domenica7 Πολύ δραστήριο μέλος Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 1.056 μηνύματα. 14 Ιανουαρίου 2009 στις 16:00 Η domenica7: #21 14-01-09 16:00 προσπαθω να λυσω την ασκηση 43 σελ55 σχολικου αλλα δε μου βγαινει.. μπορει καποιος να μου πει τι να κανω?pls γιατι πρεπει να φυγω στο φροντ. κ δε θα προλαβω να τελειωσω του σχολειου... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. heracliulas Νεοφερμένο μέλος Η heracliulas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 42 μηνύματα. 14 Ιανουαρίου 2009 στις 23:33 Η heracliulas: #22 14-01-09 23:33 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. domenica7 Πολύ δραστήριο μέλος Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 1.056 μηνύματα. 15 Ιανουαρίου 2009 στις 16:08 Η domenica7: #23 15-01-09 16:08 σε υπερ-ευχαριστω!!!:no1::no1::no1::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Arya Νεοφερμένο μέλος Η Maria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 22 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:41 Η Arya έγραψε: #24 09-02-09 17:41 γειά σας.! Θα μπορούσε κάποιος να μου γράψει τον τύπο της Αρχής διατήρησης της ενέργειας...έχω κολλήσει και δεν το βρίσκω πουθενά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PIL Πολύ δραστήριο μέλος Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 847 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:47 Ο PIL έγραψε: #25 09-02-09 17:47 E=K+U ή Εαρχ=Ετελ που ισοδυναμεί με Καρχ+Uαρχ=Κτελ+Uαρχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Arya Νεοφερμένο μέλος Η Maria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 22 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:49 Η Arya έγραψε: #26 09-02-09 17:49 σ ευχαριστώ παααααααααααρα πολυ!!! ----------------------------------------- έχω κι άλλη απορία:xixi: απο τι εξαρτάται το ε και το r ? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. makedonikosole Νεοφερμένο μέλος Ο makedonikosole αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 23 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 18:59 Ο makedonikosole: #27 09-02-09 18:59 το ε απο το r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:05 Η elenaki92paok: #28 17-03-09 19:05 Γεια σας,γραφω αυριο φυσικη και δεν μπορω να βρω το βιβλιο μου η υλη θυμαμαι ηταν 94-97 θεωρια μπορειται να μου πειτε πια μαθηματα αντιστοιχουν σε αυτες τις σελίδες?????γιατι θελω να τα διαβασω απο το βοηθημα μου τους τιτλους μαθηματων θελω σος είναι οι αποδειξεις -παραλληλες και σε σειρα στη συνδεση αντιστατων ο νομος του ohm και πολιτικη τάση μπορει καποιος απο εσας να μου πει κατι sos απο αυτα η αν εχει γραψει πανω σε αυτα και θυμαται καποια ασκηση ???? εχω και μια απορία οταν σε μια ασκηση λεμε ανοικτος διακοπτης η κλειστος περνουμε αντιστοιχα τους τυπους για ανοιχτο η κελιστο κυκλωμα?? σας ευχαριστω προκαταβολικα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kotatsuneko Πολύ δραστήριο μέλος Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.494 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:31 Η Kotatsuneko: #29 17-03-09 19:31 Λοίπον σύμφωνα με τις σελίδες που μας δίνεις η θεωρία είναι: Ηλεκτρεγερτική δύναμη και νόμος του Ohm για κλειστό κύκλωμα. Όλα είναι ΣΟΣ γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά την ΗΕΔ και τους τύπους της και όσο για τον Ohm είναι σε κλειστό κύκλωμα,δεν ξέρω τι γίνεται στο ανοιχτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:40 Η elenaki92paok: #30 17-03-09 19:40 Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 20:19 Ο vimaproto: #31 17-03-09 20:19 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Click για ανάπτυξη... Οι νόμοι του OHM είναι δύο. α) Για τμήμα κυκλώματος, δηλ. μεταξύ των άκρων μιας αντίστασης ή ομάδας αντιστάσεων. Ι=V/R β) Για κλειστό κύκλωμα με ηλεκτρική πηγή. I=E/(R+r) E=ΗΕΔ της πηγής Κλειστός διακόπτης σημαίνει ότι το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα και ισχύουν οι παραπάνω νόμοι. Ανοιχτός διακόπτης σημαίνει ότι από το τμήμα που βρίσκεται ο διακόπτης δεν περνάει ρεύμα. Οι ασκήσεις που μπαίνουν είναι στη συνδεσμολογία των αντιστατών και στον OHM σε τμήμα αγωγού. Το βιβλίο δεν το έχω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:00 Η elenaki92paok: #32 17-03-09 21:00 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
προσπαθω να λυσω την ασκηση 43 σελ55 σχολικου αλλα δε μου βγαινει.. μπορει καποιος να μου πει τι να κανω?pls γιατι πρεπει να φυγω στο φροντ. κ δε θα προλαβω να τελειωσω του σχολειου... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
