vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
Μια άλλη λύση:(α-β)(χ-α)(χ-β)+(β-γ)(χ-β)(χ-γ)+(α-γ)(χ-α)(χ-γ)
, αν α,β,γ διαφορετικοι ανα δυο να δειξετε οτι το τριωνυμο αυτο εχει δυο ριζες
f(x) = (α-β)(χ-α)(χ-β)+(β-γ)(χ-β)(χ-γ)+(α-γ)(χ-α)(χ-γ)
Για χ=α, χ=β, χ=γ, έχουμε:
f(α) = (β-γ)(α-β)(α-γ) , f(β) = (α-γ)(β-α)(β-γ) , f(γ) = (α-β)(γ-α)(γ-β)
Δηλαδή f(α) = f(γ) = -f(β)
Η συνάρτηση y = f(x) είναι παραβολή της μορφής y = κχ²+λχ+μ και για 3 διαφορετικά α, β, γ, παίρνει δύο θετικές τιμές και μία αρνητική ή δύο αρνητικές τιμές και μία θετική. Άρα η γραφική παράσταση τέμνει τον άξονα χχ' σε δύο σημεία, επομένως η εξίσωση έχει δύο πραγματικές ρίζες.
(Δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι η λύση αυτή κάνει για Α λυκείου )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος
Να είσαι σίγουρος...ότι δεν κάνειΜια άλλη λύση:
f(x) = (α-β)(χ-α)(χ-β)+(β-γ)(χ-β)(χ-γ)+(α-γ)(χ-α)(χ-γ)
Η συνάρτηση y = f(x) είναι παραβολή της μορφής y = κχ²+λχ+μ και για 3 διαφορετικά α, β, γ, παίρνει δύο θετικές τιμές και μία αρνητική ή δύο αρνητικές τιμές και μία θετική. Άρα η γραφική παράσταση τέμνει τον άξονα χχ' σε δύο σημεία, επομένως η εξίσωση έχει δύο πραγματικές ρίζες.
(Δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι η λύση αυτή κάνει για Α λυκείου )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
Αν το τριώνυμο είχε μία ή καμμία πραγματική ρίζα, τότε θα είχε το ίδιο πρόσημο για κάθε πραγματικό χ. Αυτό είναι άτοπο γιατί αποδείξαμε ότι f(α) = f(γ) = -f(β), άρα έχει 2 άνισες πραγματικές ρίζες.f(x) = (α-β)(χ-α)(χ-β)+(β-γ)(χ-β)(χ-γ)+(α-γ)(χ-α)(χ-γ)
Karkabilios
Νεοφερμένος
Dias
Επιφανές μέλος
Μερικά βγαίνουν κατευθείαν από (ελληνικό) πληκτρολόγιο:offtopic: Παιδιά που τα βρισκετε τα σύμβολα;
Δυνάμεις: ² : {CTRL ALT 2}, ³ : {CTRL ALT 3}, Μοίρες: ° : {CTRL ALT 0},
± : {CTR LALT -}, ½ : {CTRL ALT +}, Απόλυτη τιμή: | :{SHIFT \}
Επίσης στο προφίλ μου (μηνύματα επισκεπτών) θα βρεις και πολλά άλλα σύμβολα για να τα κάνεις copy-paste.
Αυτοί είναι οι πιο απλοί τρόποι. Για πιο εξελιγμένα υπάρχει το lastex ή το mathtype του word.
gersi
Εκκολαπτόμενο μέλος
α) -5 -[-(2-7)+1] -1 (προς)
-3 -[-(5+9)-(-1+6)]
β) (-12-6)/(-2)+2 *(-6-2) (προς)
-5/(-3 -2) -7[-2 -(1-3)]
γ) χ= -(-1/4 +3) -[2- (1/4 - 1/2)]
δ) ψ= 1/2 - [-(1/4 - 1/3) -2] - (2* 1/2 -1* 1/3)
αμα μπορειτε καντε τα αναλυτικα για να τα καταλβω και οποιος μπορει ας μου εξηγησει λιγο τι γινετε με τις παρενθεσεις και τις αγκυλες εκει ειναι που μπερδευομαι
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!
