γιατί δεν γίνεται κάθε μέρα όλη μέρα διαδήλωση μέχρι να τους τα κάνουμε πεπόνια των πολιτικών;
όσο για τις διαδηλώσεις είδα πέρυσι για ποια θέματα διαδήλωναν:
- σχήμα τυρόπιτας, κασερόπιτας
- να γίνει το σχολείο πιο οίκος ανοχής από ότι είναι
- απουσία λογικών και ουσιαστικών θεμάτων...ο λόγος ήταν απλά και μόνο να γίνουν καταλήψεις, για να χαθεί μάθημα και να κάνουν πάρτυ οι καταληψίες στα σχολεία, να γίνουν ερωτικά "καμάκια" εν καιρώ καταλήψεων μεταξύ των καταληψειών στα σχολεία...
πέρασα και γω ως μαθητής και τα είδα, επί κυβερνήσεως Πασοκ (Σημίτη)... :!:
και τα μαθητικά συντονιστικά να φανταστώ ότι είχαν και έχουν τις πλάτες των κομμάτων; κάτι σαν πρώτη μορφή κομματικών πανεπιστημιακών παρατάξεων; ε;

ή αγωνίζονται για την ψυχή της φουκαριάρας της μανούλας τους; ε;
ΔΕΝ έχω ακούσει ποτέ να γίνει μαθητική διαδήλωση για θέματα όπως:
- καλύτερα βιβλία με ουσιαστικό παιδαγωγικό σκοπό (ώστε να μην αναγκάζεσαι να αγοράσεις Σαββάλες, να προτιμάς τα "μαύρα" φροντιστήρια...κτλ)
- καλύτερες αίθουσες διδασκαλίας - εργαστήρια
- εισαγωγή ομαδικών εργασιών σε κοινωνικής φύσεως μαθήματα, ώστε οι μαθητές να έχουν καλύτερη εικόνα των μαθημάτων αυτών χωρίς να περιορίζονται στα στενά πλαίσια της παπαγαλίας
- καλύτερα θρανία με ανατομικές καρέκλες...και όχι καρέκλες καφενείου
- προσωπικές θυρίδες για τοποθέτηση και φύλαξη σχολικής τσάντας,..κ.α. για κάθε μαθητή στο διάδρομο κάθε ορόφου
- αλλαγή των αντιπαιδαγωγικών προγραμμάτων σπουδών
- υπουργικός έλεγχος των διευθυντών και των εκπαιδευτικών αλλά και των σχολείων
- διορισμός σχολικών διευθυντών με διαφανή κριτήρια (και όχι κομματικό βύσμα)
- ύπαρξη πολλών αθλημάτων με τα αντίστοιχα όργανα γυμναστικής
- ειδικές αίθουσες μέσα στο σχολείο για μαθητικά πάρτυ
- επαναπροσδιορισμό του σκοπού των "εκπαιδευτικών-μπουζοσεξοκαμένων" πολυήμερων εκδρομών
- ενίσχυση της χρήσης νέων τεχνολογιών στην μέση εκπαίδευση με χρήση προτζέκτορα εν ώρα μαθήματος (και εκμάθηση των μαθηματικών πακέτων mathematica, maple,...κτλ)
- ύπαρξη επιστημονικών οργάνων για πολλά μαθήματα όπως και μουσικών οργάνων για το μάθημα της μουσικής παιδείας αλλά και των σχολικών εκδηλώσεων
- διδακτική αλληλεπίδραση σε μαθήματα ιδίου επιστημονικού κλάδου (π.χ. μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία) στα πλαίσια των θετικών επιστημών, ώστε να μην παρουσιάζονται σαν στεγανοποιημένα ξεχωριστά κουτιά ξεκάρφωτης γνώσης
- ενίσχυση του διαφανή ρόλου των συντονιστικών μαθηματικών συμβουλίων και των μαθητικών συνδικαλιστικών οργάνων (πενταμελή,...κτλ)
- επαναπροσδιορισμό του ρόλου του συλλόγου γονέων-κηδεμόνων ώστε η ύπαρξή του να στηρίζεται σε διαφανή και όχι κομματικά κριτήρια
- αναδιοργάνωση και ενίσχυση του μαθήματος ΣΕΠ με τακτικές επισκέψεις ειδικών συμβούλων ή επαγγελματιών στα σχολεία με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών ή επίσκεψη των μαθητών σε διάφορους χώρους εργασίας
- ενίσχυση του θεσμού ανταλλαγής μαθητών από χώρες-μέλη της Ε.Ε.
- καλύτερη και τακτικότερη συντήρηση των σχολικών κτιρίων
- προστασία των σχολικών κτιρίων από ημερήσια μόνιμη φύλαξη
- ποιοτικά προϊόντα (τρόφιμα) στα σχολικά κυλικεία
...κτλ...
εφόσον οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών είναι πουλημένοι στα κόμματα (και σιωπούν στα μόνιμα προβλήματα της εκπαίδευσης) και διαδηλώνουν μόνο για δικά τους θεσμικά ζητήματα (διορισμό και μισθοδοσία
μόνο), ας κινηθείτε όλοι οι μαθητές μαζικά, χωρίς κομματική ταμπέλα, αν θέλετε να αλλάξει η εκπαίδευση...
συμφωνώ και για τα αιτήματα που θέτεις και περί κομματικών ταμπέλων , έτσι...:no1:
παρόλα αυτά:
γιατί δεν γίνεται κάθε μέρα όλη μέρα διαδήλωση μέχρι να τους τα κάνουμε πεπόνια των πολιτικών;
Νομίζω είναι προφανείς οι λόγοι που δε γίνεται όλη μέρα , κάθε μέρα διαδήλωση.
Ειδικά απο άποψη μαθητών.
Παρόλα αυτά στο πανεπιστήμιο , υπάρχουν άτομα που επι καθημερινής βάσεως, σχεδόν ,ασχολούνται με κοινωνικοπολιτικά ζητήματα και σκέφτονται , κάνουν προτάσεις και ενημερώνουν και τους άλλους για να αντιδράσουν(και όχι με κομματικό προσωπείο).
Λυπάμαι πολύ που φτάνω στο σημείο να το πω εγώ και όχι κάποιος άλλος αλλά οι μαθητές δεν έχουν ούτε πολύ ελεύθερο χρόνο , όπως μαθητές σε άλλες χώρες , ούτε σωστή παιδεία απο το σύστημα , ούτε πολλές φορές ακόμα και την δυνατότητα ελεύθερης επιλογής κινήσεων , λόγω κλειστότητας και καταπίεσης απο την οικογένεια (όχι όλοι βέβαια).
Όλα αυτά
δεν δικαιολογούν τις "μη αντιδράσεις" , αλλά είναι κάποιοι λόγοι πιστεύω που τις ερμηνεύουν.
όσο για τις διαδηλώσεις είδα πέρυσι για ποια θέματα διαδήλωναν:
- σχήμα τυρόπιτας, κασερόπιτας
- να γίνει το σχολείο πιο οίκος ανοχής από ότι είναι
- απουσία λογικών και ουσιαστικών θεμάτων...ο λόγος ήταν απλά και μόνο να γίνουν καταλήψεις, για να χαθεί μάθημα και να κάνουν πάρτυ οι καταληψίες στα σχολεία, να γίνουν ερωτικά "καμάκια" εν καιρώ καταλήψεων μεταξύ των καταληψειών στα σχολεία...
πέρασα και γω ως μαθητής και τα είδα, επί κυβερνήσεως Πασοκ (Σημίτη)... :!:
και τα μαθητικά συντονιστικά να φανταστώ ότι είχαν και έχουν τις πλάτες των κομμάτων; κάτι σαν πρώτη μορφή κομματικών πανεπιστημιακών παρατάξεων; ε;