heracliulas Νεοφερμένο μέλος Η heracliulas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 42 μηνύματα. 14 Ιανουαρίου 2009 στις 23:33 Η heracliulas: #22 14-01-09 23:33 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. domenica7 Πολύ δραστήριο μέλος Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 1.056 μηνύματα. 15 Ιανουαρίου 2009 στις 16:08 Η domenica7: #23 15-01-09 16:08 σε υπερ-ευχαριστω!!!:no1::no1::no1::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Arya Νεοφερμένο μέλος Η Maria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 22 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:41 Η Arya έγραψε: #24 09-02-09 17:41 γειά σας.! Θα μπορούσε κάποιος να μου γράψει τον τύπο της Αρχής διατήρησης της ενέργειας...έχω κολλήσει και δεν το βρίσκω πουθενά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PIL Πολύ δραστήριο μέλος Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 847 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:47 Ο PIL έγραψε: #25 09-02-09 17:47 E=K+U ή Εαρχ=Ετελ που ισοδυναμεί με Καρχ+Uαρχ=Κτελ+Uαρχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Arya Νεοφερμένο μέλος Η Maria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 22 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:49 Η Arya έγραψε: #26 09-02-09 17:49 σ ευχαριστώ παααααααααααρα πολυ!!! ----------------------------------------- έχω κι άλλη απορία:xixi: απο τι εξαρτάται το ε και το r ? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. makedonikosole Νεοφερμένο μέλος Ο makedonikosole αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 23 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 18:59 Ο makedonikosole: #27 09-02-09 18:59 το ε απο το r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:05 Η elenaki92paok: #28 17-03-09 19:05 Γεια σας,γραφω αυριο φυσικη και δεν μπορω να βρω το βιβλιο μου η υλη θυμαμαι ηταν 94-97 θεωρια μπορειται να μου πειτε πια μαθηματα αντιστοιχουν σε αυτες τις σελίδες?????γιατι θελω να τα διαβασω απο το βοηθημα μου τους τιτλους μαθηματων θελω σος είναι οι αποδειξεις -παραλληλες και σε σειρα στη συνδεση αντιστατων ο νομος του ohm και πολιτικη τάση μπορει καποιος απο εσας να μου πει κατι sos απο αυτα η αν εχει γραψει πανω σε αυτα και θυμαται καποια ασκηση ???? εχω και μια απορία οταν σε μια ασκηση λεμε ανοικτος διακοπτης η κλειστος περνουμε αντιστοιχα τους τυπους για ανοιχτο η κελιστο κυκλωμα?? σας ευχαριστω προκαταβολικα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kotatsuneko Πολύ δραστήριο μέλος Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.494 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:31 Η Kotatsuneko: #29 17-03-09 19:31 Λοίπον σύμφωνα με τις σελίδες που μας δίνεις η θεωρία είναι: Ηλεκτρεγερτική δύναμη και νόμος του Ohm για κλειστό κύκλωμα. Όλα είναι ΣΟΣ γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά την ΗΕΔ και τους τύπους της και όσο για τον Ohm είναι σε κλειστό κύκλωμα,δεν ξέρω τι γίνεται στο ανοιχτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:40 Η elenaki92paok: #30 17-03-09 19:40 Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 20:19 Ο vimaproto: #31 17-03-09 20:19 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Click για ανάπτυξη... Οι νόμοι του OHM είναι δύο. α) Για τμήμα κυκλώματος, δηλ. μεταξύ των άκρων μιας αντίστασης ή ομάδας αντιστάσεων. Ι=V/R β) Για κλειστό κύκλωμα με ηλεκτρική πηγή. I=E/(R+r) E=ΗΕΔ της πηγής Κλειστός διακόπτης σημαίνει ότι το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα και ισχύουν οι παραπάνω νόμοι. Ανοιχτός διακόπτης σημαίνει ότι από το τμήμα που βρίσκεται ο διακόπτης δεν περνάει ρεύμα. Οι ασκήσεις που μπαίνουν είναι στη συνδεσμολογία των αντιστατών και στον OHM σε τμήμα αγωγού. Το βιβλίο δεν το έχω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:00 Η elenaki92paok: #32 17-03-09 21:00 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
