Βοήθεια/Απορίες στα Μαθηματικά Προσανατολισμού - Θεωρία

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Σας ευχαριστώ και τους δύο! :D:D

Στην ουσια για να ειναι μια 1-1 συναρτηση και μονοτονη, θα πρεπει απλα να ειναι συνεχης. Η 1/x ειναι κλασσικο παραδειγμα συναρτησης που ειναι 1-1 ομως δεν ειναι μονοτονη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για να δούμε το εξής φαινομενικά παράδοξο.. όποιος βρει που είναι το λάθος κερνάω καφέ ;) Έστω f(x)=x^2 =>f(x)=x*x=>f(x)=x+x+x.....+x( x φορές)=>(x^2)'=(x+x+..+x)'=>2x=x=>(αφού χ διάφορο του 0) 2=1 καλό; ( Η συνάρτηση ορίζεται για χ>0)

Έχεις κάνει την παραδοχή ότι ο x είναι θετικός ακέραιος (x φορές) κάτι που δεν ισχύει αφού ο το πεδίο ορισμού της συνάρτησης είναι το διάστημα (0,+άπειρο) (στη γενική περίπτωση είναι το R) που περιλαμβάνει και μη ακέραιους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μας έβαλε κάποιες ασκήσεις στο σχολείο στους μιγαδικούς και μια δεν μπορώ να την λύσω με τίποτα όποιος μπορεί ας βοηθήσει
Ζ1,Ζ2 ε C* Ισχύει Ζ1/Ζ2 + Ζ2/Ζ1 = 1 Να αποδείξεις ότι (Z1/Z2)^20 + (Z2/Z1)^20 = -1

κλπ

Παρακαλώ βοήθεια:

1.ΝΔΟ για καθε z, z διάφορo του 0 και καθε ν στο συνολο των φυσικων εκτος του 0 ισχύει απόλυτο Re ( z^ν / |z|^ν) μικρότερο ή ίσο του 1.

και

2.αν για z διαφορα του 0 ισχυει |z^2 + 1/ z^2| Μικροτερο η ισο του 14, νδο |z + 1/z| μικροτερο ή ισο του 4 και |z - 1/z| μικροτερο η ισο του 4

Υποδείξεις μόνο
1) Για κάθε μιγαδικό z ισχύει . Η άσκηση είναι άμεση εφαρμογή αυτής της σχέσης. Προσπάθησε να την αποδείξεις.
2)

Με ποια γνωστή ανισότητα μεταξύ μέτρων μιγαδικών μπορείς να αξιοποιήσεις τις παραπάνω σχέσεις;

Παιδια μπορει καποιος να συγκεντρωσει τις σχεσεις των μετρων των μιγαδικων που εκφραζουν τρίγωνα,παραλληλογραμμα κλπ?

Οποιος μπορει θα ήθελα την ασκηση 14 σελ 130 του Μπαρλα...

https://mathbooksgr.files.wordpress.com/2012/02/analysis.pdf
Βρηκα αυτο (για θετικοτεχνολογικους-μαθηματικα)

https://mathbooksgr.files.wordpress.com/2012/02/analysis.pdf
Βρηκα αυτο (για θετικοτεχνολογικους-μαθηματικα)
..κατεβαινω σιγα -σιγα και βλεπω με τεραστια γραμματα προκαταρκτικά.

οπα,λέω τι παίζει εδω;
αλλα μετα καταλαβα τι παιζει:P

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ρε παιδιά πόσο κάνει {(1+i)}^{7} ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρε παιδιά πόσο κάνει {(1+i)}^{7} ;

υπολογισε ποσο κανει στο τετραγωνο πρωτα
κ μετα οτι περισευει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδή 2i ^ 5 ?
Δεν ξέρω γιατί αλλα έχω μπερδευτεί!

Δηλαδή 2i ^ 5 ?
Δεν ξέρω γιατί αλλα έχω μπερδευτεί!

αμα θυμαμαι ακομη τους μιγαδικους ναι:P

Εμένα μου φαίνεται πως όχι :P

...Το διαιασθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά xD

Εμένα μου βγαίνει -8i. Θα το ξανατσεκάρω όμως...

Ναι, νομίζω ότι τόσο είναι! Αλλά ας επιβεβαιώσει κ κάποιος!:)

Εμένα μου φαίνεται πως όχι :P

...Το διαιασθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά xD

οντως μαλακια χοντρη σ ειπα:P ξεχνα το
θα ειναι 1+i επι (1+i)^6 που υπολογιζεται , αρα κανε τις πραξεις
με καθε επιφυλαξη ετσι , εχω να τα δω αρκετο καιρο

Νταξ το βρήκα :P Ευχαριστώ πάντως..
χαχαχαχα...δεν πειράζει φίλε μου,η πρόθεση μετράει ;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back