ή αγωνίζονται για την ψυχή της φουκαριάρας της μανούλας τους; ε;
εδώ είναι απόλυτη η θέση σου , και γω πέρυσι ήμουν μαθητής , και πήγα σε όλες τις καταλήψεις του σχολείου και την πορεία που έγινε τον δεκέμβρη στην πατρίδα μου , και έχω να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν κούφια τα αιτήματα , ούτε γινόταν στο σχολείο αυτό που περιγράφεις.
οι χαβαλέδες , ναι υπήρχαν , αλλά είναι άδικο κάπως να τα ισοπεδώνουμε όλα. Υπήρχαν άτομα με σοβαρή συνείδηση και αιτήματα.
Συγκεκριμένα το σχολείο μας είχε σοβαρά προβλήματα κτηριακής φύσεως κυρίως , και δεν κάναμε παιχνίδι , τα εννοούσαμε.
Φέτος που πήγα μια βόλτα σχολείο , απλά γελάω , γιατί τότε μας λέγαν θα λυθεί σε 2 μήνες το κτηριακό θέμα , και τώρα ακόμη τίποτα δεν έγινε.

κάναμε τα πάντα για να αντιδράσουμε , μέχρι και στο ραδιόφωνο και σε εφημερίδες τοπικές μιλήσαμε για τα προβλήματα , και φυσικά η απάντηση ήταν , δυο λογάκια να ηρεμήσουμε "όλα θα γίνουν" , και μετά πάλι καθημερινότητα χωρίς αλλαγή , χωρίς διαφορά... Λόγια , λόγια , λόγια...στα λόγια όλα τέλεια , ε? ντροπή και αηδία...ψόφο να έχουν...
εγώ διαφωνώ με αυτό , αιτήματα υπάρχουν , και καταδικάζω μαζί σου όσους μπαίνουν για χαβαλέ στις καταλήψεις για να χαθεί μάθημα , όχι ρε, είμαι πρώτος που δεν τους θέλω στο πλάι μου, αμαυρώνουν τις προσπάθειές μας.