domenica7 Πολύ δραστήριο μέλος Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 1.056 μηνύματα. 15 Ιανουαρίου 2009 στις 16:08 Η domenica7: #23 15-01-09 16:08 σε υπερ-ευχαριστω!!!:no1::no1::no1::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Arya Νεοφερμένο μέλος Η Maria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 22 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:41 Η Arya έγραψε: #24 09-02-09 17:41 γειά σας.! Θα μπορούσε κάποιος να μου γράψει τον τύπο της Αρχής διατήρησης της ενέργειας...έχω κολλήσει και δεν το βρίσκω πουθενά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PIL Πολύ δραστήριο μέλος Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 847 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:47 Ο PIL έγραψε: #25 09-02-09 17:47 E=K+U ή Εαρχ=Ετελ που ισοδυναμεί με Καρχ+Uαρχ=Κτελ+Uαρχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Arya Νεοφερμένο μέλος Η Maria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 22 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:49 Η Arya έγραψε: #26 09-02-09 17:49 σ ευχαριστώ παααααααααααρα πολυ!!! ----------------------------------------- έχω κι άλλη απορία:xixi: απο τι εξαρτάται το ε και το r ? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. makedonikosole Νεοφερμένο μέλος Ο makedonikosole αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 23 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 18:59 Ο makedonikosole: #27 09-02-09 18:59 το ε απο το r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:05 Η elenaki92paok: #28 17-03-09 19:05 Γεια σας,γραφω αυριο φυσικη και δεν μπορω να βρω το βιβλιο μου η υλη θυμαμαι ηταν 94-97 θεωρια μπορειται να μου πειτε πια μαθηματα αντιστοιχουν σε αυτες τις σελίδες?????γιατι θελω να τα διαβασω απο το βοηθημα μου τους τιτλους μαθηματων θελω σος είναι οι αποδειξεις -παραλληλες και σε σειρα στη συνδεση αντιστατων ο νομος του ohm και πολιτικη τάση μπορει καποιος απο εσας να μου πει κατι sos απο αυτα η αν εχει γραψει πανω σε αυτα και θυμαται καποια ασκηση ???? εχω και μια απορία οταν σε μια ασκηση λεμε ανοικτος διακοπτης η κλειστος περνουμε αντιστοιχα τους τυπους για ανοιχτο η κελιστο κυκλωμα?? σας ευχαριστω προκαταβολικα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kotatsuneko Πολύ δραστήριο μέλος Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.494 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:31 Η Kotatsuneko: #29 17-03-09 19:31 Λοίπον σύμφωνα με τις σελίδες που μας δίνεις η θεωρία είναι: Ηλεκτρεγερτική δύναμη και νόμος του Ohm για κλειστό κύκλωμα. Όλα είναι ΣΟΣ γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά την ΗΕΔ και τους τύπους της και όσο για τον Ohm είναι σε κλειστό κύκλωμα,δεν ξέρω τι γίνεται στο ανοιχτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:40 Η elenaki92paok: #30 17-03-09 19:40 Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 20:19 Ο vimaproto: #31 17-03-09 20:19 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Click για ανάπτυξη... Οι νόμοι του OHM είναι δύο. α) Για τμήμα κυκλώματος, δηλ. μεταξύ των άκρων μιας αντίστασης ή ομάδας αντιστάσεων. Ι=V/R β) Για κλειστό κύκλωμα με ηλεκτρική πηγή. I=E/(R+r) E=ΗΕΔ της πηγής Κλειστός διακόπτης σημαίνει ότι το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα και ισχύουν οι παραπάνω νόμοι. Ανοιχτός διακόπτης σημαίνει ότι από το τμήμα που βρίσκεται ο διακόπτης δεν περνάει ρεύμα. Οι ασκήσεις που μπαίνουν είναι στη συνδεσμολογία των αντιστατών και στον OHM σε τμήμα αγωγού. Το βιβλίο δεν το έχω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:00 Η elenaki92paok: #32 17-03-09 21:00 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
σε υπερ-ευχαριστω!!!:no1::no1::no1::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Arya Νεοφερμένο μέλος Η Maria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 22 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:41 Η Arya έγραψε: #24 09-02-09 17:41 γειά σας.! Θα μπορούσε κάποιος να μου γράψει τον τύπο της Αρχής διατήρησης της ενέργειας...έχω κολλήσει και δεν το βρίσκω πουθενά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PIL Πολύ δραστήριο μέλος Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 847 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:47 Ο PIL έγραψε: #25 09-02-09 17:47 E=K+U ή Εαρχ=Ετελ που ισοδυναμεί με Καρχ+Uαρχ=Κτελ+Uαρχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Arya Νεοφερμένο μέλος Η Maria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 22 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:49 Η Arya έγραψε: #26 09-02-09 17:49 σ ευχαριστώ παααααααααααρα πολυ!!! ----------------------------------------- έχω κι άλλη απορία:xixi: απο τι εξαρτάται το ε και το r ? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. makedonikosole Νεοφερμένο μέλος Ο makedonikosole αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 23 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 18:59 Ο makedonikosole: #27 09-02-09 18:59 το ε απο το r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:05 Η elenaki92paok: #28 17-03-09 19:05 Γεια σας,γραφω αυριο φυσικη και δεν μπορω να βρω το βιβλιο μου η υλη θυμαμαι ηταν 94-97 θεωρια μπορειται να μου πειτε πια μαθηματα αντιστοιχουν σε αυτες τις σελίδες?????