά παιδιά, δεν τα κάνουμε.

Το κράτος οφείλει και δίνει προνόμια και κίνητρα στις πολύτεκνες οικογένειες εδώ και δεκαετίες (λόγω υπογεννητικότητας κάθε γέννηση είναι σημαντική). Τα προνόμια που δίνονται στις πολύτεκνες οικογένειες είναι πενιχρά και μερικά που δίνονται π.χ. Στην παιδεία κάποιοι θέλουν να καταργηθούν γιατί απλά δεν ανοίκουν και αυτοί σε αυτή ομάδα. Αυτά που δίνονται στις πολύτεκνες οικογένειες δεν ειναι τίποτα. Προσωπικά θα ήθελα πίσω τις μετεγγραφές το περσινό μέτρο το θεωρώ άδικο σε κάποιες ομάδες πολυτέκνων κυρίως επαρχιας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Το κράτος οφείλει και δίνει προνόμια και κίνητρα στις πολύτεκνες οικογένειες εδώ και δεκαετίες (λόγω υπογεννητικότητας κάθε γέννηση είναι σημαντική). Τα προνόμια που δίνονται στις πολύτεκνες οικογένειες είναι πενιχρά και μερικά που δίνονται π.χ. Στην παιδεία κάποιοι θέλουν να καταργηθούν γιατί απλά δεν ανοίκουν και αυτοί σε αυτή ομάδα. Αυτά που δίνονται στις πολύτεκνες οικογένειες δεν ειναι τίποτα

Οι πολύτεκνοι είναι μία κατηγορία από τις πολλές, απλά τώρα εστιάζουμε εκεί, γιατί αυτό είναι το θέμα μας.

Τα προνόμια θα πρέπει να είναι σε ισορροπία και με την υπόλοιπη κοινωνία όμως, δεν γίνεται να υπάρχει τέτοιο χάσμα μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Το να μπαίνει κάποιος με ελάχιστη προσπάθεια κάπου που άλλοι έχουν μοχθήσει πολύ για να μπουν, νομίζω ότι είναι προκλητικό. Δώστου κάποιο κίνητρο και προνόμιο, αλλά προστάτεψέ τον κιόλας από το να τον στιγματίσουν. Γιατί κάτι το τόσο προκλητικό, στιγματίζει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κωσ

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο κωσ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 152 μηνύματα.
Δεν ειναι μονο οι πολυτεκνοι αλλά και οι τρίτεκνοι με ειδικοι βάση ...Ειναι πάαααραααα πολυ αδικο.
Καταλαβαινω αμα θελανε να βοηθησουν τους πολυτεκνους υπηρχαν και άλλοι τρόποι και όχι να κάνουν πιο ευκολη την πρόσβαση στο πανεπιστηήμιο
Γιατι δηλαδη ενας συμμαθητης μου που ειναι τριτεκνος και εχει ως στοχο το πολυτεχνιο χωρις να εχει οικονομικα καθολου προβληματα να εχει χαμηλοτερη βαση και εγω που καθομαι και διαβαζω και η οικογενεια μου αντιμετωπιζει οικονομικα προβληματα οπως πολλες οικογενεις με τους ιδιους στοχους να εχω διαφορετικη;; αλαβαινω οτι καποιους μπορει να τους συμφερει και το υποστηριζουν ομως αντικειμενικα δεν ειναι σωστο .....
Κατ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,102 μηνύματα.
Εγω αναφέρομαι για τους πολύτεκνους . Όταν μπήκανε στο παιχνίδι οι τρίτεκνοι η κατάσταση άρχισε να χαλάει τόσα χρονια πριν που είχαμε μόνο τους πολύτεκνους προβλήματα δεν υπήρχαν. Το θέμα αυτο λέει για τους πολύτεκνους και εγώ για αυτούς μιλάω οι τρίτεκνοι είναι άλλο πράγμα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κωσ

