Δημόσιο ή Ιδιωτικό; Που πηγαίνετε και τι προτιμάτε;

Πάω σε
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 0)
  • Ιδιωτικό

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Δημόσιο

    Ψήφοι: 0 0.0%

chris_90

Διάσημο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,598 μηνύματα.
Παντως μπορει να λεω τα χειροτερα οπου βρεθω και οπου σταθω για τα σχολεια που πηγαινα (ειδικα για το Λυκειο), αλλα δεν θα ηθελα ΠΟΤΕ να παω σε ιδιωτικο. Ακομα και αν ημουν σε μια πιο ευκαταστατη οικονομικα οικογενεια...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giwrgos

Νεοφερμένος

Ο Giwrgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα.
Μην συγκρίνετε τώρα τη δουλεία που κάνουν οι καθηγητές στα δημόσια με τους καθηγητές στα ιδιωτικά...Οι δεύτεροι επιβλέπονται και αξιολογούνται διαρκώς πράγμα που σημαίνει οτι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν...Οι άλλοι αδιαφορούν αφου ούτως ή άλλως θα πληρωθούν.Μήν ακούω οτι οι καθηγητές στα δημόσια ειναι αρτιότερα εκπαιδευμένοι γιατί αυτό προκαλεί απλά γέλιο...
Θα παραθέσω και εγώ την αποψή μου αν μου επιτρέπεται...

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ξέρω μόνο την ιδιωτική πλευρά μέσα από δύο σχολεία(και οχι δεν είμαι γιος κανενός μεγιστάνα και τέτοια σχόλια θα τα θεωρήσω προσβλητικά.):

Φοίτηση:
Δούκας: 1η Δημοτικού - 1η Γυμνασίου
Ελληνογερμανική Αγωγή (Παλήνη): Απο τότε μέχρι τώρα

Και στα δύο πρέπει να καταργήσω τους εύκολους βαθμούς. Δύσκολα βγάζεις βαθμό... Ίσος στην 3η Λυκείου που πραγματικά βάζουν μόνο 19αρια για να δείξουν τάδε αποτελέσματα. Ωστόσο σε όλες της άλλες τάξης για να δείξουν την δουλειά που κάνουν βάζουν αρκετά δύσκολα τεστ...

Καθηγητές είναι λίγοι αυτοί που ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ όπως παντού με ότι συνεπάγεται αυτό.

Περισσότερες ώρες, αναγκάστικα τα φροντιστήρια για πολλους (κατι δείχνει αυτο, τι άραγε)=> ΚΟΠΟΣΗ

Αυτό που λένε ότι έχουν κάποιον να τους πιέζει κατα τη γνώμη μου έχει ένα μέτρο...
Το ένας καθηγητής να είναι υπο τοσο στρεςς από την κεντρική δοιήκηση μεταφέρε στο μάθημα αλλα και στους μαθητές...(μπορεί να μην βγάζουν εφημερίδα αλλα το να συμβαίνει κάθε μέρα καταντάει κουραστικό)

Ο Σνομπισμός είναι κύριο στοιχείο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης! Και το ένιωσα άσχημα στο πετσί στην δικιά μου μετάβαση που ήταν ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, είναι ενα αίστημα ότι μετά απο κάποιο καιρό λες καλα έχω μεινει μόνος, μετά απο 2-3 χρόννια φεύγει αυτή η ταμπέλα.

Υπάρχουν εποικώς απαράδεκτη καθηγητές που δεν ακολουθούν το νόμο, είτε επειδή το λένε τα μεγάλα κεφάλια είται επειδή η ίδια νιώθουν συνέχεια το φόβο του ευνιδιασμού...

Γονείς να μην καταλαβαίνουν το σύστημα και να πέφτουν στην παγίδα είδα και βλέπω πολλούς...