γιατι θελω να τα διαβασω απο το βοηθημα μου τους τιτλους μαθηματων θελω σος είναι οι αποδειξεις -παραλληλες και σε σειρα στη συνδεση αντιστατων ο νομος του ohm και πολιτικη τάση μπορει καποιος απο εσας να μου πει κατι sos απο αυτα η αν εχει γραψει πανω σε αυτα και θυμαται καποια ασκηση ???? εχω και μια απορία οταν σε μια ασκηση λεμε ανοικτος διακοπτης η κλειστος περνουμε αντιστοιχα τους τυπους για ανοιχτο η κελιστο κυκλωμα?? σας ευχαριστω προκαταβολικα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kotatsuneko Πολύ δραστήριο μέλος Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.494 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:31 Η Kotatsuneko: #29 17-03-09 19:31 Λοίπον σύμφωνα με τις σελίδες που μας δίνεις η θεωρία είναι: Ηλεκτρεγερτική δύναμη και νόμος του Ohm για κλειστό κύκλωμα. Όλα είναι ΣΟΣ γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά την ΗΕΔ και τους τύπους της και όσο για τον Ohm είναι σε κλειστό κύκλωμα,δεν ξέρω τι γίνεται στο ανοιχτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:40 Η elenaki92paok: #30 17-03-09 19:40 Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 20:19 Ο vimaproto: #31 17-03-09 20:19 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Click για ανάπτυξη... Οι νόμοι του OHM είναι δύο. α) Για τμήμα κυκλώματος, δηλ. μεταξύ των άκρων μιας αντίστασης ή ομάδας αντιστάσεων. Ι=V/R β) Για κλειστό κύκλωμα με ηλεκτρική πηγή. I=E/(R+r) E=ΗΕΔ της πηγής Κλειστός διακόπτης σημαίνει ότι το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα και ισχύουν οι παραπάνω νόμοι. Ανοιχτός διακόπτης σημαίνει ότι από το τμήμα που βρίσκεται ο διακόπτης δεν περνάει ρεύμα. Οι ασκήσεις που μπαίνουν είναι στη συνδεσμολογία των αντιστατών και στον OHM σε τμήμα αγωγού. Το βιβλίο δεν το έχω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:00 Η elenaki92paok: #32 17-03-09 21:00 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
γειά σας.! Θα μπορούσε κάποιος να μου γράψει τον τύπο της Αρχής διατήρησης της ενέργειας...έχω κολλήσει και δεν το βρίσκω πουθενά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PIL Πολύ δραστήριο μέλος Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 847 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:47 Ο PIL έγραψε: #25 09-02-09 17:47 E=K+U ή Εαρχ=Ετελ που ισοδυναμεί με Καρχ+Uαρχ=Κτελ+Uαρχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Arya Νεοφερμένο μέλος Η Maria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 22 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:49 Η Arya έγραψε: #26 09-02-09 17:49 σ ευχαριστώ παααααααααααρα πολυ!!! ----------------------------------------- έχω κι άλλη απορία:xixi: απο τι εξαρτάται το ε και το r ? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. makedonikosole Νεοφερμένο μέλος Ο makedonikosole αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 23 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 18:59 Ο makedonikosole: #27 09-02-09 18:59 το ε απο το r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:05 Η elenaki92paok: #28 17-03-09 19:05 Γεια σας,γραφω αυριο φυσικη και δεν μπορω να βρω το βιβλιο μου η υλη θυμαμαι ηταν 94-97 θεωρια μπορειται να μου πειτε πια μαθηματα αντιστοιχουν σε αυτες τις σελίδες?????γιατι θελω να τα διαβασω απο το βοηθημα μου τους τιτλους μαθηματων θελω σος είναι οι αποδειξεις -παραλληλες και σε σειρα στη συνδεση αντιστατων ο νομος του ohm και πολιτικη τάση μπορει καποιος απο εσας να μου πει κατι sos απο αυτα η αν εχει γραψει πανω σε αυτα και θυμαται καποια ασκηση ???? εχω και μια απορία οταν σε μια ασκηση λεμε ανοικτος διακοπτης η κλειστος περνουμε αντιστοιχα τους τυπους για ανοιχτο η κελιστο κυκλωμα?? σας ευχαριστω προκαταβολικα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kotatsuneko Πολύ δραστήριο μέλος Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.494 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:31 Η Kotatsuneko: #29 17-03-09 19:31 Λοίπον σύμφωνα με τις σελίδες που μας δίνεις η θεωρία είναι: Ηλεκτρεγερτική δύναμη και νόμος του Ohm για κλειστό κύκλωμα. Όλα είναι ΣΟΣ γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά την ΗΕΔ και τους τύπους της και όσο για τον Ohm είναι σε κλειστό κύκλωμα,δεν ξέρω τι γίνεται στο ανοιχτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:40 Η elenaki92paok: #30 17-03-09 19:40 Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 20:19 Ο vimaproto: #31 17-03-09 20:19 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Click για ανάπτυξη... Οι νόμοι του OHM είναι δύο. α) Για τμήμα κυκλώματος, δηλ. μεταξύ των άκρων μιας αντίστασης ή ομάδας αντιστάσεων. Ι=V/R β) Για κλειστό κύκλωμα με ηλεκτρική πηγή. I=E/(R+r) E=ΗΕΔ της πηγής Κλειστός διακόπτης σημαίνει ότι το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα και ισχύουν οι παραπάνω νόμοι. Ανοιχτός διακόπτης σημαίνει ότι από το τμήμα που βρίσκεται ο διακόπτης δεν περνάει ρεύμα. Οι ασκήσεις που μπαίνουν είναι στη συνδεσμολογία των αντιστατών και στον OHM σε τμήμα αγωγού. Το βιβλίο δεν το έχω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:00 Η elenaki92paok: #32 17-03-09 21:00 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
