kaleidoscope
Επιφανές μέλος

παιδια επειδη απο γενετικη και γενικα επιστημη δεν ξερω τιποτα μηπως μπορει να βοηθησει καποιοσ για τα ηθικα διλληματα τησ γενετικησ στον ανθρωπο και παραδειγμτα επικινδυνης εφαρμογή της?? γενικα οχι μονον στον ανθρωπο...ευχαριστω εκ των προτερων!!
Όταν λέμε γενετική; Γενετική τροποποίηση τροφίμων; Κλωνοποίηση; Γενετική θεραπεία;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαριαα χανια
Νεοφερμένο μέλος

δεν λεει συγκεκριμενα...γενικα μαλλονΌταν λέμε γενετική; Γενετική τροποποίηση τροφίμων; Κλωνοποίηση; Γενετική θεραπεία;
αα εκανα ενα λαθος θελει παραδειγματα επικινδυνων εφαρογων την επιστημησ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kaleidoscope
Επιφανές μέλος

Υπέρ
- θεραπεία ασθενειών
- δημιουργία φυτών και ζώων με βελτιωμένες ιδιότητες, άφθονη τροφή
- για την κλωνοποίηση: απόγονοι για άτεκνα ζευγάρια, έκρηξη στην ανάπτυξη των επιστημών
- γέννηση υγιών απογόνων
Κατά
- βάρβαρη επέμβαση του ανθρώπου στη φύση, κατάργηση της φυσικής επιλογής, απρόβλεπτα αποτελέσματα
- παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ρατσισμός (βλ. GATTACA)
- παραβίαση δικαιωμάτων των ζώων
- κυριαρχία συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, ομοιομορφία, μαζοποίηση
- θέματα ασφάλειας (τρόφιμα)
Ηθικά θέματα
- κλωνοποίηση ανθρώπων
- επιλογή εμβρύων πριν την εμφύτευσή τους στη μήτρα βάσει γενετικών χαρακτηριστικών
Αυτά μου έρχονται τώρα, δεν είναι συγκεκριμένο το θέμα οπότε...
μαριαα χανια
Νεοφερμένο μέλος

Ωραια!! Σε ευχαριστω πολυ!!!!! Συγγνωμη που βιαζομουν αλλα δεν προλαβαινω...ευχαριστω!!!Γενικά:
Υπέρ
- θεραπεία ασθενειών
- δημιουργία φυτών και ζώων με βελτιωμένες ιδιότητες, άφθονη τροφή
- για την κλωνοποίηση: απόγονοι για άτεκνα ζευγάρια, έκρηξη στην ανάπτυξη των επιστημών
- γέννηση υγιών απογόνων
Κατά
- βάρβαρη επέμβαση του ανθρώπου στη φύση, κατάργηση της φυσικής επιλογής, απρόβλεπτα αποτελέσματα
- παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ρατσισμός (βλ. GATTACA)
- παραβίαση δικαιωμάτων των ζώων
- κυριαρχία συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, ομοιομορφία, μαζοποίηση
- θέματα ασφάλειας (τρόφιμα)
Ηθικά θέματα
Αυτά μου έρχονται τώρα, δεν είναι συγκεκριμένο το θέμα οπότε...
- κλωνοποίηση ανθρώπων
- επιλογή εμβρύων πριν την εμφύτευσή τους στη μήτρα βάσει γενετικών χαρακτηριστικών

Dalian
Περιβόητο μέλος

Johnnaousa
Επιφανές μέλος

Dalian
Περιβόητο μέλος

Johnnaousa
Επιφανές μέλος

το πρώτο το είχα βρεί..αλλα εντάξει δεν είναι πολυυ γνωστό..οπότε το διαφεθείρω μας κάνειΣυνώνυμο του εξευγενίζω είναιάρα =/ εκχυδαΐζω, εκφαυλίζω, διαφθείρω etc etc
![]()

ευχαριστώωω
Dalian
Περιβόητο μέλος

Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει την διαφορά μεταξύ επίκλησης σε αυθεντία - ως τρόπος πειθούς και αυθεντία που λειτουργεί σαν τεκμήριο?Με μπερδεύει αφάνταστα να τα ξεχωρίζω....
Anyone??

