Ρε παιδιά θα ήθελα την γνώμη σας για κτ...
Σήμερα καθώς έλυνα μια άσκηση στον πίνακα (σχολείο) (δομή ακολουθίας) γράφω όνομα μεταβλητής κοστος_1 και η καθηγήτρια μου λέει οτι αυτό είναι λάθος γιατί ο αριθμός πρέπει να γράφεται κολλητά και όχι με underscore(_). Ρώτησα τον καθηγητή στο φροντιστήριο και μου είπε οτι κτ τέτοιο δεν ισχύει και οτι επιτρέπεται. Εσείς τι γνωρίζετε?
Η καθηγήτρια τι σχολή τελείωσε;
Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι είναι 100% σωστό και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το υποστηρίζει το βιβλίο.
θελω να μου προτεινεται ενα πολυ καλο βοηθημα για ΑΕΠΠ,να εχει λυμμενα πχ αλλα και ασκ για να τις κανει μονος του ο μαθητης αλλα να υπαρχει καπου η λυση ωστε να μπορει να τσεκαρει..
Κι εγώ σου προτείνω του Σαββάλα (δεν θυμάμαι ποιανού), έχει αρκετές ασκήσεις.

Και φυσικά ανεβάζουμε ασκήσεις κι
εδώ.
[FONT="]Και μία ερώτηση για τους μαθητές που την κάνω χρόνια: ποια πιστεύετε ότι είναι η ουσιαστική διαφορά της ψευδογλώσσας και του προγράμματος; [/FONT]
Προσωπική μου γνώμη ότι το πρόγραμμα είναι πιο δομημένο, πιο φορμαλισμένο, με "προδιαγραφές". Ο αλγοριθμος πιο "μπακάλικος".
Κι αυτό φαίνεται στο πώς παρουσιάζει το βιβλίο τον αλγόριθμο και το πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα εξηγεί τα πάντα, ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρια, ενώ στον αλγόριθμο είναι..... φλου.
Επίσης θα συμφωνήσω μαζί σας για παράλληλη διδασκαλία των κεφαλαίων 2 και 7-8.

Όταν ήμουν εγώ Γ' Λυκείου και πρωτοξεκίνησα το φθινόπωρο, μην έχοντας ιδέα από προγραμματισμό, είχα την τύχη κι ήμουν δίπλα σ' ένα φοβερό παιδί. Είχε τελειώσει ΗΜΜΥ Ξάνθης και μας πήγε λίγο διαφορετικά απ' ό,τι θα πας πήγαινε κάποιος άλλος καθηγητής. Φυσικά, μας δίδαξε αλγόριθμο-πρόγραμμα μαζί και μας έδειξε γιατί υπερτερεί το πρόγραμμα, και ήξερε την κάθε λεπτομέρεια του βιβλίου.
Δυστυχώς έπρεπε να φύγει (διορίστηκε) νωρίς (και στη θέση του ήρθε μία που δεν ήξερε πού της πήγαιναν τα τέσσερα). Αλλά τουλάχιστον είχα το έναυσμα να προχωρήσω μόνος μου και με τη βοήθεια των e-mails συνέχισα και δεν είχα πρόβλημα στο τέλος.
Το πρόβλημα με το πρόγραμμα είναι ότι το "φοβούνται" τα παιδιά, γιατί είναι πιο "αυστηρό", αλλά το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και γι' αυτό πρέπει να διδάσκονται μαζί, για να το συνηθίσει από νωρίς ο μαθητής.