Την ευθεία πάνω στην οποία βρίσκεται το διάνυσμα της δύναμης.
γιατι η ροπη εχει τη διευθυνση του αξονα περιστροφης?τι εννοουμε διευθυνση?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Αυτό που ρωτάς ξεφεύγει από τα όρια του λυκείου. Του χρόνου στη σχολή (ίσως) μάθεις ότι η ροπή ορίζεται σαν εΞωτερικό γινόμενο διανυσμάτων. Προς το παρόν δέξου ότι "έτσι την ορίζουμε" και δεν θα έχεις πρόβλημα.γιατι η ροπη εχει τη διευθυνση του αξονα περιστροφης?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Psycho(Βασίλης)
Δραστήριο μέλος
Αν δεν έχεις το βιβλίο πες μου να τα γράψω εδώ.
Aris90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το ενα ακρο σκοινιου ειναι ελευθερο να ταλαντωνεται,ενω το αλλο ειναι ακλονητα στερεωμενο σε τοιχο το μηκος του σκοιμιου ειναι L=0,5m η συχνοτητα ταλαντωσης ειναι f=190Hz ο αριθμος κοιλιων που σχηματιζοναται ειναι 10 ποια η ταχυτητα του κυματος
εγω βρηκα 19m/sec αλλα νομιζω ειναι λαθος εσεις τι λετε?
Mercury
Επιφανές μέλος
μι ασκηση στα κυματα
Το ενα ακρο σκοινιου ειναι ελευθερο να ταλαντωνεται,ενω το αλλο ειναι ακλονητα στερεωμενο σε τοιχο το μηκος του σκοιμιου ειναι L=0,5m η συχνοτητα ταλαντωσης ειναι f=190Hz ο αριθμος κοιλιων που σχηματιζοναται ειναι 10 ποια η ταχυτητα του κυματος
Η συχνότητα είναι 190Ηz,άρα η περίοδος είναι 1/190 sec.
Σε μήκος 0.5 έχεις 10 κοιλίες.Η απόσταση μεταξύ 2 κοιλίων είναι λ/2 άρα έχεις 5 μήκη κυματος.Άρα λ=0,1m
Η ταχύτητα ισούται με το πηλίκο λ/Τ που μας κάνει 19m/s.
Σωστός είσαι.
Dias
Επιφανές μέλος
Όχι. Στο ελεύθερο άκρο είναι κοιλία και στο σταθερό δεσμός. Αν κάνετε σχήμα θα δείτε ότι στο σκοινί περιέχονται:Η συχνότητα είναι 190Ηz,άρα η περίοδος είναι 1/190 sec.
Σε μήκος 0.5 έχεις 10 κοιλίες.Η απόσταση μεταξύ 2 κοιλίων είναι λ/2 άρα έχεις 5 μήκη κυματος.Άρα λ=0,1m
Η ταχύτητα ισούται με το πηλίκο λ/Τ που μας κάνει 19m/s.
Σωστός είσαι.
9λ/2 + λ/4 = 19λ/4. Τελικά v = 20m/s.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, πώς γίνεται να καταλάβουμε ,εάν μία άσκηση μας δίνει το στιγμιότυπο ενός στάσιμου κυματος,
έαν αυτο διαδίδεται προς την θετικη ή προς την αρνητική φορά! (χωρίς να μας δίνει εξίσωση)
Και πώς θα το εξηγήσουμε;Ευχαριστώ!!!!
Just a sweetie!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
θελω βοηθεια με την 10.80. Μπορειτε να μου πειτε ποσο ειναι το r1 και ποσο ειναι το r2 γιατι εγω τα βρισκω λαθος σε σχεση με το πισω μερος του βιβλιου
artemaki
Διάσημο μέλος
https://s1178.beta.photobucket.com/user/Bond_Bill/media/WP_0004041_zpsf05026ec.jpg.html
θελω βοηθεια με την 10.80. Μπορειτε να μου πειτε ποσο ειναι το r1 και ποσο ειναι το r2 γιατι εγω τα βρισκω λαθος σε σχεση με το πισω μερος του βιβλιου
Θες να σου πω ποσο κανουν η να σου πω πως τα βρηκα ;
Το r1 = 0,6m , r2=0,4m .
η αντιστροφα, εξαρταται ποια θα θεωρησεις πηγη1 και ποια πηγη2
Θες να σου πω ποσο κανουν η να σου πω πως τα βρηκα ;
Το r1 = 0,6m , r2=0,4m .