3 hours till lesson ding ding

Γιατί υπάρχουν βιβλία που λένε ότι η αυθεντία είναι τεκμήριο -βλέπε σχολικό βιβλίο- και βοηθήματα, καθηγητές που το θεωρούν ξεχωριστο μέσο - τρόπο πειθούς. Οπότε ότι και να το βάλεις θα είναι σωστό απλώς ίσως είναι καλύτερο να το θεωρήσεις τεκμήριο από τη στιγμή που έτσιτο έχει στο βιβλίο. Ουσιαστικα δεν υπάρχει κάποια διαφορά δηλαδή.
Dalian
Περιβόητο μέλος

Thanks!

Σκάρλετ
Εκκολαπτόμενο μέλος

Johnnaousa
Επιφανές μέλος

αυτό που είπε η γυναίκα μου...μπορεί να ακούσεις 100 διαφορετικές απόψεις..και εγώ δεν κατάλαβα ποτε γιατί υπάρχει ο διαχωρισμός αυτός..η κοπέλα που μου έκανε ιδιαίτερα μου είχε πει οτι επίκληση στην αυθεντία βάζουμε όταν το άτομο είναι πολύ γνωστό σε όλουςΑα μάλισταΔλδ δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό κόλπο να τα ξεχωρίζουμε, όπως πχ η έκταση του χωρίου
? idk
Thanks!![]()

Από όσο ξέρω δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Πχ. αλλά έλεγε στο βιβλίο κ αλλά στις σημειώσεις που μας έδωσαν στο φροντιστήριο! Το πιο ορθό κατά τη γνώμη μου είναι να πας σύμφωνα με αυτό που λέει στο βιβλίο. Το να καθόμαστε να συζητάμε του τύπου : "εγώ πιστεύω ότι είναι μέσο πειθούς από μόνο του" είναι τελείως ανούσιο.
Από εκεί και πέρα δε ξέρω, ρωτήστε κ κανένα φιλόλογο!

Dalian
Περιβόητο μέλος

eviloveyou
Νεοφερμένο μέλος

Εχέμυθη
Περιβόητο μέλος

Με τι θεμα;;Γραφω εκθεση την δευτερα με αυτο το θεμα...............παρακαλω βοηθεια.....!!!!!!!!!!1
katerina16
Πολύ δραστήριο μέλος

Συγνώμη για ποιο θέμα μιλάμε?

Aeneas
Πολύ δραστήριο μέλος

areth ...
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 156 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- vade
- GiannisM
- pnf292
- bibliofagos
- Marianna.diamanti
- thepigod762
- carnage
- nicole1982
- Ivana Kypala
- MrDragonboy
- Mhtsaras76
- BatGuin
- Joji
- Alessandra Eliza
- suaimhneas
- Hased Babis
- Marel
- Jbb
- AggelikiGr
- soleilst
- constansn
- Than003
- Kate1914
- nimbus
- dmav
- Helen06
- Scandal
- athinoula
- Jesse_
- Τρελας123
- Basiliki.kiki
- AnnaRd
- augustine
- Ness
- ivannag
- Φινεύς
- P.Dam.
- Ultimate_duck87
- spring day
- pannnos1992
- ypopsifios23
- suuuuiiii
- angies
- jimis2001
- synthnightingale
- Nala
- stee
- Mary06
- Maynard
- ειδήμων
- beckyy
- SoyN
- Nick_nt
- Mariamar
- UserGr2023
- Angie15
- thesecretfemme
- BillyTheKid
- walterrwhite
- rempelos42
- eirinipap
- tsiobieman
- katia.m
- xrisamikol
- Sofos Gerontas
- Nic Papalitsas
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Έλενα Παπαμακαριου
- Kitana
- Magigi
- Applepie
- desp1naa
- Philologist
- Miranda32
- onion
- User2350
- francies_nolan
- Unboxholics
- Alexecon1991
- Deadly_sorrowX
- phoni
- sophia<3
- oups
- J.Cameron
- ΨΑΡΑΚΙ1993
- Gop
- Sherlockina
- PanosBat
- Vasilikii
- Georgek7
- Panagiotis849
- Αντικειμενικός
- SlimShady
- Ιωάννης1234
- Bill2002
- panamixagr97
- Constadinos
- Lydia6902
- Mako777
- Adolfo valencia
- sofia!
- ifikis
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.