Εγώ ένα έχω να σας πω, κοντεύω να καταρεύσω, φυσική δεν έχω καταλάβει τίποτα επειδή ο καθηγητής (προσοχή δεν το λεώ μόνο έγω, τον είχαν βάλει στην Γ'Λ και καθηγητης άλλος έκανε ένσταση ότι δεν θα πάρουν βαθμό με τον συγκεκριμένο καθηγητη) με αποτέλεσμα

ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ άλλο και αυτό, πήγαμαι για φυσική βγήκαμε με το μοναδικό πρόγραμμα που υπήρχε, Φυσικη Μαθηματικά Έκθεση με 8 ώρες την εβδομάδα και 2ώρες τεστ κάθε 15 μέρες, ποσο αναρωτιέσται κοστίζει αυτό το πρόγραμμα που με έχει κάνει να μην μπορώ να βγω έξω τις περισσοτερες φορές, ΟΣΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ελάχιστα λιγότερο)

Είμαστε 28 παιδιά όταν στον δημόσιο Φιλοθέης είναι 16-19 το πολύ στην τάξη...

Οι καθηγητές γράφουν ότι στον (μπιπ) θέλουν στο βιβλίο ύλης...

Γυρνάω σπίτι μου 4 η ώρα γιατι το σχολείο είναι Παλήνη και εγώ μένω Κάτω Χαλάνδρι! Ενώ άλλη γυρνάνε στις 5...

ΕΝΩ στο δημόσιο γυρνάνε 2:05 στις 3:00 στο ιδιωτικό γυρνας αν δεν έχεις ενισχυτική και αυτά για την Β' Γ' Λυκείου... Υπολογήστε

Απο εκεί και πέρα δεν ξέρω από το Δημόσιο αλλά εβελπιστώ κάποιος να γράψει κάποια επιχειρήματα για να τα δείξω στους γονείς μου γιατι δεν καταλαβαίνουν!

Και όσοι γνωρίζεται κανένα καλό Δημόσιο Κάτω Χαλάνδρι, Φιλοθέη πλευρά;

Αυτά από πρωσοπική εμπειρία... τώρα όσοι θέλουν ας με αμφισβητήσουν, έγω όσα είδα και έζησα αυτά τα χρόννια εκφράζω!

ΥΓ: Είμαι δυσλεκτικός και δεν έχω ορθογράφο γιατί είμαι σε άλλον υπολογιστή!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

virginia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η, αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 221 μηνύματα.
θα συμφωνήσω σε πολλά απο αυτά που λες..και για την ώρα που γυρνάμε σπίτι κλπ.. είναι όμως επιλογή αυτό..εμένα πρώτη χρονιά σε ιδιωτικό μιας και απο επιλογή μου έμενα στο δημόσιο,πράγμα το οποίο δε μετάνιωσα γιατί,το επίπεδο είναι πολύ πιο χαμηλό απο τον ΚΑΛΟ μαθητή του δημοσίου..δηλαδή,ένας καλός μαθητής του ιδιωτικού δεν είναι το ίδιο με τον τυπικά και βαθμολογικά όμοιο του στο δημόσιο...επίσης,ούσα 3 λυκείου,σχολάω 1.30,και γυρνάω σπίτι μου 3.30 το μεσημέρι,σε μια απόσταση που με ΙΧ,την κάνει κάποιος σε 5-10 λεπτά..επίσης,αυτό που λες για το άγχος των καθηγητών,ισχύει,και το βλέπω πολύ έντονα και εγώ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

elena901126

Νεοφερμένος

Η elena901126 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Τριανδρία (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας!Και σε προηγούμενο μήνυμα μου ανέλυσα γιατί πιστεύω πως τα ιδιωτικά υστερούν πολύ σε σχέση με κάποια δημόσια!Το θέμα του ωραρίου εμένα με είχε εξαντλήσει στη β λυκείου...γιατί μετά το πέρας των μαθημάτων μέναμε σχεδόν καθημερινά μέχρι τις 4 για ενισχυτική!δεν προετοιμάζαμε κανένα μάθημα για την επομένη με αποτέλεσμα να γυρνάω λόγω απόστασης σχεδόν 6 στο σπίτι μου...κουρασμένη και με ένα σωρό μαθήματα!
Εγώ πιστεύω πως αν κάποιος είναι πρόθυμος να διαβάσει και δεν πάει στο σχολείο για χαβαλέ δεν πρόκειται να χαθεί στο δημόσιο!Δεν κάνει το σχολείο το μαθητή!Εγώ όταν πήγα στο δημόσιο μια χαρά επιμελής ήμουν και διάβαζα και πρόσεχα και έχω να πώ πως ήταν 1000 φορές καλύτερα!
Νομίζω οτι εφόσον έχεις εντοπίσει αυτά που σε ενοχλούν στο σχολείο που είσαι θα έπρεπε να το συζητήσεις με τους γονείς σου γιατί δεν σου προσφέρει τίποτα να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που σε κάνει να νιώθεις άσχημα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

