Μην συγκρίνετε τώρα τη δουλεία που κάνουν οι καθηγητές στα δημόσια με τους καθηγητές στα ιδιωτικά...Οι δεύτεροι επιβλέπονται και αξιολογούνται διαρκώς πράγμα που σημαίνει οτι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν...Οι άλλοι αδιαφορούν αφου ούτως ή άλλως θα πληρωθούν.Μήν ακούω οτι οι καθηγητές στα δημόσια ειναι αρτιότερα εκπαιδευμένοι γιατί αυτό προκαλεί απλά γέλιο...
Θα παραθέσω και εγώ την αποψή μου αν μου επιτρέπεται...
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ξέρω μόνο την ιδιωτική πλευρά μέσα από δύο σχολεία(και οχι δεν είμαι γιος κανενός μεγιστάνα και τέτοια σχόλια θα τα θεωρήσω προσβλητικά.):
Φοίτηση:
Δούκας: 1η Δημοτικού - 1η Γυμνασίου
Ελληνογερμανική Αγωγή (Παλήνη): Απο τότε μέχρι τώρα
Και στα δύο πρέπει να καταργήσω τους εύκολους βαθμούς. Δύσκολα βγάζεις βαθμό... Ίσος στην 3η Λυκείου που πραγματικά βάζουν μόνο 19αρια για να δείξουν τάδε αποτελέσματα. Ωστόσο σε όλες της άλλες τάξης για να δείξουν την δουλειά που κάνουν βάζουν αρκετά δύσκολα τεστ...
Καθηγητές είναι λίγοι αυτοί που ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ όπως παντού με ότι συνεπάγεται αυτό.
Περισσότερες ώρες, αναγκάστικα τα φροντιστήρια για πολλους (κατι δείχνει αυτο, τι άραγε)=> ΚΟΠΟΣΗ
Αυτό που λένε ότι έχουν κάποιον να τους πιέζει κατα τη γνώμη μου έχει ένα μέτρο...
Το ένας καθηγητής να είναι υπο τοσο στρεςς από την κεντρική δοιήκηση μεταφέρε στο μάθημα αλλα και στους μαθητές...(μπορεί να μην βγάζουν εφημερίδα αλλα το να συμβαίνει κάθε μέρα καταντάει κουραστικό)
Ο Σνομπισμός είναι κύριο στοιχείο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης! Και το ένιωσα άσχημα στο πετσί στην δικιά μου μετάβαση που ήταν ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, είναι ενα αίστημα ότι μετά απο κάποιο καιρό λες καλα έχω μεινει μόνος, μετά απο 2-3 χρόννια φεύγει αυτή η ταμπέλα.
Υπάρχουν εποικώς απαράδεκτη καθηγητές που δεν ακολουθούν το νόμο, είτε επειδή το λένε τα μεγάλα κεφάλια είται επειδή η ίδια νιώθουν συνέχεια το φόβο του ευνιδιασμού...
Γονείς να μην καταλαβαίνουν το σύστημα και να πέφτουν στην παγίδα είδα και βλέπω πολλούς...
Εγώ ένα έχω να σας πω, κοντεύω να καταρεύσω, φυσική δεν έχω καταλάβει τίποτα επειδή ο καθηγητής (προσοχή δεν το λεώ μόνο έγω, τον είχαν βάλει στην Γ'Λ και καθηγητης άλλος έκανε ένσταση ότι δεν θα πάρουν βαθμό με τον συγκεκριμένο καθηγητη) με αποτέλεσμα
ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ άλλο και αυτό, πήγαμαι για φυσική βγήκαμε με το μοναδικό πρόγραμμα που υπήρχε, Φυσικη Μαθηματικά Έκθεση με 8 ώρες την εβδομάδα και 2ώρες τεστ κάθε 15 μέρες, ποσο αναρωτιέσται κοστίζει αυτό το πρόγραμμα που με έχει κάνει να μην μπορώ να βγω έξω τις περισσοτερες φορές, ΟΣΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ελάχιστα λιγότερο)
Είμαστε 28 παιδιά όταν στον δημόσιο Φιλοθέης είναι 16-19 το πολύ στην τάξη...
Οι καθηγητές γράφουν ότι στον (μπιπ) θέλουν στο βιβλίο ύλης...
Γυρνάω σπίτι μου 4 η ώρα γιατι το σχολείο είναι Παλήνη και εγώ μένω Κάτω Χαλάνδρι! Ενώ άλλη γυρνάνε στις 5...
ΕΝΩ στο δημόσιο γυρνάνε 2:05 στις 3:00 στο ιδιωτικό γυρνας αν δεν έχεις ενισχυτική και αυτά για την Β' Γ' Λυκείου... Υπολογήστε
Απο εκεί και πέρα δεν ξέρω από το Δημόσιο αλλά εβελπιστώ κάποιος να γράψει κάποια επιχειρήματα για να τα δείξω στους γονείς μου γιατι δεν καταλαβαίνουν!
Και όσοι γνωρίζεται κανένα καλό Δημόσιο Κάτω Χαλάνδρι, Φιλοθέη πλευρά;
Αυτά από πρωσοπική εμπειρία... τώρα όσοι θέλουν ας με αμφισβητήσουν, έγω όσα είδα και έζησα αυτά τα χρόννια εκφράζω!
ΥΓ: Είμαι δυσλεκτικός και δεν έχω ορθογράφο γιατί είμαι σε άλλον υπολογιστή!