catgirlbarbara
Δραστήριο μέλος

η μεση φωνη ειναι περιφραστικης συζυγιας;1) que=και
2)μήπως είναι μέσης φωνής? έχεις μάθει όλους τους χρόνους/εγκλίσεις ή όχι ακόμα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
selc
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catgirlbarbara
Δραστήριο μέλος

μαλλον παθητικη φωνη θα ειναι. Να σου πω την προταση ολη για να μου πεις αν ειναι ετσι. statimque sumptum est Punicum bellum tertium.
ελεναα
Δραστήριο μέλος

παθητική είναι !μαλλον παθητικη φωνη θα ειναι. Να σου πω την προταση ολη για να μου πεις αν ειναι ετσι. statimque sumptum est Punicum bellum tertium.
catgirlbarbara
Δραστήριο μέλος

Xrysaa:*
Νεοφερμένο μέλος

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται ενεργητική/παθητική σύνταξη και το αντίστροφο και επίσης τον Λατινισμό....????

στο φροντιστήριο πέρσι δεν τα έδινα πολύ σημασία(κακώς το ξέρω) και φέτος τα θεωρούν δεδομένα....
όποιος μπορεί ας το εξηγήσει αναλυτικά για να μπορέσω να το καταλάβω...

Νεοφερμένο μέλος

ελεναα
Δραστήριο μέλος

ειναι ετεροσημο.στον πληθυντικο σημαινει χρυσα σκευη.οποτε αν σου ζητηθει να το κλινεις γραψε και πληθυντικο αλλα να διευκρινισεις τη διαφορετικη σημασιακαι μια ακόμα απορία το aurum διαθέτει πληθυντικό αριθμό???

Νεοφερμένο μέλος

Elisavet21
Δραστήριο μέλος

τώρα που έκανα μια μικρή επανάληψη στα λατινικά είδα οτι δεν θυμάμαι ορισμένα πράγματα από πέρσι...
μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται ενεργητική/παθητική σύνταξη και το αντίστροφο και επίσης τον Λατινισμό....????
στο φροντιστήριο πέρσι δεν τα έδινα πολύ σημασία(κακώς το ξέρω) και φέτος τα θεωρούν δεδομένα....
όποιος μπορεί ας το εξηγήσει αναλυτικά για να μπορέσω να το καταλάβω...![]()
Από ενεργητική σε παθητική φωνή και το αντίστροφο ακολουθείς τα εξής βήματα.
Ενεργητική Σύνταξη σε Παθητική : Το Υποκείμενο γίνεται Ποιητικό Αίτιο. Στην περίπτωση που είναι άψυχο βάζεις απλή αφαιρετική αλλά όταν είναι έμψυχο a(b) και αφαιρετική. Ab βάζεις μόνο όταν η επόμενη λέξη αρχίζει από φωνήεν και h. Το Ρήμα από Ενεργητική Φωνή γίνεται Παθητική. Το Αντικείμενο μπαίνει σε θέση Υποκειμένου.
Παθητική σε Ενεργητική : Το Υποκείμενο γίνεται Αντικείμενο. Το Ρήμα από παθητική σε ενεργητική φωνή. Το Αντικείμενο γίνεται Υποκείμενο.
Σημειώσεις:
1) Εκτός από τους κύριους όρους αλλάζουν μαζί τους και οι ομοιόπτωτοι προσδιορισμοί.
2) Να προσέχεις το πρόσωπο και αριθμό του ρήματος να συμφωνεί με το νέο υποκείμενο.
3) Όταν έχεις 2 αντικείμενα αλλάζεις μόνο το άμεσο, το έμμεσο παραμένει όπως είναι.
Ελπίζω να σε βοήθησα

ευχαριστώ!
ελεναα
Δραστήριο μέλος

κατεβασε το σχολικο βιβλιο!https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...H7i7px4g&sig2=2fZD0_-q2cXRMASwctwVeQ&cad=rja;)μπορεί κάποιος να μου στείλει κάποιο λινγκ με τα κείμενα των λατινικών (γ΄λυκείου)???? τα θέλω για εξάσκηση στον συντακτικό αλλά δεν μπορώ να τα βρώ!!!
ευχαριστώ!

ευχαριστώ έλενα!! το βρήκα κι εδώ για όποιον άλλον θέλεικατεβασε το σχολικο βιβλιο!https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...H7i7px4g&sig2=2fZD0_-q2cXRMASwctwVeQ&cad=rja;)
https://www.vlioras.gr/Philologia/Latina/Keimena21_50.htm
Χρύσαα
Νεοφερμένο μέλος

το tantas δε γνωρίζω τι είναι....

Τελος πάντων το tantas είναι αιτιατική πληθυντικού της αντωνυμίας tantus-a-um που στην προκείμενη περίπτωση είναι θηλυκού γένους (καθώς συνοδεύει το ουσ. dimicatio-onis)
Από εκεί και πέρα το tantas θα κλιθεί κανονικά σύμφωνα με την α' κλίση και το dimicationes σύμφωνα με τη γ'
litsaki94
Νεοφερμένο μέλος

Στο κειμενο 21 στην αρχη την ιδιομορφη αφαιρετικη απολυτη στο φροντιστηριο μας την εχουν δωσει ως εξης: το brenno υποκειμενο και το duce ως κατηγορ. προσδ. στο brenno ενω στο σχολειο ως κατηγορουμενο...
Εσεις τι πιστευετε? Στην σχολικη γραμματικη λεει πως χωρις μετοχη ειναι κατηγορηματικος... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Ιδιόμορφη αφαιρετική απόλυτη που δηλώνει χρόνο.Παιδια μπαινω ασχετη στην κουβεντα αλλα αυτη η συνταξη στα λατινικα με εχει τρελανει φετος... Πειτε μου και την δικη σασ αποψη περι του θεματος για να εχω μια γενικη εικονα...
Στο κειμενο 21 στην αρχη την ιδιομορφη αφαιρετικη απολυτη στο φροντιστηριο μας την εχουν δωσει ως εξης: το brenno υποκειμενο και το duce ως κατηγορ. προσδ. στο brenno ενω στο σχολειο ως κατηγορουμενο...
Εσεις τι πιστευετε? Στην σχολικη γραμματικη λεει πως χωρις μετοχη ειναι κατηγορηματικος... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ![]()
Το Brenno είναι υποκείμενο της ιδιόμορφης αυτής σύνταξης και το duce κατηγορηματικός προσδιορισμός στο Brenno.
Εγώ έτσι το ξέρω πάντως. =/
Θεωρητικος
Νεοφερμένο μέλος

Ιδιόμορφη αφαιρετική απόλυτη που δηλώνει χρόνο.
Το Brenno είναι υποκείμενο της ιδιόμορφης αυτής σύνταξης και το duce κατηγορηματικός προσδιορισμός στο Brenno.
Εγώ έτσι το ξέρω πάντως. =/
Ετσι ειναι...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.