Λεπόν,έχουμε και λέμε:α) -5 -[-(2-7)+1] -1 (προς)
-3 -[-(5+9)-(-1+6)]
-5/(-3 -2) -7[-2 -(1-3)]
α)
- Κάνεις πρώτα τις πράξεις στην παρένθεση: -5-[-(-5)+1]-1/-3-[-(14)-(5)]
- Κάνεις τις πράξεις στις αγκύλες: -5-(5+1)-1/-3-(14-5)
- Βγάζεις τις παρενθέσεις : -5-5-1-1/ -3-3+5
- Κάνεις τις πράξεις κάτω και πάνω : -12 / -1
- Το - πάνω με το - κάτω απλοποιούνται και όταν ο παρονομαστής είναι ίσος με το 1 δεν τον γράφουμε.Αρα το αποτέλεσμα είναι 12
γ)
- Κάνεις τις πράξεις με τα πρόσημα : 1/4-3-(2-1/4+1/2)
- Το ίδιο στην δεύτερη παρένθεση. : 1/4-3-1+1/4-1/2
- Κάνεις τα κλάσματα ομώνυμα με το Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο. Εδώ το ΕΚΠ είναι 12. Τα κλάσματα με παρονομαστή 4 τα πολλαπλασιάζεις με 3 (για να γίνει 12),τα κλάσματα με παρονομαστή 3 πολλαπλασιάζεις με το 4,τα κλάσματα με παρονομαστή 2 τα πολλαπλασιάζεις με το 6 και τους αριθμούς που δεν είναι κλάσματα * 12 Και έχεις : 3/12-36/12-12/12+3/12-6/12
- Κάνεις πράξεις τους αριθμητές. : -48/12
- Απλοποιείς με το 12 : -4/1
- Αποτέλεσμα : -4
- Κάνουμε τον πολλαπλασιασμό με το μείον για να φύγει η αγκύλη και στην δευτερη παρενθεση κανουμε τους πολλαπλασιαμούς:
- 1/2 - (-1/4+1/3-2) - (2/2-1/3)
- Βγάζουμε τους όρους από τις παρενθέσεις : 1/2+1/4-1/3+2-2/2+1/3
- Πάλι ΕΚΠ,πάλι 12 : 6/12 + 3/12 - 4/12 + 24/12 -12/12 + 4/12
- Πράξεις : 18/12
- Απλοποίηση με το 6 : 3/2
Όταν έχουμε παρενθέσεις και αγκύλες,κάνουμε πρώτα τις πράξεις στην παρένθεση για να φύγει,και όταν φεύγει η παρένθεση που είναι μέσα σε αγκύλη η αγκύλη μετατρέπεται σε παρένθεση.
Ελπίζω να βοήθησα και να είναι σωστά.
Και κάτι άλλο.Αυτά που κολλάνε με την Α λυκείου;
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
τα β και δ δεν τα καταλαβαίνωπαιδια θελω λιγο την βοηθεια σας, δεν ξερω την τυφλα μου απο μαθηματικα και ειπα να ξεκινησω να διαβαζω σιγα σιγα να γραψω και τιποτα στις εξετασεις . θα ηθελα να μου λυσετε τις παρακατω ασκησεις για να καταλαβω πως γινονται (αυτο θα με βοηθησει πιστευω) λοιπον εχουμε :
-3 -[-(5+9)-(-1+6)]
-5/(-3 -2) -7[-2 -(1-3)]
αμα μπορειτε καντε τα αναλυτικα για να τα καταλβω και οποιος μπορει ας μου εξηγησει λιγο τι γινετε με τις παρενθεσεις και τις αγκυλες εκει ειναι που μπερδευομαι
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!
Συνημμένα
Chris1993
Περιβόητο μέλος
παιδια θελω λιγο την βοηθεια σας, δεν ξερω την τυφλα μου απο μαθηματικα και ειπα να ξεκινησω να διαβαζω σιγα σιγα να γραψω και τιποτα στις εξετασεις . θα ηθελα να μου λυσετε τις παρακατω ασκησεις για να καταλαβω πως γινονται (αυτο θα με βοηθησει πιστευω) λοιπον εχουμε :
-3 -[-(5+9)-(-1+6)]
-5/(-3 -2) -7[-2 -(1-3)]
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!