geo22

Νεοφερμένος

Ο γιωργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Μαθητής Β' γυμνασίου και μας γράφει απο Γλυκά Νερά (Αττική). Έχει γράψει 9 μηνύματα.
εγω δεν εχω παει ποτε σε ιδιωτικο και ουτε θελω να παω :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thanosmylo

Δραστήριο μέλος

Ο Θάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 571 μηνύματα.
Δημόσιο!
Όσο και αν βρίζουμε την εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο, δε θα άλλαζα με τίποτα το δημόσιο σχολείο. Εννοώ πως δε θα ήθελα να πήγαινα σε ιδιωτικό.

Επίσης, στην Γ'Γυμνασίου ήρθαν δυο παιδιά από ένα ιδιωτικό σχολείο στην τάξη μας και στην Α'Λυκείου ήρθαν άλλα τρία παιδιά. Μας είπαν πως στο ιδιωτικό που πήγαιναν το οποίο το χρυσοπλήρωναν, δε γινόταν δουλειά και πως το δημόσιο είναι 10000 καλύτερο.Και μας είπαν πως δε θα άλλαζαν το δημόσιο σχολείο με τίποτα, με αυτά που αντίκρισαν τα μάτια τους στο ιδιωτικό! Έλεγαν πως κανείς δεν ενδιαφερόταν παρά μόνο την είσπραξη των διδάκτρων.
Αυτά είναι ικανά επιχειρήματα για να αποκτήσω μια άποψη.

Λίγα είναι τα καλά ιδιωτικά. Και τα περισσότερα ιδιωτικά είναι χειρότερα από κάποια δημόσια.

ΕΠίσης έχω ακούσει πως η αξιοκρατία στα ιδιωτικά δεν είναι και η καλύτερη αν σκεφτείτε ότι πληρώνοντας κάτι παραπάνω κάνεις ό,τι θες...
Ενώ στο δημόσιο τουλάχιστον υπάρχει αξιοκρατία. Εννοώ όλους μας αντιμετπίζουν σαν μαθητές και όχι σαν πελάτες.
Επίσης πολλοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό για περισσότερη προσοχή από τους καθηγητές και ότι ενδιαφέρονται πιό πολύ...
Γνώμη μου είναι και πως στο δημόσιο μπορούν αν σε προσέξουν. Αρκεί μια ερώτυηση στον καθηγητή και είναι πρόθυμος αν βοηθήσει. Αυτή η νοοτροπία ότι δεν τα πάω καλά στα μαθήματα άρα πληρώνω έναν άλλο καθηγητή ή ιδιωτικόι με τρελάινει. Ενώ κάλιστα μπορέις να ρωτήσεις τον καθηγητή στο σχολείο. Εγώ τους δικούς μου τυος έχω ταράξει στις ερωτήσεις και ας πηγαίνω φροντιστήριο...ΚΑι πάντα είναι πρόθυμοι...
Επίσης τα παιδιά που ΄ξρθαν από τα ιδιωτικα΄στο δικό αμς μας είπαν πως και οι καθηγητές τους δεν πληρώνονταν καλά και άλλα τέτοια γιάυτό και δε δούλευαν.

Δεν ήθελα να καταραστώ τα ιδιωτικά απλώς περιγράφω από ό,τι μας είπαν τα παιδιά που ήρθαν από το ιδιωτικό στο δημόσιο σχολείο μας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

~kynthia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Κύνθια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 359 μηνύματα.
Τελείωσα ιδιωτικό σχολείο, στο οποίο πέρασα υπέροχα.
Μέχρι την Πέμπτη δημοτικού ήμουν σε δημόσιο, στο οποίο ήταν εξίσου καλά, αλλά από φίλους μου που συνέχισαν, νομίζω πως στο Λύκειο άλλαξε η κατάσταση.

