Βοήθεια/Απορίες στη Φυσική

Απο το i ερώτημα έχω
eqlatex7Ba7D_7B27D5Cfrac7BF7D7B7Bm7D_7B2-1.gif

eqlatex5Cfrac7B7Bm7D_7B17D7D7B7Bm7D_7B27-1.gif

Απο το 2ο νομο του Νευτωνα έχω:
eqlatexF5Cleft287Bm7D_7B17D207Bm7D_7B27D-1.gif

eqlatexa5Cfrac7BF7D7B7Bm7D_7B17D7Bm7D_7B-1.gif

Απο 2 εχω

eqlatexa5Cfrac7BF7D7B7B3m7D_7B27D7Bm7D_7-1.gif

eqlatexa5Cfrac7BF7D7B7B4m7D_7B27D7D-1.gif

eqlatexa5Cfrac7B17D7B47D7B5Calpha207D_7B-1.gif

eqlatex5Calpha203-1.gif

Πιστευω να ειναι σωστο:)

Δεν κατάλαβα πως από το α=F/4m2, πηδάς στο α=1/4 α2....Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν κατάλαβα πως από το α=F/4m2, πηδάς στο α=1/4 α2....Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο?
Απο το 1

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και ποιός σου είπε ότι στη δεύτερη περίπτωση (ii) ασκείται η ίδια δύναμη που ασκείται στην πρώτη περίπτωση (i);

Ο λόγος των μαζών παραμένει ο ίδιος όμως.

Ο λόγος των μαζών παραμένει ο ίδιος όμως.
Και επειδή ο λόγος των μαζών είναι ίδιος εσύ βγάζεις ως συμπέρασμα ότι είτε ασκήσεις μία δύναμη 1Ν είτε 1000000000Ν, το σύστημα θα κινηθεί με 3m*s^-2???

ωπ ναι σωστό.Δεν είχα παρατηρήσει ότι στο τέλος έβαζε α2=12 οποτε ναι έχεις δίκιο.λάθος μου

παιδια θα ηθελα μια μικρη βοηθεια...στο φροντηστηριο μας εχουν βαλει μια δυσκολη ασκηση μηπως θα μπορουσατε να με βοηθησετε???

λοιπον λεει:
ενα κινητο ξεκιναει απο την ηρεμια και κινειται με σταθερη επιταχυνση α1= 4m/s για χρονο 10s.στη συνεχεια κανει επιβραδυνομενη κινηση με σταθερη επιβραδυνση α2=5m/s μεχρι να σταματησει. Να βρεθουν:
α) ο ολικος χρονος κινησης
Β) η συνολικη μετατοπιση

αν ξερει καποιος ας με βοηθησει πλζζζζζζ
εκ των προτερων ευχαριστω.....:thanks:

t1=10s=>ταχύτητα u1=u0+a1*t1=0+4*10=40m/s
Για να μηδενιστεί λόγω της επιβράδυνσης: u(t)=0=u1-a2*t2=>t2=u1/a2=40/5=8s
t_total=t1+t2=18s

Μετατόπιση στο πρώτο μέρος της ευθύγραμμης κίνησης: x1=u0*t1+1/2*a1*t1^2=0+0,5*4*100=200m
Δέυτερο μέρος:x2=u1*t2-1/2*a2*t2^2=40*8-1/2*5*64=160m
x_total=x1+x2=360m

t1=10s=>ταχύτητα u1=u0+a1*t1=0+4*10=40m/s
Για να μηδενιστεί λόγω της επιβράδυνσης: u(t)=0=u1-a2*t2=>t2=u1/a2=40/5=8s
t_total=t1+t2=18s

Μετατόπιση στο πρώτο μέρος της ευθύγραμμης κίνησης: x1=u0*t1+1/2*a1*t1^2=0+0,5*4*100=200m
Δέυτερο μέρος:x2=u1*t2-1/2*a2*t2^2=40*8-1/2*5*64=160m
x_total=x1+x2=360m

σε χιλιο ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

και τωρα μου χρειαζονται ολοι για το διαγωνισμα...:(:(:(:(

προσπαθησε να τους γραψεις πολλες φορες σε ενα χαρτι πιστευω οτι θα σε βοηθησει πολυ αυτο...;)

Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις τους τύπους σε ασκήσεις.Μονο έτσι θα τους μάθεις.

Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις τους τύπους σε ασκήσεις.Μονο έτσι θα τους μάθεις.

ναι και αυτο ισχυει αλλα για να λυσεις τις ασκησεις οταν δεν μπορεις να μαθεις τους τυπους θα δυσκολευτεις περισσοτερο απ'οτι αν τους εγραφες απλα σ'ενα χαρτι και ετσι σου αποτυπωνονταν,αυτος ειναι ο σιγουρος τροπος

μπορει καποιος να μου πει που μπορω να τουσ βρω??

για κινησεις θες η για δυναμεις?

σε αυτα π ηταν στο 1ο κεφάλαιο....:(
-----------------------------------------
αυτα που ηταν στ πρωτο κεφαλαιο

πλάκα κάνεις; 3 τύποι είναι όλοι κι όλοι
x = υt
υ = u0 +- at
x = u0.t +- 1/2 at²

Μιας και μιλάμε για φυσική για δείτε ένα διαγώνισμα που έφτιαξα εγώ με τους φίλους μου στις κινήσεις ( και λύστε το :P)
https://ylikonet.ning.com/profiles/blogs/diaghonisma-mathethon-a?xg_source=activity

Ποιος μπορει? αλλα το μυστικο ειναι να τουσ γραψεις πολλες φορες...καλη επιτυχια

Δεν μπορώ με τιποτα μα με τιποτα να λύσω την παρακατω ασκηση

Δυο δυνάμεις F1 και F2 ενεργούν στο ιδιο σημείο και σχηματίζουν γωνία φ=150 μεταφύ τους.Το μετρο της συνισταμένης των δυο δυναμεων ειναι ισο με το μέτρο της F1..Να βρεθει ο λογος F2/F1 αν ειναι συν150= - ριζα τρια/ 2
συγγνώμη δεν έρω πως βάζουμε ριζες...
Μπορει καποιος να μου πει πως λύνετε???????:thanks:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back