E=K+U ή Εαρχ=Ετελ που ισοδυναμεί με Καρχ+Uαρχ=Κτελ+Uαρχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Arya Νεοφερμένο μέλος Η Maria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 22 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 17:49 Η Arya έγραψε: #26 09-02-09 17:49 σ ευχαριστώ παααααααααααρα πολυ!!! ----------------------------------------- έχω κι άλλη απορία:xixi: απο τι εξαρτάται το ε και το r ? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. makedonikosole Νεοφερμένο μέλος Ο makedonikosole αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 23 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 18:59 Ο makedonikosole: #27 09-02-09 18:59 το ε απο το r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:05 Η elenaki92paok: #28 17-03-09 19:05 Γεια σας,γραφω αυριο φυσικη και δεν μπορω να βρω το βιβλιο μου η υλη θυμαμαι ηταν 94-97 θεωρια μπορειται να μου πειτε πια μαθηματα αντιστοιχουν σε αυτες τις σελίδες?????γιατι θελω να τα διαβασω απο το βοηθημα μου τους τιτλους μαθηματων θελω σος είναι οι αποδειξεις -παραλληλες και σε σειρα στη συνδεση αντιστατων ο νομος του ohm και πολιτικη τάση μπορει καποιος απο εσας να μου πει κατι sos απο αυτα η αν εχει γραψει πανω σε αυτα και θυμαται καποια ασκηση ???? εχω και μια απορία οταν σε μια ασκηση λεμε ανοικτος διακοπτης η κλειστος περνουμε αντιστοιχα τους τυπους για ανοιχτο η κελιστο κυκλωμα?? σας ευχαριστω προκαταβολικα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kotatsuneko Πολύ δραστήριο μέλος Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.494 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:31 Η Kotatsuneko: #29 17-03-09 19:31 Λοίπον σύμφωνα με τις σελίδες που μας δίνεις η θεωρία είναι: Ηλεκτρεγερτική δύναμη και νόμος του Ohm για κλειστό κύκλωμα. Όλα είναι ΣΟΣ γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά την ΗΕΔ και τους τύπους της και όσο για τον Ohm είναι σε κλειστό κύκλωμα,δεν ξέρω τι γίνεται στο ανοιχτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:40 Η elenaki92paok: #30 17-03-09 19:40 Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 20:19 Ο vimaproto: #31 17-03-09 20:19 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Click για ανάπτυξη... Οι νόμοι του OHM είναι δύο. α) Για τμήμα κυκλώματος, δηλ. μεταξύ των άκρων μιας αντίστασης ή ομάδας αντιστάσεων. Ι=V/R β) Για κλειστό κύκλωμα με ηλεκτρική πηγή. I=E/(R+r) E=ΗΕΔ της πηγής Κλειστός διακόπτης σημαίνει ότι το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα και ισχύουν οι παραπάνω νόμοι. Ανοιχτός διακόπτης σημαίνει ότι από το τμήμα που βρίσκεται ο διακόπτης δεν περνάει ρεύμα. Οι ασκήσεις που μπαίνουν είναι στη συνδεσμολογία των αντιστατών και στον OHM σε τμήμα αγωγού. Το βιβλίο δεν το έχω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:00 Η elenaki92paok: #32 17-03-09 21:00 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
σ ευχαριστώ παααααααααααρα πολυ!!! ----------------------------------------- έχω κι άλλη απορία:xixi: απο τι εξαρτάται το ε και το r ? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
makedonikosole Νεοφερμένο μέλος Ο makedonikosole αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 23 μηνύματα. 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 18:59 Ο makedonikosole: #27 09-02-09 18:59 το ε απο το r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:05 Η elenaki92paok: #28 17-03-09 19:05 Γεια σας,γραφω αυριο φυσικη και δεν μπορω να βρω το βιβλιο μου η υλη θυμαμαι ηταν 94-97 θεωρια μπορειται να μου πειτε πια μαθηματα αντιστοιχουν σε αυτες τις σελίδες?????