Χμ, τώρα που το σκέφτομαι, στην Τρίτη δημοτικού στο δημόσιο είχα έναν δάσκαλο τόοοοσο ήπιο και χαλαρό (έπαιρνε τη σύνταξή του εκείνη τη χρονιά) που δεν έγραφα καμιά άσκηση πουθενά, γιατί δήλωνα πως 'καταλάβαινε ο δάσκαλος ότι τις ήξερα' - και μάλλον έτσι γινόταν, μέχρι να το καταλάβει η μαμά μου και να με βάλει στον φυσιολογικό δρόμο. :P

Γενικά η αναλογία καλών και κακών καθηγητών δεν πρέπει να είναι τόσο διαφορετική, παντού υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε τη δουλειά τους.
Απ' την άλλη, στο ιδιωτικό υπάρχει πίεση και έλεγχος απ' τη διεύθυνση για σωστή διδασκαλία και καλές επιδόσεις των παιδιών.
Τα παιδιά είναι ένα άλλο θέμα - πάντα στα ιδιωτικά υπάρχουν κακομαθημένοι μαθητές από νεόπλουτες οικογένειες, παιδιά που έχουν αποβληθεί από πολλά σχολεία πριν καταλήξουν στο δικό σου, αλλά και άπειροι 'φυσιολογικοί' άλλοι.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να είμαι σε δημόσιο σχολείο, ή σε οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό, γιατί δεν νομίζω ότι θα έβρισκα αλλού την οικογενειακή ατμόσφαιρα του σχολείου μου, την οικειότητα που μπορούσες να δημιουργήσεις με κάποιους καθηγητές, και τέλος δεν θα είχα τη δυνατότητα να πάρω μέρος σε ταξίδια, ανταλλαγές μαθητών και άλλες δραστηριότητες (πχ. εφημερίδα) μέσω του σχολείου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

halvas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αχαρνές (Αττική). Έχει γράψει 1,074 μηνύματα.
Εγώ σε ιδιωτικό από τριών χρονών.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thanosmylo

Δραστήριο μέλος

Ο Θάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 571 μηνύματα.
Τελείωσα ιδιωτικό σχολείο, στο οποίο πέρασα υπέροχα.
Μέχρι την Πέμπτη δημοτικού ήμουν σε δημόσιο, στο οποίο ήταν εξίσου καλά, αλλά από φίλους μου που συνέχισαν, νομίζω πως στο Λύκειο άλλαξε η κατάσταση.

Χμ, τώρα που το σκέφτομαι, στην Τρίτη δημοτικού στο δημόσιο είχα έναν δάσκαλο τόοοοσο ήπιο και χαλαρό (έπαιρνε τη σύνταξή του εκείνη τη χρονιά) που δεν έγραφα καμιά άσκηση πουθενά, γιατί δήλωνα πως 'καταλάβαινε ο δάσκαλος ότι τις ήξερα' - και μάλλον έτσι γινόταν, μέχρι να το καταλάβει η μαμά μου και να με βάλει στον φυσιολογικό δρόμο. :P

Γενικά η αναλογία καλών και κακών καθηγητών δεν πρέπει να είναι τόσο διαφορετική, παντού υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε τη δουλειά τους.
Απ' την άλλη, στο ιδιωτικό υπάρχει πίεση και έλεγχος απ' τη διεύθυνση για σωστή διδασκαλία και καλές επιδόσεις των παιδιών.
Τα παιδιά είναι ένα άλλο θέμα - πάντα στα ιδιωτικά υπάρχουν κακομαθημένοι μαθητές από νεόπλουτες οικογένειες, παιδιά που έχουν αποβληθεί από πολλά σχολεία πριν καταλήξουν στο δικό σου, αλλά και άπειροι 'φυσιολογικοί' άλλοι.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να είμαι σε δημόσιο σχολείο, ή σε οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό, γιατί δεν νομίζω ότι θα έβρισκα αλλού την οικογενειακή ατμόσφαιρα του σχολείου μου, την οικειότητα που μπορούσες να δημιουργήσεις με κάποιους καθηγητές, και τέλος δεν θα είχα τη δυνατότητα να πάρω μέρος σε ταξίδια, ανταλλαγές μαθητών και άλλες δραστηριότητες (πχ. εφημερίδα) μέσω του σχολείου.

Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος, ( το αναφέρω γιατί μερικοί στα ιδιωτικά σχολεία νομίζετε πως κάνετε πράγματα που δε γίνονται στο δημόσιο.Δεν αναφέρω εσένα απαραίτητα αλλά εκφράζω ένα γενικό κλίμα).

Εφημερίδα του σχολείου έχουμε και εμείς στο δημόσιο σχολείο που πηγαίνω.
ΕΠίσης κάναμε ανταλλαγές με μαθητές και συμμετείχαμε στα προγράμματα comenius, e-twening. Από Γαλλία, Ελβετία, Τσεχία, Λιθουανία, Δανία
Επίσης κάναμεμια μεγάλη εργασία και αποφασίσαμενα φτιάξουμε την ιστορία της πόλης μας. Πήραμε συνεντεύξεις, αναζητήσαμε ιστορικό υλικό, και γενικά αυτή η εργασία μας πήρε 3 χρόνια για να την ολοκληρώσουμε, όπου το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.
Επίσης συμμετείχαμε και στο πρόγραμμα Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Δεν ήθελα να φανεί αυτό το μήνυμα σαν άνα παιδάκι που κάνει τον έξυπνο στο φίλο του και του λέει "Έχει και εμένα ο μπαμπάς μου μεγάλο αυτοκίνητο, κάνοντας τον έξυπνο"
Απλώς επειδή είχε τύχει σε μια κατασκήνωση να βρεθώ με παιδιά από ιδιωτικό σχολείο και πραγματικά να μου σπάνε τα νεύρα με τα παίζοντας το ανώτεροι και γι'αυτό γράφω και αυτό για να πω πως και στο δημόσιο κάνουμε και άλλα προγράμματα.

Το αστείο της υπόθεσης στην κατασκήνωση ήταν: "Εσείς στα δημόσιο έχετε κάτι αριθμούς. π.χ. 1ο λύκειο, ή 45ο Λύκειο;;; Ή κάνω λάθος; Το πρόσεξα σε ένα σχολείο και μου φάνηκε περίεργο...Γιατί έχετε αριθμούς;" Και όλο τέτοια έλεγε. Έλεος....

Με το που το άκουσα, έμεινα κάγκελο. Του κάνω..."στην ίδια χώρα δε ζούμε ή κάνω λάθος";;;;; :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aeneas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Aeneas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,353 μηνύματα.
Εγώ πηγαίνω σε δημόσιο.... Εμας δεν υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί>>>. Θα μου πείτε πως και ετσι.... εμείς εδώ στην νεάπολη ακόμα δεν έχούμε δεχτεί τους ''αποικισμόυς''.
Στην περιοχή μου δεν υπάρχει ιδιώτικο σχολείο. Υπάρχει στο Ηράκλειο, δηλαδή στον διπλανό νομο. Το Ηράκλειο από την Νεάπολη έχουν 30 λέπτα δρόμο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

~kynthia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Κύνθια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 359 μηνύματα.
Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος, ( το αναφέρω γιατί μερικοί στα ιδιωτικά σχολεία νομίζετε πως κάνετε πράγματα που δε γίνονται στο δημόσιο.Δεν αναφέρω εσένα απαραίτητα αλλά εκφράζω ένα γενικό κλίμα).

