Γεια σας! Ειμαι μαθητρια Β' λυκειου, θετικη κατεύθυνση. Σε ολο το γυμνασιο στοχευα για την νομικη και ειδικα στην γ´ γυμνασιου ειχα βαλει τα δυνατα μου να καλυψω ο,τι κενα υπηρχαν απο τις 2 προιγουμενες ταξεις στα αρχαια (στις εξετασεις εγραψα αρχαια 17). Πριν αρχισω την Α' λυκειου, αλλαξα γνωμη και αποφασισα οτι θα ακολουθησω θετικη κατευθυνση, με το σκεπτικο οτι εχει περισσοτερες σχολες, μπορω να βγω πιο ευκολα στο εξωτερικο ( για μεταπτυχιακο) και τελος ειχε αρχισει να μου αρεσει πολυ η ιατρικη. (Το γυμνασιο το τελειωσα με απολυτηριο 18 και 10/13). Ετσι σε ολη την Α λυκειου εγραψα τελειως τα θεωρητικα μαθηματα και δεν διαβαζα σχεδον καθολου, δινοντας προσοχη στα θετικα. Στις εξετασεις με διαβασμα τελευταιας στιγμης στα θεωρητικα εγραψα αρχαια: 15,5 , κειμενα: 18 , εκθεση 16,8 και ιστορια 17.
Ξεκιναω φετος την Β' λυκειου, δηλωνω θετικη και στην πρωτη βδομαδα ο,τι ακουγα μεσα στην ταξη (στα θετικα μαθηματα) μου ηταν αδιαφορο. Δεν εβρισκα κανενα ενδιαφερον...και ετσι αρχισα να ξανασκεφτομαι την θεωρητικη κατευθυνση... Στην θεωρητικη, η νομικη ειναι η μονη σχολη που μου αρεσει. Στην θετικη, μου αρεσουν μετρια οι σχολες, αλλα δεν με εμπνεει καμια.. ουτε μου εχει κινησει το ενδιαφερον. Τελος παντων, χρειαζομαι γνωμες και βοηθεια! να αλλαξω σε θεωρητικη στοχευοντας μονο μια σχολη που με εμπνεει η να μεινω θετικη που εχει πολλες επιλογες;
ευχαριστω σε οποιον απαντησει, θελω βοηθεια τα βραδια δεν κοιμαμαι και σκεφτομαι τι κατευθυνση θα παω.. ολη την ωρα
αλλαζω γνωμη και ο χρονος περναει.. αν αλλαξω πρεπει να αλλαξω συντομα! :/ ( αν εχω ορθογραφικα μην σχολιασετε, ειναι 12.30 η ωρα, και μολις μου ηρθε η ιδεα να "ανακοινωσω" το προβλημα μου).
Σημείωση συντονιστή: Τα μηνύματα προήθλαν από νήμα με παρόμοιο περιεχόμενο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.