γιατι θελω να τα διαβασω απο το βοηθημα μου τους τιτλους μαθηματων θελω σος είναι οι αποδειξεις -παραλληλες και σε σειρα στη συνδεση αντιστατων ο νομος του ohm και πολιτικη τάση μπορει καποιος απο εσας να μου πει κατι sos απο αυτα η αν εχει γραψει πανω σε αυτα και θυμαται καποια ασκηση ???? εχω και μια απορία οταν σε μια ασκηση λεμε ανοικτος διακοπτης η κλειστος περνουμε αντιστοιχα τους τυπους για ανοιχτο η κελιστο κυκλωμα?? σας ευχαριστω προκαταβολικα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kotatsuneko Πολύ δραστήριο μέλος Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.494 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:31 Η Kotatsuneko: #29 17-03-09 19:31 Λοίπον σύμφωνα με τις σελίδες που μας δίνεις η θεωρία είναι: Ηλεκτρεγερτική δύναμη και νόμος του Ohm για κλειστό κύκλωμα. Όλα είναι ΣΟΣ γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά την ΗΕΔ και τους τύπους της και όσο για τον Ohm είναι σε κλειστό κύκλωμα,δεν ξέρω τι γίνεται στο ανοιχτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:40 Η elenaki92paok: #30 17-03-09 19:40 Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 20:19 Ο vimaproto: #31 17-03-09 20:19 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Click για ανάπτυξη... Οι νόμοι του OHM είναι δύο. α) Για τμήμα κυκλώματος, δηλ. μεταξύ των άκρων μιας αντίστασης ή ομάδας αντιστάσεων. Ι=V/R β) Για κλειστό κύκλωμα με ηλεκτρική πηγή. I=E/(R+r) E=ΗΕΔ της πηγής Κλειστός διακόπτης σημαίνει ότι το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα και ισχύουν οι παραπάνω νόμοι. Ανοιχτός διακόπτης σημαίνει ότι από το τμήμα που βρίσκεται ο διακόπτης δεν περνάει ρεύμα. Οι ασκήσεις που μπαίνουν είναι στη συνδεσμολογία των αντιστατών και στον OHM σε τμήμα αγωγού. Το βιβλίο δεν το έχω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:00 Η elenaki92paok: #32 17-03-09 21:00 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
το ε απο το r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:05 Η elenaki92paok: #28 17-03-09 19:05 Γεια σας,γραφω αυριο φυσικη και δεν μπορω να βρω το βιβλιο μου η υλη θυμαμαι ηταν 94-97 θεωρια μπορειται να μου πειτε πια μαθηματα αντιστοιχουν σε αυτες τις σελίδες?????γιατι θελω να τα διαβασω απο το βοηθημα μου τους τιτλους μαθηματων θελω σος είναι οι αποδειξεις -παραλληλες και σε σειρα στη συνδεση αντιστατων ο νομος του ohm και πολιτικη τάση μπορει καποιος απο εσας να μου πει κατι sos απο αυτα η αν εχει γραψει πανω σε αυτα και θυμαται καποια ασκηση ???? εχω και μια απορία οταν σε μια ασκηση λεμε ανοικτος διακοπτης η κλειστος περνουμε αντιστοιχα τους τυπους για ανοιχτο η κελιστο κυκλωμα?? σας ευχαριστω προκαταβολικα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kotatsuneko Πολύ δραστήριο μέλος Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.494 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:31 Η Kotatsuneko: #29 17-03-09 19:31 Λοίπον σύμφωνα με τις σελίδες που μας δίνεις η θεωρία είναι: Ηλεκτρεγερτική δύναμη και νόμος του Ohm για κλειστό κύκλωμα. Όλα είναι ΣΟΣ γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά την ΗΕΔ και τους τύπους της και όσο για τον Ohm είναι σε κλειστό κύκλωμα,δεν ξέρω τι γίνεται στο ανοιχτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:40 Η elenaki92paok: #30 17-03-09 19:40 Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 20:19 Ο vimaproto: #31 17-03-09 20:19 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Click για ανάπτυξη... Οι νόμοι του OHM είναι δύο. α) Για τμήμα κυκλώματος, δηλ. μεταξύ των άκρων μιας αντίστασης ή ομάδας αντιστάσεων. Ι=V/R β) Για κλειστό κύκλωμα με ηλεκτρική πηγή. I=E/(R+r) E=ΗΕΔ της πηγής Κλειστός διακόπτης σημαίνει ότι το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα και ισχύουν οι παραπάνω νόμοι. Ανοιχτός διακόπτης σημαίνει ότι από το τμήμα που βρίσκεται ο διακόπτης δεν περνάει ρεύμα. Οι ασκήσεις που μπαίνουν είναι στη συνδεσμολογία των αντιστατών και στον OHM σε τμήμα αγωγού. Το βιβλίο δεν το έχω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:00 Η elenaki92paok: #32 17-03-09 21:00 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Γεια σας,γραφω αυριο φυσικη και δεν μπορω να βρω το βιβλιο μου η υλη θυμαμαι ηταν 94-97 θεωρια μπορειται να μου πειτε πια μαθηματα αντιστοιχουν σε αυτες τις σελίδες?????