Παιδιά,αν κατάλαβα καλά,αυτά είναι :
α)
Απάντηση:
β)
Απάντηση:
γ)
Απάντηση:
δ)
Απάντηση:
Δεν έχω scanner για να περάσω τις λύσεις γραπτά και βαριέμαι να κάθομαι να γράφω του κόσμου τις πράξεις στο latex , όποιος μπορεί τα γράφει αναλυτικά(vimaproto!)
gersi
Εκκολαπτόμενο μέλος
ευχαριστω και παλι !!
Chris1993 θα μπορουσες να μου πεις ποιο προγραμμα χρησιμοποιησες για να τα κανεις τα κλασματα να φαινονται ετσι???Παιδιά,αν κατάλαβα καλά,αυτά είναι :α)
Απάντηση:
β)
Απάντηση:
γ)
Απάντηση:
δ)
Απάντηση:
Δεν έχω scanner για να περάσω τις λύσεις γραπτά και βαριέμαι να κάθομαι να γράφω του κόσμου τις πράξεις στο latex , όποιος μπορεί τα γράφει αναλυτικά(vimaproto!)
Chris1993
Περιβόητο μέλος
gersi
Εκκολαπτόμενο μέλος
ok thnx
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
"Αφού ολοκληρώσετε τη σύνταξη, επικολλήστε τον κώδικα στο πεδίο κειμένου της δημοσίευσής σας και χρησιμοποιείστε την ετικέτα
koum
Πολύ δραστήριο μέλος
Εξηγήστε μου κάποιος αν δεν σας κάνει κόπο την παρακάτω λεζάντα που γράφει στο πρόγραμμα latex
"Αφού ολοκληρώσετε τη σύνταξη, επικολλήστε τον κώδικα στο πεδίο κειμένου της δημοσίευσής σας και χρησιμοποιείστε την ετικέτα
[latex] [/latex]
Π.χ.
Το εξής:
[latex]I=\int_{\sin x}^{0} \frac{f(x)-2}{x-1}[/latex]
Θα εμφανιστεί ως...
Για οποιαδήποτε άλλη απορία, ρωτήστε. " />
Timmy
Εκκολαπτόμενο μέλος
(ελπίζω να καταλάβστε.) Τότε τι συμπαιρενουμε για την διακρινουσα του τριωνύμου; Και τι για το α.
element skate
Πολύ δραστήριο μέλος
Ricky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχω μια απορία. Έστω οτι μας δίνεται ο πίνακας προσήμου ενος τριωνυμου αχ^2 + βχ + γ : - | + | -
(ελπίζω να καταλάβστε.) Τότε τι συμπαιρενουμε για την διακρινουσα του τριωνύμου; Και τι για το α.
Timmy,
Όταν το τριώνυμο έχει δύο διαφορετικές ρίζες συπεραίνουμε ότι η διακρίνουσά του είναι θετική. Το α θα έχει αντίθετο πρόσημο με το πρόσημο του τριωνύμου στο διάστημα ανάμεσα στις ρίζες. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή το πρόσημο του α θα είναι αρνητικό.
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο κώδικας είναι αυτός που ενδεχομένως πληκτρολογήσατε με τη βοήθεια του συντάκτη. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να επικολλήσετε τον κώδικα ανάμεσα στις ετικέτεςHTML:[latex] [/latex]
Π.χ.
Το εξής:
HTML:[latex]I=\int_{\sin x}^{0} \frac{f(x)-2}{x-1}[/latex]
Θα εμφανιστεί ως...
Για οποιαδήποτε άλλη απορία, ρωτήστε.
Νομίζω πως τα κατάφερα. koum είσαι πολύ καλός. Σ' ευχαριστώ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- akis_95
- nearos
- cment
- Fanimaid123
- Satan Claus
- eva987
- _Aggelos123
- Cat lady
- Γιούρα
- spring day
- ggl
- tsiobieman
- Σωτηρία
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Georgekk
- SlimShady
- Scandal
- Lia 2006
- Alexandros36k
- 69lover
- TonyMontanaEse
- Unboxholics
- Arvacon
- rafaela11
- Hara_2
- manos66
- Ryuzaki
- Giii
- Athens2002
- barkos
- ssalex
- anastasiakan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.