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο κωσ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 152 μηνύματα.
Ο χαμος που εγινε περσι με αυτα τα μετρα γιατι δηλαδη πρέπει να επαναληφθει και φέτος;;
Επίσης δεν πρεπει για κανένα λογο να υπαρχουν οι χαμηλότερες βάσεις ή bonus μορια. Αμα το κρατος θελει να υποστηριξει τους πολίτεκνους ,τους αθλητεςς ή οποια άλλη κατηγορια δεν ειναι δίκαιο και αντικειμενικο να το κανει αυτο παρεχοντας τους ευκολοτερη προσβαση στα πανεπιστημια "αδικοντας " καποιους αλλους που αν και ειναι καλυτεροι μαθητες και εγραψαν καλυτερα δεν ειχαν την "τυχη" να ανηκουν σε καποια κατηγορια και να πριμοδοτηθουν.
Θα μπορουσε να χρημοτοδοτει τις φτωχες πολυτεκνες ή ακομα και τις τριτεκνες οικογένεις για να σποδαζουν τα παιδια τους στην πόλη που περάσαν.Γιατι δηλαδη εμενα πρεπει οι γονεις μου αν δεν περασω για πολυ λιγο σε καποια σχολη να με στειλουν σε άλλη πόλη η να περασω σε καποια αλλη που δεν θα ειναι η πρωτη μου προτιμηση ή να ξαναδωσω και οι τριτεκνοι να περνανε ανετα με λιγοτερα μορια σε σχσολες που απο άλλες συνθηκες υπηρχε περιπτωση να μην μπορουσαν καν να περασουν.Οι δικοι μου γονεις (οπως και πολλβων αλλων παιδιων)δηλαδη που μεγαλωνουν εμενα και την αδερφη μου με δυσκολιες και δεν ειχαν την οικονομικη δθυνατοτητα για ακομα ενα παιδι γιατι να μην εχουν καποια βοηθεια ενω οι γονει ς τριων τεσσαρων η περισοοτερων παιδιων να εχουν.
(Στην περιοχη πάντως που μένω (Αθηνα) δεν θεωρειται απο τις πλουσιες ουτε απο τις φτωχες περιοχες ολοι οι τριτεκνοι η πολυτεκνοι μαθητες δεν εχουν καποια οικονομικα προβλήματα το αντιθετο μάλιστα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,102 μηνύματα.
Το θέμα δεν αναφέρεται για τους τρίτεκνους. Οι τρίτεκνοι δεν είναι πολύτεκνοι. Στην Ελλάδα πολύτεκνοι είναι απο. 4 παιδιά και πάνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κωσ

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο κωσ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 152 μηνύματα.
ναι το ξερω αλλα και οι τριτεκνοι εχουν ειδικη βαση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gate1319661

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο gate1319661 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 310 μηνύματα.
Το κράτος οφείλει και δίνει προνόμια και κίνητρα στις πολύτεκνες οικογένειες εδώ και δεκαετίες (λόγω υπογεννητικότητας κάθε γέννηση είναι σημαντική). Τα προνόμια που δίνονται στις πολύτεκνες οικογένειες είναι πενιχρά και μερικά που δίνονται π.χ. Στην παιδεία κάποιοι θέλουν να καταργηθούν γιατί απλά δεν ανοίκουν και αυτοί σε αυτή ομάδα. Αυτά που δίνονται στις πολύτεκνες οικογένειες δεν ειναι τίποτα. Προσωπικά θα ήθελα πίσω τις μετεγγραφές το περσινό μέτρο το θεωρώ άδικο σε κάποιες ομάδες πολυτέκνων κυρίως επαρχιας

ειναι επιλογη σου να κανεις τοσα παιδια δεν σ ετυχε στο λοττο...... αν κανεις πολλα παιδια και μετα κλεγεσαι, οπως εστρωσες θα κοιμηθεις......ειδικη μεταχειρηση πρεπει να εχουν μονο αυτοι που εχουν χασει καποιον γονιο τουσ και οι αναπηροι........
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thanosmylo

Δραστήριο μέλος

Ο Θάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 571 μηνύματα.
Σίγουρα για μία πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα οπότε υπάρχει και το μέτρο της μετεγγραφής. Πολλοί λένε ότι δεν καταλαμβάνουν θέσεις από τους υπόλοιπους, αφού αυτοί που έρχονται με μεταγραφή συμπληρώνονται επιπλέον στις θέσεις που έχει δώσει το τμήμα! Ωστόσο δημιουργείται τεράστια συμφόρηση στα τμήματα που δέχονται πολλές μεταγραφές.
Θα πρέπει να μπουν πιο αυστηρά κριτήρια.

Και για να γίνω κατανοητός. Η σχολή μου παίρνει γύρω στα 80 άτομα κάθε χρόνο και με τις μεταγραφές φθάνουμε τους 180. Δηλαδή πάνω το 50% είναι οι μεταγραφέντες.
Στα εργαστήρια των 25 ατόμων, μπαίνουν 40! Αν έχετε το θεό σας... για να χωρέσουμε...

Μόνο και μόνο για αυτό θεωρώ άδικο το μέτρο. Ας διαβάζατε παραπάνω... Είναι πολύ κυνικό έτσι όπως το παραθέτω, αλλά είναι αδύνατον να γίνεται μάθημα 180 ατόμων σε υποδομές που έχουν φτιαχτεί για το πολύ 100 άτομα. Δε γίνεται να μάθει κανείς καλή πρακτική σε ένα εργαστήριο των 40 ατόμων που κανονικά έπρεπε να έχει 25. Επίσης είναι και τεράστια η διαφορά των μορίων. Έρχονται παιδιά με μεταγραφή που στην επαρχάι η βάση της αντίστοιχης σχολής είναι 8000 μόρια και σε μένα είναι σχεδόν 16000! (Δεν είμαι ρατσιστής με τα παιδιά. Απλά οι ανισότητες είναι πάρα πολλές...)