γιατι θελω να τα διαβασω απο το βοηθημα μου τους τιτλους μαθηματων θελω σος είναι οι αποδειξεις -παραλληλες και σε σειρα στη συνδεση αντιστατων ο νομος του ohm και πολιτικη τάση μπορει καποιος απο εσας να μου πει κατι sos απο αυτα η αν εχει γραψει πανω σε αυτα και θυμαται καποια ασκηση ???? εχω και μια απορία οταν σε μια ασκηση λεμε ανοικτος διακοπτης η κλειστος περνουμε αντιστοιχα τους τυπους για ανοιχτο η κελιστο κυκλωμα?? σας ευχαριστω προκαταβολικα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kotatsuneko Πολύ δραστήριο μέλος Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.494 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:31 Η Kotatsuneko: #29 17-03-09 19:31 Λοίπον σύμφωνα με τις σελίδες που μας δίνεις η θεωρία είναι: Ηλεκτρεγερτική δύναμη και νόμος του Ohm για κλειστό κύκλωμα. Όλα είναι ΣΟΣ γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά την ΗΕΔ και τους τύπους της και όσο για τον Ohm είναι σε κλειστό κύκλωμα,δεν ξέρω τι γίνεται στο ανοιχτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:40 Η elenaki92paok: #30 17-03-09 19:40 Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 20:19 Ο vimaproto: #31 17-03-09 20:19 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Click για ανάπτυξη... Οι νόμοι του OHM είναι δύο. α) Για τμήμα κυκλώματος, δηλ. μεταξύ των άκρων μιας αντίστασης ή ομάδας αντιστάσεων. Ι=V/R β) Για κλειστό κύκλωμα με ηλεκτρική πηγή. I=E/(R+r) E=ΗΕΔ της πηγής Κλειστός διακόπτης σημαίνει ότι το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα και ισχύουν οι παραπάνω νόμοι. Ανοιχτός διακόπτης σημαίνει ότι από το τμήμα που βρίσκεται ο διακόπτης δεν περνάει ρεύμα. Οι ασκήσεις που μπαίνουν είναι στη συνδεσμολογία των αντιστατών και στον OHM σε τμήμα αγωγού. Το βιβλίο δεν το έχω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:00 Η elenaki92paok: #32 17-03-09 21:00 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Λοίπον σύμφωνα με τις σελίδες που μας δίνεις η θεωρία είναι: Ηλεκτρεγερτική δύναμη και νόμος του Ohm για κλειστό κύκλωμα. Όλα είναι ΣΟΣ γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά την ΗΕΔ και τους τύπους της και όσο για τον Ohm είναι σε κλειστό κύκλωμα,δεν ξέρω τι γίνεται στο ανοιχτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 19:40 Η elenaki92paok: #30 17-03-09 19:40 Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 20:19 Ο vimaproto: #31 17-03-09 20:19 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Click για ανάπτυξη... Οι νόμοι του OHM είναι δύο. α) Για τμήμα κυκλώματος, δηλ. μεταξύ των άκρων μιας αντίστασης ή ομάδας αντιστάσεων. Ι=V/R β) Για κλειστό κύκλωμα με ηλεκτρική πηγή. I=E/(R+r) E=ΗΕΔ της πηγής Κλειστός διακόπτης σημαίνει ότι το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα και ισχύουν οι παραπάνω νόμοι. Ανοιχτός διακόπτης σημαίνει ότι από το τμήμα που βρίσκεται ο διακόπτης δεν περνάει ρεύμα. Οι ασκήσεις που μπαίνουν είναι στη συνδεσμολογία των αντιστατών και στον OHM σε τμήμα αγωγού. Το βιβλίο δεν το έχω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:00 Η elenaki92paok: #32 17-03-09 21:00 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 20:19 Ο vimaproto: #31 17-03-09 20:19 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Click για ανάπτυξη... Οι νόμοι του OHM είναι δύο. α) Για τμήμα κυκλώματος, δηλ. μεταξύ των άκρων μιας αντίστασης ή ομάδας αντιστάσεων. Ι=V/R β) Για κλειστό κύκλωμα με ηλεκτρική πηγή. I=E/(R+r) E=ΗΕΔ της πηγής Κλειστός διακόπτης σημαίνει ότι το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα και ισχύουν οι παραπάνω νόμοι. Ανοιχτός διακόπτης σημαίνει ότι από το τμήμα που βρίσκεται ο διακόπτης δεν περνάει ρεύμα. Οι ασκήσεις που μπαίνουν είναι στη συνδεσμολογία των αντιστατών και στον OHM σε τμήμα αγωγού. Το βιβλίο δεν το έχω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:00 Η elenaki92paok: #32 17-03-09 21:00 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες οι νομοι του ohm είναι δύο ο ένας για μεταλικο αγωγό και ο άλλος για κλειστο κυκλωμα καθενας εχει το δικο του διαφορετικο ρόλο!!! εγω λοιπον σας ρωτώ: οταν ο διακοπτης ειναι ανοικτος ποιον τύπο χρησιμοποιούμε και πότε οταν είναι κλειστος...???? ----------------------------------------- Μηπως μπορειται και να μου πειτε τις ασκησεις 30-40 εκεινων των μαθημάτων εστω τι ζητανε μονο τα ερωτηματα... ευχαριστωωωωω Click για ανάπτυξη... Οι νόμοι του OHM είναι δύο. α) Για τμήμα κυκλώματος, δηλ. μεταξύ των άκρων μιας αντίστασης ή ομάδας αντιστάσεων. Ι=V/R β) Για κλειστό κύκλωμα με ηλεκτρική πηγή. I=E/(R+r) E=ΗΕΔ της πηγής Κλειστός διακόπτης σημαίνει ότι το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα και ισχύουν οι παραπάνω νόμοι. Ανοιχτός διακόπτης σημαίνει ότι από το τμήμα που βρίσκεται ο διακόπτης δεν περνάει ρεύμα. Οι ασκήσεις που μπαίνουν είναι στη συνδεσμολογία των αντιστατών και στον OHM σε τμήμα αγωγού. Το βιβλίο δεν το έχω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:00 Η elenaki92paok: #32 17-03-09 21:00 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:02 Ο baki έγραψε: #33 17-03-09 21:02 ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 21:13 Η elenaki92paok: #34 17-03-09 21:13 Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από baki: ακομη εκει ειστε,εμεις ειμαστε στις ταλαντωσεις Click για ανάπτυξη... χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vimaproto Πολύ δραστήριο μέλος Ο vimaproto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 889 μηνύματα. 