Εφημερίδα του σχολείου έχουμε και εμείς στο δημόσιο σχολείο που πηγαίνω.
ΕΠίσης κάναμε ανταλλαγές με μαθητές και συμμετείχαμε στα προγράμματα comenius, e-twening. Από Γαλλία, Ελβετία, Τσεχία, Λιθουανία, Δανία
Επίσης κάναμεμια μεγάλη εργασία και αποφασίσαμενα φτιάξουμε την ιστορία της πόλης μας. Πήραμε συνεντεύξεις, αναζητήσαμε ιστορικό υλικό, και γενικά αυτή η εργασία μας πήρε 3 χρόνια για να την ολοκληρώσουμε, όπου το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.
Επίσης συμμετείχαμε και στο πρόγραμμα Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Δεν ήθελα να φανεί αυτό το μήνυμα σαν άνα παιδάκι που κάνει τον έξυπνο στο φίλο του και του λέει "Έχει και εμένα ο μπαμπάς μου μεγάλο αυτοκίνητο, κάνοντας τον έξυπνο"
Απλώς επειδή είχε τύχει σε μια κατασκήνωση να βρεθώ με παιδιά από ιδιωτικό σχολείο και πραγματικά να μου σπάνε τα νεύρα με τα παίζοντας το ανώτεροι και γι'αυτό γράφω και αυτό για να πω πως και στο δημόσιο κάνουμε και άλλα προγράμματα.

Το αστείο της υπόθεσης στην κατασκήνωση ήταν: "Εσείς στα δημόσιο έχετε κάτι αριθμούς. π.χ. 1ο λύκειο, ή 45ο Λύκειο;;; Ή κάνω λάθος; Το πρόσεξα σε ένα σχολείο και μου φάνηκε περίεργο...Γιατί έχετε αριθμούς;" Και όλο τέτοια έλεγε. Έλεος....

Με το που το άκουσα, έμεινα κάγκελο. Του κάνω..."στην ίδια χώρα δε ζούμε ή κάνω λάθος";;;;; :P

Χαίρομαι που κάνετε κι εσείς πολλές δραστηριότητες στο σχολείο σου, και μάλιστα τόσο ενδιαφέρουσες!
Οι φίλοι μου που έχω ρωτήσει σε δημόσια σχολεία δεν κάνουν τίποτα απ' αυτά, και το κλίμα που μου μετέδωσαν είναι κάπως βαριεστημένο - μπορεί να οφείλεται στο σχολείο/το δήμο/τους μαθητές βέβαια, γι' αυτό κατέληγε έτσι 'ξερά' το μήνυμά μου.
Μακάρι να είναι παντού έτσι διαδεδομένα προγράμματα ανταλλαγών και εκπαίδευσης, ή τουλάχιστον να τα διεκδικούν οι μαθητές! :xixi:

(Αυτό που είπες για τους αριθμούς των σχολείων είναι τραγελαφικό :P λες και κατέβηκε απ' τον 'Αρη το άλλο παιδί)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fabulous

Δραστήριο μέλος

Η Mαρία. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 544 μηνύματα.
Εγώ πάω σε δημόσιο.
Η προσωπική μου άποψη σ' αυτό το θέμα, είναι πως δεν παίζει ρόλο το ιδιωτικό-δημόσιο. Για το τι βαθμούς θα πάρεις και σε τι προγράμματα θα συμμετάσχεις έχει να κάνει με καθηγητές, ποιότητα σχολείου και κυρίως ΕΣΕΝΑ. Αν διαβάζεις, δεν νομίζω να πάρεις άσχημους βαθμούς όπου κι αν είσαι. Πάνω κάτω τα ίδια πράγματα κάνουμε, με τη μόνη διαφορά ότι στα ιδιωτικά υπάρχει πιο οργανωμένο σύστημα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο τρόπος που θα δειθαχθεί η ύλη. Πάντως, ο πατέρας μου επέμενε να με στείλει σε ιδιωτικό κι εγώ δεν ήθελα με τίποτα... Έχω συνηθίσει στο δημόσιο, δεν θα άλλαζα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelique.

Διακεκριμένο μέλος

Η Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,200 μηνύματα.
εγω δεν εχω παει ποτε σε ιδιωτικο και ουτε θελω να παω :)
:no1::no1::no1::no1::no1:



Και εγω σε δημοσιο παω:)και δεν θα ηθελα να παω ποτε και με τιποτα σε ιδιωτικο:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 272341

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
δημοσιο γιατι στην πολη μου δεν υπαρχει ιδιωτικο δυστηχως!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

artemaki

Διάσημο μέλος

Η Άρτεμις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 3,249 μηνύματα.
δημοσιο κ δν το αλλαζω με τπτ!!!:inlove:

τρελη αγαπη με δημοσιο....οχι οτι εχω κατι με το ιδιωτικο....

