το πρωτο ναι εγινε μεγαλο θεμα...ευτυχως δηλαδη που τους τα αφαιρεσαν...αμαν και αυτοι ...υποτιθεται οτι για τους αθλητες ειναι μια γιορτη ειρηνης και αυτοι ηθελαν να κανουν κατι που θα προκαλουσε...αλλωστε μονο για αυτο θα το εκαναν..αν το θεμα ηταν ο αυτοπροσδιορισμος τους να πηγαιναν και στο Σιδνευ με κασκολ...ηθελαν να γινει ντορος και πηραν τετοια κασκολ μαζι τους...δεν πειραζει..η δοε εκανε (επιτελους?) καλα τη δουλεια της.
οσο για το δευτερο...οι ευθυνες εχουν γινει μπαλακι..αλλα οπως και να χει εγω ειμαι αντιθετη ακομα και στην προβολη των πραγματικων πολιτικων προσωπων στην τελετη....
ειδατε τι χαμος γινεται στον Καυκασο? οι αθλητριες της Γεωργιας και της Ρωσιας ητανα αγκαλιασμενες στο βαθρο παντως για να στειλουν μηνυμα ειρηνης..και οι Ελληνες ολυμπιονικες εστειλαν κατι επιστολες και κλαδια ελιας για να σταματησουν οι εχθροπραξιες...βεβαια,ποιος θα τους δωσει σημασια?τζαμπα,αγκαλιαζονται και στελνουν κλαδια..σαν κινηση σαφως και ειναι καλη αλλα..
Κοίταξε, δεν φταίνε οι αθλητές. Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ψευτομακεδονίας έχει αποδείξει ότι έχει μεγάλο ταλέντο στην προβοκάτσια. Φροντίζει ν'ανακινεί το θέμα ακόμη και σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια Ψυχολογίας...Θέλω να πιστεύω οτι η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα της ελληνικής πλευράς τελικά θα υπερνικήσει τα καραγιοζοκοκοράκια που δεν χάνουν ευκαιρία να προβοκάρουν οτιδήποτε με τις φασιστικές ενεργειές τους, πέρα απο κάθε πνεύμα μετριοπάθειας απέναντι σε μία χώρα με την οποία βρίσκονται σε διάλογο για την επίλυση σοβαρότατου διπλωματικού ζητήματος.
Πέραν του κασκόλ, είχαν την πρόθεση να φωνάξουν και "Μακεδονία" όταν μπήκαν στο στίβο. Η ΔΟΕ έκανε καλά τη δουλειά της και δεν θα παραλείψω να επιδοκιμάσω τις ενέργειες που έκανε γι'αυτό η ελληνική αποστολή στη ΔΟΕ.
Γιατί το άλλο το μάθατε?ΟΙ ρώσοι με τους γεωργιανούς κάνουν πόλεμο επειδή η γεωργία θέλει να γίνει ανεξάρτητο κράτος απ τη Ρωσία..Καλά ρε παιδιά είναι σοβαρά πράγματα αυτά σε περίοδο ολυμπιακών αγώνων?ΔΕν ξέρω ίσως κάνω λάθος αλλά απ ότι γνωρίζω δεν επιτρέπεται πόλεμος σε τέτοια περίοδο.Σωστά??Μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό!
Α!Το άλλο τώρα!ΔΕν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει κ εσείς αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο,όλως τυχαίως στα περισσότερα αθλήματα οι κινέζοι προηγούνται.Το χουν ξεφτιλήσει το θέμα όμως.ΤΕΛΕΙΩΣ!!
Η Γεωργία είναι ήδη ανεξάρτητο κράτος από τη Ρωσία. Ενωμένες ήταν μόνο υπό τη Σοβιετική Ένωση. Απλώς μέσα στη Γεωργία υπάρχουν δύο αυτονομιστικά κινήματα, της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας που θέλουν ν'αποσπαστούν από τη Γεωργία και υποστηρίζονται πλήρως από τη Μόσχα. Δεν αφήνεται να εννοηθεί ότι η Μόσχα θέλει ας πούμε να "κατακτήσει" περιοχές της Γεωργίας, αλλά ουσιαστικά όταν αυτονομηθεί μια φιλορωσική μικροσκοπική επαρχία θα καταλήξει puppet-state ή επαρχία της Ρωσίας, καθώς μόνη της δεν στέκεται σαν κράτος. Πάντως, παρ'ολο που και οι Γεωργιανοί παίζουν τα νατοικά παιχνίδια στη Μαύρη Θάλασσα, έχουν δίκιο να θέλουν να διατηρήσουν τις δύο περιοχές εντός του κράτους τους με δικαιώματα αυτόνομης επαρχίας, όπως έχουν ήδη αναγνωρίσει, διότι ακριβώς τέτοιο καθεστώς είχαν ανέκαθεν από τη Σοβιετική Ένωση, ώς αναπόσταστα μέρη του Γεωργιανού SFR.
Δεν ξέρω αν νομικά απαγορεύονται οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες. Πνευματικά κι εθιμοτυπικά πάντως, είναι απαράδεκτα πράγματα κι εκτός από την ανθρωπότητα, προσβάλλουν και την ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας, η οποία δεν βλέπω να κάνει και τίποτα για να σταματήσουν όλα αυτά. Για μένα κάθε κράτος που παραβιάζει την ολυμπιακή εκεχειρία πρέπει να δέχεται διάβημα από την Ελλάδα, που πρέπει να είναι θεματοφύλακας της κληρονομιάς που παρέδωσε στον άνθρωπο.
Η Κίνα είναι από τα μεγάλα κράτη ολυμπιακής νίκης. Και το 2004 δευτερη ήταν νομίζω, μετά την κλασική πρωτιά των ΗΠΑ.