απάντηση στον nPb:
Βασικά φίλε, είμαι απογοητευμένος και αηδιασμένος επειδή η χώρα μου με βάση τους ένα σωρό κωλοφόρους που πληρώνω δεν μου προσφέρει αντάξιο ανώτατο επίπεδο σπουδών που επιδιώκω. Απορώ γιατί έχουμε το Σύνταγμα, που αναφέρει τις διατάξεις περί παιδείας. Σαν πολίτης έχω το δημοκρατικό δικαίωμα να απαιτήσω να γίνει αξιοπρεπώς μάθημα στα πλαίσια της ακαδημαϊκής ελευθερίας της μόρφωσης ή μήπως δεν έχω κανένα δημοκρατικό δικαίωμα; Ή μήπως δεν έχω δικαίωμα στην ελεύθερη μόρφωση; Στην ελεύθερη άποψη; Στην ελεύθερη λογική; Μήπως είναι δημοκρατικό δικαίωμα, να προσκυνώ τις ασύμμετρες πιπεριές των σοβαροφανών ΜΜΕ περί δημοκρατικού ήθους (ή μάλλον ανηθικής) και άλλων κοινωνικών μανιφέστων του πωπού (τηλεπαράθυρα);

Μήπως είναι και αυτό δημοκρατία, δηλαδή να μπουκάρουν κομματόσκυλα φοιτητές χωρίς ίχνος σεβασμού στο Αμφιθέατρο και να κάνουν μπουρδέλο το μάθημα τελείως διακόπτωντας τον καθηγητή εν ώρα διδακτικής διαδικασίας; Μήπως και η αξιοπρέπεια και η ορθολογική σκέψη σε αυτήν την γελοία χώρα, είναι δείγμα φασισμού; ε;
ναι ρε συμφωνώ ότι είναι αηδία η κατάσταση με την παιδεία και θα προτείνω αλλαγές και θα συμμετέχω σε πορείες και θα φωνάξω.
ο Τάσος Λειβαδίτης ήταν αυτός που είπε , "αν θες να λέγεσαι άνθρωπος , θα βγεις στους δρόμους , θα φωνάξεις , τα χείλη σου θα ματώσουν απ'τις φωνές..."
έχεις δικαιώματα , αξίζεις να έχεις , διεκδίκησέ τα , αγωνίσου για αυτά , μην "προσαρμόζεσαι" σε καταστάσεις. Φτιάξτες σύμφωνα με το δίκαιο.
Ναι σοβαρά? Εμ , βέβαια , αν δεν πατάς στις γενικές συνελεύσεις για να ψηφίσεις αν θες κατάληψη ή όχι , τα.."κομματόσκυλα" που αναφέρεις θα αποφασίζουν για εσένα.
Όσο για την ισοπέδωση, βλέπεις τίποτα άλλο να ευδοκιμεί σε αυτήν την "καπιταλοσοσιαλαριστερή" υποανάπτυκτη χώρα του ήλιου και της θάλασσας; Μήπως είμαι ισοπεδωτικός που ξέρω ότι θα αποφοιτήσω άνεργος; Μήπως είμαι ισοπεδωτικός που πιστεύω ότι αν το ρίξω στις πορείες και διαδηλώσεις (και τα υιοθετήσω ως επάγγελμα σαν κάτι κομματόσκυλα κρατικοδίαιτους που "τρώνε" κρατικό προύπολογισμό), δεν θα μου δώσει κανένας να φάω και να ζήσω; Μέχρι ώρας στην ζωή μου, εμένα και στην οικογένειά μου, δεν μας έδωσε κανείς άλλος τίποτα. Με την δουλειά μας πορευόμαστε σε αυτήν την μπανανία και σε αυτήν την ζωή. Είναι ωραίο να είστε αιθεροβάμωνες και ρομαντικοί επαναστάτες του φρεντοτσίνο όπως ακόμη πιο ωραίο να είστε φθηνοί και τιποτένιοι εύθικτοι τσεκεβαριστές.
Φέρτε κανένα ευράκι στο οικογενειακό ταμείο πρώτα και μετά τα συζητάμε. Αν πιστεύετε πως η ζωή είναι τόσο απλή και ότι μπορείτε να πορευτείτε με άϋλες θεωρητικές προγονόπληκτες Μαρξιστικές-Συριζικές ιδέες στον καθημερινό απάνθρωπο-ανταγνωιστικό στίβο της αγοράς εργασίας είστε μακράν νυχτωμένοι...
είναι ρομαντικό και μας αρέσει , θα αντιδράσουμε και ας μην αλλάζει ποτέ τίποτα...
η ουτοπία μας οδηγεί , η ουτοπία μας κάνει να σκεφτόμαστε , να προχωράμε , να εξελισσόμαστε...
σε αντίθεση με την αδράνεια και την απραξία που πρεσβεύετε που σας κάνει να κοιτάτε πίσω και να γυρνάτε πίσω...εκεί στην παρακμή , στη σαπίλα...Συγχαρητήρια!!!
όσο για το ευράκι το έχω φέρει στην οικογένειά μου και ξέρω τι σημαίνει , και επειδή σήμερα ήμουν όλη μέρα στους δρόμους , κατάλαβα ότι η κατάσταση χειροτέρεψε απο πέρυσι
είδα τι έγινε με την κωλομπατσοκρατία , όχι μόνο Ξάνθη , αλλά και Θεσσαλονίκη κυρίως.
δεν υποστήριξα τον Μάρξ ή τα συριζικά παπαρολογήματα , άλλα πρεσβεύω που μετά απο πέντε σελίδες "διαλόγου" , ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν τα κατάλαβες.