1) Βεβαιότατα είναι βάρβαρη θρησκεία, διότι εκτός των όσων αναφέρονται στα υποτιθέμενα ιερά βιβλία όπως ανέφερε κάποιος πιο πάνω, επικράτησε και με τον πιο βάρβαρο τρόπο, κάτι που ισχύει και για την ανατολική και για την δυτική εκκλησία.
2)Το θέμα δεν είναι πότε έγιναν οι βαρβαρότητες. Το θέμα είναι είχαν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις μέχρι και πολύ μετά. Κράτησαν την ανάπτυξη των επιστημών και της φιλοσοφίας πίσω για εκατοντάδες χρόνια. Τώρα που το σκέφτομαι, από μόνη της αυτή η θρησκεία προωθούσε την προκατάληψη και τις κράταγε πίσω. Δεν χρειαζόταν καν μια βίαιη επικράτηση. Τόσο το χειρότερο.
3)Α, οι 3 Ιεράρχες! Αχ μωρέ τι καλοί! Αφού εξοντώσαμε τον εχθρό, χρησιμοποιούμε ελεύθερα ότι μας συμφέρει από την ελληνική φιλοσοφία. Τι καλά, τα ξέχασα όλα τώρα!

4)Αν είναι ανεξιθρησκεία το να αποφασίζουν οι γονείς σου όταν είσαι 1ος έτους για το αν θα βαπτιστείς ή όχι, να σε δηλώνουν ότι θέλουν, τότε μάλλον κάτι πηγαίνει στραβά στον ορισμό, δεν νομίζεις;
5) Με ποιών την υπομονή είπαμε παίζω; Ναι. Κάνω πως δεν το άκουσα.
Ωχ έριξα το επίπεδο; Αχ συγγνώμη βρε, έπρεπε να καταστρέψω όλες τις εκκλησίες, να σφαγιάσω όλους τους χριστιανούς και μετά να πω "Ξέρεις ε, είπανε και 2 σωστά πράγματα, αλλά δεν βαριέσαι...!", γιατί έτσι θα έδειχνα το συγκλονιστικά υψηλό επίπεδο που έδειξαν και αυτοί. Μα δουλευόμαστε αγαπητοί μου;