17 Μαρτίου 2009 στις 23:42 Ο vimaproto: #35 17-03-09 23:42 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Συνημμένα NOMOS OHM.jpg 40,8 KB · Εμφανίσεις: 328 NOMOS OHM ASKHSH.jpg 202 KB · Εμφανίσεις: 309 Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 23 Αυγούστου 2011 baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: Για το κύκλωμα του διπλανού σχήματος δίνονται R1=8Ω, R2=R3=10Ω, R4=2Ω και V=30V. Ζητούνται: i) Η ολική αντίσταση του κυκλώματος. ii) Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον αντιστάτη R2 και το δυναμικό του σημείου Α. iii) Αν αφαιρέσουμε το σύρμα ΑΒ και μεταξύ των δύο σημείων συνδέσουμε έναν πυκνωτή με χωρητικότητα C=5μF, πόσο φορτίο θα αποκτήσει; Roλ=12,6 μετα παιρνω Ι=Ι1+Ι2+Ι3 και I1R1+I2R2+I3R3 λύνω το σύστημα???και για να βρω το γ ερωτημα παιρνω C=Q/V?? ετσι θα βρω τη λυση της ασκησης??αν δε βαριεσται πειτε τα αποτελεσματα.. Ι=Ι4? ----------------------------------------- χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Αρχική Δημοσίευση από vimaproto: Δεν νομίζω ότι τη λύνεις σωστά. Σου δείχνω βιαστικά τη λύση. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζήτησέ το αύριο. Click για ανάπτυξη... Οπως υποσχέθηκα. Διάβασε την λύση ολοκληρωμένη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
baki Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Aντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 335 μηνύματα. 18 Μαρτίου 2009 στις 13:24 Ο baki έγραψε: #36 18-03-09 13:24 Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από ELENAPAOK: χασαμε πολλα μαθηματα,αλλα εισαι εκτος θεματος!Μηπως μπορεις να με βοηθησεις με την ασκηση?? Click για ανάπτυξη... θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα πρωτων μου εχει παρει ο καθηγητης vimaproto τη δουλεια και δευτερον ειναι μεγαλη φασαρια το λατεχ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elenaki92paok Νεοφερμένο μέλος Η elenaki92paok αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2009 στις 18:41 Η elenaki92paok: #37 23-03-09 18:41 Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν πειραζει βρε baki αρκεί που απαντησες,τωρα τι απαντησες αλλο θεμα vimaproto σε ευχαριστω πολυ...εισαι μεγάλος!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
faih3 Νεοφερμένο μέλος Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:10 Η faih3 έγραψε: #38 30-04-09 21:10 ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: El_ antonis97 oups Cat lady _Aggelos123 katapliksi skyway eukleidhs1821 Pharmacist01 Unboxholics Georgekk tsiobieman ggl SlimShady nucomer Panagiotis849 T C papa2g roud Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Crookshanks Διάσημο μέλος Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 21:17 Ο Crookshanks: #39 30-04-09 21:17 1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 20 Επόμενη First Προηγούμενη 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 2 από 20 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
1) Η αντίσταση εξαρτάται, στα μέταλλα, μόνο από τη θερμοκρασία. Α, και νομίζω και από το πάχος του αγωγού και το μήκος του, και το υλικό κατασκευής του. 2) Ναι, αλλά αν θες να βρεις ένα έργο κατά την παραγωγή του οποίου η ένταση μεταβάλλεται, μάλλον θα πρέπει να βρεις τα επιμέρους έργα για κάθε σταθερή αντίσταση και να τα προσθέσεις. Δε συναντάς όμως κάτι τέτοιο. 3) Αντιστάτης είναι ένας αγωγός που εμφανίζει αντίσταση. Καταχρηστικά, ταυτίζουμε πολλές φορές τους όρους. 4) Ναι, νομίζω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Valandil Πολύ δραστήριο μέλος Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 910 μηνύματα. 30 Απριλίου 2009 στις 22:13 Ο Valandil έγραψε: #40 30-04-09 22:13 Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αρχική Δημοσίευση από faih3: ΄΄εχω μερικές απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..... 1) η αντίσταση ενός αγωγού που δεν υπακούει στο νόμο του Οhm εξαρτάται από την τάση και την ένταση? 2) ο τύπος W=VIt ισχύει μόνο για Ι=σταθερό? 3) τι είναι αντιστάτης? 4) μπορούμε να πούμε ότι για το ρεύμα που διαρρέι ένα κύκλωμα ισχύει Ι=V/R , όπου R η αντίσταση του εξωτερικού κυκλώματος και V η τάση στα άκρα της πηγής? Click για ανάπτυξη... Για το 4) Ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ε,r. Τότε ισχύει το Ι = Ε/Rεξ+r Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.