απλα προτειμω το δημοσιο...:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Luis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Luis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Φλώρινα (Φλώρινα). Έχει γράψει 329 μηνύματα.
Λοιπόν, το δημόσιο βελτιωμένο σχολείο είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι ίσως το υπέρτατο αγαθό, ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα. Πάντως, τα ιδιωτικά σχολεία και σχολές σαφώς και θα βελτίωναν την τρέχουσα κατάσταση. Δεν είμαι υπερ του ιδιωτικού, αλλά ίσως να είναι η μόνη λύση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

agent007

Νεοφερμένος

Ο agent007 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 45 μηνύματα.
εγώ είμαι σε δημόσιο (δυστηχως)
κ λέω δυστηχώς γιατί όπως ξέρω απο μια φίλη που πάει το ιδιωτικό δεν τίθεται θέμα .. φυσικά υπερυσχήει το ιδιωτικό .. αρκει να είναι απο τα ιδιωτικά μεσαίας-υψηλης κατηγορίας.
Κ κατι ακομη
Πιστευω στο γυμνάσιο γινόταν καλύτερο μάθημα
τώρα στην 2α κάτι οι καθηγητές .. κάτι εμείς .... το μάθημα δνε βγαίνει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Daskalenko7

Δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 655 μηνύματα.
μεχρι την τριτη δημοτικου στον κωστεα γειτονα μετα στο διονυσιο σωλομο και μετα δημοσιο γιατι μου την εσπασε!:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stellaki_l

Νεοφερμένος

Η stella αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Βουλιαγμένη (Αττική). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Εγω τελειωσα το αρσακειο ...Ηταν τα καλυτερα χρονια της ζωης μου. Παροτι ειναι μεγαλο σχολειο γενικα υπαρχει μια πολυ οικογενειακη ατμοσφαιρα, μιας και τα περισσοτερα παιδια εχουν μεγαλωσει μαζι..αφου ειναι απο το νηπιαγωγειο μαζι....Οσον αφορα τα μαθηματα γινεται πολυ καλη δουλεια(αποδειξη η τα ποσοστα επιτυχιας στις πανελληνιες).Οι καθηγητες δε ειναι πολυ προθυμοι και ιδιαιτερα καλοι στο αντικειμενο τους(παντου υπαρχουν και εξερεσεις, ομωσ το γεγονος οτι ελεγχοναι τακτικα για την δουλεια τους τους κανει ιδιαιτερα συνεπεις.
Μπορει θεωρητικα τα παιδια στα ιδιωτικα να ειναι μαντρωμενα και να μν εχουν την ελευθερια του δημοσιου.Ωστοσο στο σχολειο μου εγω ποτε δν εννιωσα κατι τετοιο. Αλλωστε με το μεγαλο αριθμο παιδιων (οπου αυτο ειναι ιδιαιτερα θετικο γιατι αποκτας ευρυ κυκλο γνωριμιων που βοηθα πολυ αργοτερα.)και με τις παροχες σε εγκαταστασεις του σχολειο δν το νιωθεις. Επισης το γεγονος οτι τα παιδια στο ιδιωτικο εχουν μια Α οικονομικη κατασταση δεν τα κανει και σνομπ. Υπαρχουν βεβαια και αυτες οι περιπτωσεις, αλλα ειναι ελαχιστες μιας και το σχολειο το καταδικαζει αυτο . Εξαλου και πολλα παιδια απο δημοσια εχουν αυτην την ταση σνομπισμου εναντι των παιδιων απο ιδιωτικα...Αυτο φαινεται και απο τις αποαντησεις των περισσοτερων εδω, που βαζουν ταμπελες ,χωρις καλα καλα να γνωριζουν συγκεκριμενα πραγματα για τα ιδιωτικα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mavro Provato

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Mavro Provato αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 343 μηνύματα.
..δημόσιο δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top