Vivs
Νεοφερμένο μέλος
η λυση ειναι δεκτη γιατι ο περιορισμος ειναι χ>-3.
Αν ειχε "-" αναμεσα τοτε η παρασταση θα ηταν ιση με 0, οχι 1.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
τι να σου πω...παντως με "-" βγαινει μια χαρα
Πως βγαίνει κοπέλα μου? 0=1? Θα ξεχάσουμε και τα μαθηματικά που ξέρουμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mts_
Νεοφερμένο μέλος
Η εξισωση "1/2log(x+3) + log τετραγωνική ρίζα του (x+3)= 1" λυνεται ως εξης:
η λυση ειναι δεκτη γιατι ο περιορισμος ειναι χ>-3.
Αν ειχε "-" αναμεσα τοτε η παρασταση θα ηταν ιση με 0, οχι 1.
Γαμώτο έχω κάνει πατάτα...
Λοιπόν εγώ αρχικά το
Ευχαριστώ για την επίλυση κοπελιά :thanks:Τουλάχιστον χαίρομαι που κατάλαβα το λάθος μου (απροσεξία) και πιστεύω οτί είναι και το μοναδικό στο σύνολο του γραπτού μου!!..

dannaros
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι αλλά είναι πάντα θετικό γιατί χ^2>=0 και 9>0 άρα και χ^2+9>0 γι αυτό και δεν το γράψαμεΣορρι αλλα νομιζω οτι και το χ2+9>0
επεξεργασία:λυπάμε δεν είδα την 2η σελίδα από απαντήσεις, γι αυτό το έγραψα αυτό, και δεν το σβήνω για να ξέρετε ότι έκανα λάθος

Grygera13
Νεοφερμένο μέλος
-x^4+x²+4x+1=0
Το ^4 είναι ο εκθέτης(αν συμβολίζεται έτσι). Παίζει κανά θέσιμο?
Pure_Seduction
Επιφανές μέλος
Grygera13
Νεοφερμένο μέλος
γιατι δεν παραγωγιζεις για να κατεβασεις τον βαθμο?
Άμα βγάλω κοινό παράγοντα το +1 δεν θα μείνει απ' έξω? Και μετά?
fdLP.
Εκκολαπτόμενο μέλος
αλλα θα ειθελες π.χ και ενα (χ-1) για να κανεις χορνερ ..
μονο το -x^4+x²+4x+1=0 εχεις για να την λυσεις?
Grygera13
Νεοφερμένο μέλος
ισως χορνερ για να την κατεβασεις?
αλλα θα ειθελες π.χ και ενα (χ-1) για να κανεις χορνερ ..
μονο το -x^4+x²+4x+1=0 εχεις για να την λυσεις?
Ναι μόνο αυτό.
Manthak47
Νεοφερμένο μέλος
Grygera13
Νεοφερμένο μέλος
x+1/x²-x+1 - x-1/x²+x+1 > 1 αυτή είναι η αρχική ανίσωση. Καμιά ιδέα?
napstor
Δραστήριο μέλος
δεν γινεται να θεσεις το χ4=ω2 ?
μετα λυνεις ως δευτεροβαθμια και βρισκεις τις δεκτες ριζες.και τις τροποποιεις αναλογα με το θεσιμο που εχεις βαλει στην αρχη.
μπορει να λεω και βλακειες,ντοματες δεκτες

ωπου 2 και 4 εκθετες.
statakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Pavlitos
Δραστήριο μέλος
μπορει να πω και βλακεια γιατι δεν ξερω καλα μαθηματικα.
δεν γινεται να θεσεις το χ4=ω2 ?
μετα λυνεις ως δευτεροβαθμια και βρισκεις τις δεκτες ριζες.και τις τροποποιεις αναλογα με το θεσιμο που εχεις βαλει στην αρχη.
μπορει να λεω και βλακειες,ντοματες δεκτες
ωπου 2 και 4 εκθετες.
Θα το κάναμε άμα δεν υπήρχε το καταραμένο 4χ

napstor
Δραστήριο μέλος
το ξερα οτι θα πεταξω βλακεια.σορρυ,εφυγαΘα το κάναμε άμα δεν υπήρχε το καταραμένο 4χ![]()

η ανισωση ειναι αυτη?
Pavlitos
Δραστήριο μέλος
το ξερα οτι θα πεταξω βλακεια.σορρυ,εφυγα![]()
Nevermind!Και εγώ μόλις την είδα έτσι πήγα να τη λύσω

Grygera13
Νεοφερμένο μέλος
(x+1)/(x²-x+1) – (x-1)/(x²+x+1) > 1
η ανισωση ειναι αυτη?
Ναι η ανίσωση είναι.
Falcon
Εκκολαπτόμενο μέλος
-----------------------------------------
Για την ακρίβεια είναι ανίσωση και έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν νομίζω να έχς κάνει τίποτα λάθος
x+1/x²-x+1 - x-1/x²+x+1 > 1 αυτή είναι η αρχική ανίσωση. Καμιά ιδέα?
Αααα... Δώσε την αρχική μορφή της ανίσωσης φίλε και θα σου πω
Grygera13
Νεοφερμένο μέλος
Προσπαθώ να τη λύσω... Είσαι σίγουρος ότι είναι αυτή η εξίσωση? Ούτε με παραγώγιση και μονοτονία δε λύνεται... Θα πάω σε διαφορικά...
-----------------------------------------
Αααα... Δώσε την αρχική μορφή της ανίσωσης φίλε και θα σου πω
Στην έδωσα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Ρωτήστε κάτι
Προσωπικές Συζητήσεις
Πανελλαδικές
Αγγελίες
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki