Απλα εγω θέλω να κανω σε hr ομως πολλοί μου λενε να κανω mba με το σκεπτικό οτι το mba περιλαμβάνει το hr.
Εγω όμως νιώθω τελείως ψάρι για να κανω mba.
Γενικα μου φαίνεται λάθος.
Στο εξωτερικό γενικά το κάνουν πολύ στοχευμένα άνθρωποι της αγοράς, στελέχη από εταιρίες που θέλουν να αναβαθμιστούν και να φοράνε πιο ακριβά ρούχα.
Πρέπει να το έχεις και λίγο στη φιγούρα, στο σεξαπίλ σου, να φοράς γόβες στηλέτο, να το έχεις στον τρόπο που στήνεσαι ως γυναίκα-στέλεχος 2μετρη Ολλανδέζα, να ξέρεις να εναλλάσσεις τα 3μ πόδια σου από την στενή φούστα που θα φοράς στην εταιρία στα διάφορα meetings, κτλ. Δεν είναι απλά το κωλόχαρτο που θα πάρεις. Όλοι τέτοιο θα πάρουν, αφού αποφοιτούν μαζικά MBAηδες στην Ελλάδα.
Το HR ειναι κλειστό λόμπι σε επιχειρήσεις. Γίνεται χαμός και σαν χώρα είμαστε πολύ πίσω. Δουλέύουν τα βισματόπουλα. Το ΜΒΑ θα σε βοηθούσε αν ειχες ηδη γνωριμια. Παιδια γενικα πολύ ωραία τα σκεπτικά αλλά ζούμε στην Ελλάδα και τα πράγματα όσοι πάνε και τα κάνουν οι περισσότεροι ειναι καθοδηγημένοι
Ακριβώς. Κάποιες θέσεις είναι πιασμένες για τους γιους και κόρες διαφόρων πολιτικών της χώρας μας, οι οποίοι θα κάνουν πρακτική ΜΒΑ σε διάφορους δημοσίους οργανισμούς με αυτόματη διοικητική μονιμότητα. Κάποιοι πάνε ένα βήμα μπροστά γιατί υπάρχει η καρέκλα ήδη πριν γεννηθούν: έχουν την πληροφορία από τα μέσα, είναι καθοδηγημένοι από την κάστα των πολιτικών-δημοσιογράφων του συστήματος και γενικά τα ΗR είναι μια οικογένεια συγκεκριμένων ονομάτων που κάνουν καριέρες σε μεγάλες εταιρίες παροχής αέρα...εχμμμ επιχειρηματικών συμβουλών, ανάθεμα αν υπάρχει σαφής επαγγελματικός στόχος. Από τις τόσες εταιρίες αυτού του αντικειμένου με τα καλοπληρωμένα HR-managers βλέπω σκάνε και κανόνια χρεωκοπίας. Έτσι μετά τη γυροβολιά του Τερλέγκα, το γυρίζουν στην πολιτική για να κάνουν αύξηση του εισοδηματικού τους κεφαλαίου.
Με όσα παιδιά συναδέλφους Μαθηματικούς που το γύρισαν σε Οικονομικά, HR, MBA, CFA... δεν ξέρουν να μου πουν ακριβώς ποια είναι η δουλειά τους. Όλο κρύβονται και όλο αλλάζουν το προφίλ στο Linkedin. Ένας γιατρός σου λέει ακριβώς τι κάνει. Ένας Οικονομολογοmanager είναι σαν τους παπατζήδες:
ΑΣΑΦΕΙΑ και μόνιμη αοριστολογία για επίτευξη στόχων (άλλοι βγάζουν χοντρά λεφτά και εσύ ο μπατηρομεταπτυχιακός νομίζεις ότι θα βγάλεις πολλά χρήματα δουλεύοντας γι' αυτούς).