Θα έπρεπε το κράτος να δίνει επίδομα και να περνάνε στην πόλη που πέρασαν. Ωστόσο αυτό αποκλείεται να γίνει... Αλλά και η συμφόρηση που προκαλείται ειδικά στα τμήματα της Αθήνας είναι άδικη. Ειδικά για αυτούς που διάβασαν πολύ περισσότερο για να πάρουν μια θέση!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Και για να γίνω κατανοητός. Η σχολή μου παίρνει γύρω στα 80 άτομα κάθε χρόνο και με τις μεταγραφές φθάνουμε τους 180. Δηλαδή πάνω το 50% είναι οι μεταγραφέντες.
Στα εργαστήρια των 25 ατόμων, μπαίνουν 40! Αν έχετε το θεό σας... για να χωρέσουμε...

Μόνο και μόνο για αυτό θεωρώ άδικο το μέτρο. Ας διαβάζατε παραπάνω... Είναι πολύ κυνικό έτσι όπως το παραθέτω, αλλά είναι αδύνατον να γίνεται μάθημα 180 ατόμων σε υποδομές που έχουν φτιαχτεί για το πολύ 100 άτομα. Δε γίνεται να μάθει κανείς καλή πρακτική σε ένα εργαστήριο των 40 ατόμων που κανονικά έπρεπε να έχει 25.

Υπάρχει καλύτερη λύση. Να μην πηγαίνουν όλοι σωρηδόν, σαν τα ζα στο μαντρί, στα πανεπιστήμια. Εξάλλου δεν είναι όλοι πλασμένοι για γράμματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

spiros332

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Spiros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 277 μηνύματα.
Ο χαμος που εγινε περσι με αυτα τα μετρα γιατι δηλαδη πρέπει να επαναληφθει και φέτος;;
Επίσης δεν πρεπει για κανένα λογο να υπαρχουν οι χαμηλότερες βάσεις ή bonus μορια. Αμα το κρατος θελει να υποστηριξει τους πολίτεκνους ,τους αθλητεςς ή οποια άλλη κατηγορια δεν ειναι δίκαιο και αντικειμενικο να το κανει αυτο παρεχοντας τους ευκολοτερη προσβαση στα πανεπιστημια "αδικοντας " καποιους αλλους που αν και ειναι καλυτεροι μαθητες και εγραψαν καλυτερα δεν ειχαν την "τυχη" να ανηκουν σε καποια κατηγορια και να πριμοδοτηθουν.
Θα μπορουσε να χρημοτοδοτει τις φτωχες πολυτεκνες ή ακομα και τις τριτεκνες οικογένεις για να σποδαζουν τα παιδια τους στην πόλη που περάσαν.Γιατι δηλαδη εμενα πρεπει οι γονεις μου αν δεν περασω για πολυ λιγο σε καποια σχολη να με στειλουν σε άλλη πόλη η να περασω σε καποια αλλη που δεν θα ειναι η πρωτη μου προτιμηση ή να ξαναδωσω και οι τριτεκνοι να περνανε ανετα με λιγοτερα μορια σε σχσολες που απο άλλες συνθηκες υπηρχε περιπτωση να μην μπορουσαν καν να περασουν.Οι δικοι μου γονεις (οπως και πολλβων αλλων παιδιων)δηλαδη που μεγαλωνουν εμενα και την αδερφη μου με δυσκολιες και δεν ειχαν την οικονομικη δθυνατοτητα για ακομα ενα παιδι γιατι να μην εχουν καποια βοηθεια ενω οι γονει ς τριων τεσσαρων η περισοοτερων παιδιων να εχουν.
(Στην περιοχη πάντως που μένω (Αθηνα) δεν θεωρειται απο τις πλουσιες ουτε απο τις φτωχες περιοχες ολοι οι τριτεκνοι η πολυτεκνοι μαθητες δεν εχουν καποια οικονομικα προβλήματα το αντιθετο μάλιστα)
συμφωνω απολυτα μαζι σου!!! οι αθλητες που διακρινονται στα αγωνισματα τους δεν θεωρω δικαιο να εχουν ευκολοτερη προσβαση στα πανεπιστημια , αφου εχουν τοσο μεγαλες διακρισεις επελεξαν τον τομεα τους ας ασχοληθουν με αυτο που επελεξαν.Οι πολυτεκνοι απο την αλλη πιστευω πως πρεπει να εχουν προνομια σε περιπτωση που το εισοδημα της οικογενειας υπαγορευει κατι τετοιο....διαφορετικα δεν βλεπω λογο!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top