η αντιστροφα, εξαρταται ποια θα θεωρησεις πηγη1 και ποια πηγη2
εγω το βρισκω 0,5 και 0,3 και δεν καταλαβαινω γιατι ειναι λαθος μπορεις να μου πεις πως το βρηκες αυτο ?
Solmyr
Δραστήριο μέλος
εγω το βρισκω 0,5 και 0,3 και δεν καταλαβαινω γιατι ειναι λαθος μπορεις να μου πεις πως το βρηκες αυτο ?
και εγω ασχοληθηκα με το ερωτημα που εθεσες και βρηκα σαν την κοπελα ri=0.6 και r2=0.4
αρχικα επειδη το σημειο Δ βρισκεται πιο κοντα στην πηγη 2(ri>r2) θεωρησα οτι απεχει απο αυτην την πηγη αποσταση χ=0.4 m (την αποσταση τη βρισκεις απο την εξισωση)
επισης εφοσον το σημειο Δ ειναι το πιο κοντινο στη μεσοκαθετο τοτε η αποσταση τους ειναι d=λ/2 καθως και οι 2 ειναι υπερβολες ενισχυσης(μη ξεχασεις οτι χρειαζεται αποδειξη)
επομενως αν κανεις και το σχημα θα καταλαβεις οτι το σημειο Δ απεχει απο την πηγη r1 αποσταση Α=λ/2+λ/2 + 0.4=0.6m
επειδη δεν το εξηγησα σωστα...λοιπον σκεψου το εξης: τα 2 σημεια των υπερβολων ενισχυσης Ν-1 και Ν+1 κατα μηκος του Π1Π2 ισαπεχουν απο τη μεσοκαθετο(υπερβολή ενίσχυσης Ν) και απεχουν την ιδια αποσταση το καθενα απο την κοντινοτερη πηγη.ετσι αν το ενα απεχει χ απο την κοντινοτερη πηγη(εστω Π1) τοτε το αλλο θα απεχει απο την ιδια πηγη αποσταση χ + 2d(οπου d η αποσταση απο τη μεσοκαθετο).
ελπιζω να βοηθησα αν και με τετοια διατυπωση δυσκολο ειναι να καταλαβει κανεις.
artemaki
Διάσημο μέλος
Εχουμε:
yΔ = 0,1ημ(10πt-4π)
y=2A συν [π(r1-r2)λ ] ημ [ωt-(r1+r2)π/λ ] (1)
Ομως, αφου το Δ ειναι το πλησιεστερο σημειο στο Μ οπου συβαινει ενισχυτικη συμβολη και r1>r2, θα ισχυει επιπλεον οτι r1-r2 = λ
Με αντικατασταση στην (1), εχουμε: y= - 2Aημ [ωt-(r1+r2)π/λ ]
Για να ταιριαξουμε την εξισωση του Δ με τον τυπο, θα πρεπει μεσα στο ημιτονο να προσθεσουμε ενα π (ωστε να φυγει το - ), oποτε :
y=2A ημ[ωt-(r1+r2)π/λ + π ]
Ταραααα.
Επειτα συγκρινουμε την εξισωση του Δ με την εξισωση που μολις δημιουργησαμε.
Βρισκουμε: οτι r1+r2= 1 και οτι r1-r2= 1/5
Noμιζω γνωριζεις πως θα συγκρινουμε τους τυπους, αν θες βοηθεια πες μου.
gregory nub
Διάσημο μέλος
Αν ζητάει την ενέργεια της πηγής τότε βάζεις της πηγής κοκ.
βάζεις το πλάτος του σημείου για το οποίο ψάχνεις την ενέργεια ταλάντωσης.
Αν ζητάει την ενέργεια της πηγής τότε βάζεις της πηγής κοκ.
αυτό κάνω και βγάζω άλλο αποτέλεσμα
gregory nub
Διάσημο μέλος
antonisd95
Δραστήριο μέλος
σκάναρε την εκφώνηση και την λύση σου αν είναι μπας και βρούμε το λάθος.
Γιατί να μην το βρούμε το λάθος; Τι είμαστε; Τίποτα τυχαίοι ;
gregory nub
Διάσημο μέλος
Γιατί να μην το βρούμε το λάθος; Τι είμαστε; Τίποτα τυχαίοι ;
Μπορεί να έχει λάθος την απάντηση το βοήθημα, γίνονται αυτά
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.