Σαυτό που ρωτάς , η αποψή μου είναι να προσπαθήσεις και να το συνεχίσεις πιο πέρα. Εχεις υπόψη σου την έκφραση "ο μαθητής έγινε καλύτερος από τον δάσκαλο". Για φαντάσου τον μαθητή βαλτομένο. Καληώρα ο φίλος (Δεν μπορώ με τιποτα μα με τιποτα να λύσω την παρακατω ασκηση) που ζητούσε βοήθεια. Δεν ξέρω αν διάβασες τα "Πυθαγόρεια εγκλήματα" του Τευκρου Μιχαηλίδη, αλλά εκεί, μας πληροφορεί για τις συναθροίσεις των "σοφών" και την ανταλλαγή σκέψεων. Γιατί το κάνουν; Γιατί δεν κλείνεται ο καθένας στο καβούκι του; θα μου πεις πως δεν υπάρχουν και τέτοιοι! Ασφαλώς και υπάρχουν. Αλλά ποιος προωθεί την επιστήμη του; Ο πρώτος που ακούει και τους άλλους και συνεχίζει ή ο δεύτερος που θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία και ότι μόνο αυτός ξέρει; Αν διάβασες το βιβλίο (αν όχι, σου το συνιστώ) θα κατάλαβες ότι δεν είμαι με τον Πυθαγόρα, αλλά με τους Ιωνες.
Υ.Γ. Αποψή μου: Δάσκαλος που δεν έβγαλε μαθητές (όχι όλους) καλύτερους από αυτόν, δεν ήταν καλός δάσκαλος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.