Βοήθεια/Aπορίες στα Μαθηματικά Προσανατολισμού

Καλά ε, δεν το παρατήρησα καθόλου αυτό που είχε γράψει ο jkarad για τη σύνθεση:D
Ούτε που το διάβασ όμωςα... Έχει μειωθεί η παρατηρητικότητα μου σημαντικά τελευταία...:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προφανώς έχω κάνει λάθος πράξεις.Δεν είναι αργά για θεωρητική εε; :Ρ

!!! Δε μου βγαίνουν οι πράξεις!Αν είναι δυνατόν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην απογοητεύεσαι. ;)

Συνημμένα

• daum_equation_1374191403651.png
    daum_equation_1374191403651.png
    31,8 KB · Εμφανίσεις: 198
Παρεπιπτώντος....το έχω βάλει προς λύση στο προφίλ στο facebook,και είμαστε: Μια απόφοιτη φετινή,και 2 συμμαθητές μου και προσπαθούμε να φτάσουμε στο -5 μικρότερο ίσο του χ μικρότερο ίσο του 5 και δεν έχει φτάσει κανείς.Δε βγαίνει με τίποτα η λύση τέτοια.Εκτός αν η λύση αυτή είναι οι περιορισμοί της ρίζας που σπάει με ταυτότητα σε 2 ρίζες.Άλλα δε στέκει αυτό.Θα το λύσω.Μέχρι τις 5 έχουμε ώρα.

Βρε παιδιά θα τρελαθώ ,εμένα γιατί μου βγαίνει Dfog=[ -5,5 ];;;;;;:eek:
Γιατί το κάνεις σωστά;)

Κοίτα φίλε εγώ αυτό βγάζω

Αυτό ισχύει πάντα αφού το υπόρριζο είναι θετική ποσότητα για κέθε -5 <= χ <= 5

Άρα τελικά με τη συναλήθευση θα καταλήξεις ότι -5<χ<5 :)

Τελευταία επεξεργασία:
Το πεδίο ορισμού της συνάρτησης g-σύνθεση-f (fog) είναι Dfog= [-5 , 5] !

Καλησπέρα..Έχω κολλήσει σε 1 άσκηση και ζητω τη βοηθεια σας...Η άσκηση λέει να βρούμε το μέτρο του μιγαδικού z αν:
ι) (2-ι)z - 3= (1-ι)z +4i (Μπερδέυομαι στη μεθοδολογία,αν και νομιζω οτι η σκεψη που εχω ειναι σωστη.

Σημείωση συντονιστή : Τα μηνύματα 6805-6808 προήλθαν από νήμα με παρόμοιο θέμα συζήτησης με το παρόν.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
λυνεις ως προς z ,μετρωνεις,βρισκεις το μετρο του 2ου μελους,τελος

Καλησπέρα..Έχω κολλήσει σε 1 άσκηση και ζητω τη βοηθεια σας...Η άσκηση λέει να βρούμε το μέτρο του μιγαδικού z αν:
ι) (2-ι)z - 3= (1-ι)z +4i (Μπερδέυομαι στη μεθοδολογία,αν και νομιζω οτι η σκεψη που εχω ειναι σωστη.

εννοείς (2-i)z - 3 = (1-i)z + 4i;; δηλαδή και μέσα στην παρένθεση i;
Αν ναι
πας οτι έχει z μπροστά και τα άλλα στο άλλο μέλος
(2-i)z - (1-i)z = 3 + 4i
βγάζεις κοινό παράγοντα το z
z (2 - i - 1 + i) = 3 + 4i
κανεις πραξεις
z (1) = 3 + 4ι
αρα z = 3 + 4i
και μετρώνεις
|z| = |3+4i|
|z| = 5

Ευχαριστώ πολύ...Δεν ήμουν σίγουρος για την παραγοντοποίηση :)

Kαλησπέρα..Ζητάω βοήθεια..Είναι διάφορα υποερωτήματα από διάφορες ασκήσες..Αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας είμαι ευγνώμων!!! ........α)Nα βρεθεί ο γ.τ των εικόνων του z αν ο w= z+2i/z+1 (κλάσμα) ανήκει στους πραγματικούς....β)Να βρεθεί ο γ.τ των εικόνων του z αν 2< ή ίσο|(ρίζα 3 + ι) z|< ή ίσο 4....γ) αν |2z-3+6i|=4 να βρεθει ο γ.τ των εικόνων του ζ,καθώς και το μέγιστο και στο έλαχιστο μέτρο του z συζυγή.....

Kαλησπέρα..Ζητάω βοήθεια..Είναι διάφορα υποερωτήματα από διάφορες ασκήσες..Αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας είμαι ευγνώμων!!! ........α)Nα βρεθεί ο γ.τ των εικόνων του z αν ο w= z+2i/z+1 (κλάσμα) ανήκει στους πραγματικούς....β)Να βρεθεί ο γ.τ των εικόνων του z αν 2< ή ίσο|(ρίζα 3 + ι) z|< ή ίσο 4....γ) αν |2z-3+6i|=4 να βρεθει ο γ.τ των εικόνων του ζ,καθώς και το μέγιστο και στο έλαχιστο μέτρο του z συζυγή.....
Να ονομάσεις Ζ=χ+yi , να αντικαταστήσεις στον w, και αφού γράψεις τον αριθμητή και τον παρονομαστή στη μορφή α+βι να πολλαπλασιάσεις τους όρους του κλάσματος με τη συζυγή παράσταση του παρονομαστή, να χωρίσεις σε δύο κλάσματα και να μηδενίσεις το φανταστικό μέρος (αφού w=πραγματικός) Θα βρεις 2x+y+2=0 . O Γ.T. = ευθεία

Ομοίως και τις άλλες β) 1² <= χ²+y² <= 2² ==. Γ.Τ.=δακτύλιος κύκλων κέντρου (0,0) και ακτίνων R=2 και r=1 γ) Γ.Τ. κύκλος (1,5 , -3)

Γεια σας :) εχω μια απορία!
πως λυνεται:
w=z+2i/z-2i όπου i) |w|e R
ii) w e R
iii) w e I(φανταστικούς αριθμούς )
Παιδιά είναι ανάγκηη!!!

η ασκηση τι ζηταει? να αποδειχθει?

κάτι λείπει απ'την εκφώνηση

Να βρεθεί ο γεωμετρικός τόπος για τις εικόνες των μιγαδικών z!

στο πρώτο παίρνεις |w|= |w| συζηγής,βάζεις x+yi,κάνεις χιαστί και λύνεις.
β) w=w συζηγής και πάλι πράξεις με x+yi
γ) w=-w συγηγής..ομοίως...

καλα τωρα για το 1ο ερωτημα, ετσι κ αλλιως δεν ειναι |w|eR? ποιο το νοημα |w|=|w|συζηγης ?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back