Εσύ πριν μου είπες ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος θύτης.Με τη δική μου λογική,θύμα της μόδας είναι κάποιος όταν αυτή τον κάνει να redefine his priorities και καταλήγει π.χ. να πάρει ένα ακριβό παντελόνι ενώ δεν έχει λεφτά για να πληρώσει τις δόσεις της πιστωτικής κλπ,διότι τότε έχει οδηγηθεί σε brainwashing.Αλλά γενικά δεν είναι και τόσοι πολλοί αυτοί οι "καμένοι",μην υπερβάλλουμε.Και θύτης στην ανωτέρω περίπτωση είναι η εταιρεία.
Ακριβώς. Θύτης στην πλειοψηφία είναι τα μαγαζιά των piercing, εκτός αν κάποιοι το κάνουν και μόνοι τους κάτι πολύ σπάνιο. Π.χ. άμα αγοράσεις μούφα όμως μπλούζα αλλά που να έχει ψεύτικο λογότυπο το οποίο θες να περάσεις για πραγματικό, ή απλά θες να έχει το λογότυπο, πάλι είσαι θύμα μόδας αλλά θύτης τώρα δεν είναι η εταιρία αλλά η ιδέα. Και θύματα μόδας είναι πάρα πολλά άτομα, κάνε μία βόλτα στο mall να δεις πόσοι έχουν πάρει τα μπλουζάκια της WESC, και συνήθως πλουσιόπαιδα. Ή τα allstar π.χ.
Διότι δεν υπάρχει λόγος,εσύ δεν έχεις δει αδέρφια,τα οποία έχουν μεγαλώσει στην ίδια οικογένεια,να είναι τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες?
και πάλι έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, διαφορετικές φιλίες, ή έχουν διαφορετική αντίδραση στους γονείς του λόγω γενικότερης συμπεριφοράς [λόγω γονιδίων]. Αλλά π.χ. στον εξισλαμισμό [πως το λέγαν που βγαίναν οι γενίτσαροι], παιδομάζωμα, το "προιόν" ήταν ίδιο, φυσικά όχι και πανομοιότυπο, αλλά απέκτησαν τις ίδιες βασικές αρχές.
άσχετο
Spoiler
Άμα πέρναμε δυο αδέλφια [δηλαδή με παρόμοια γονίδια] και τα μεγαλώναμε στις ίδιες ακριβώς συνθήκες, στα ίδια ακριβώς γεγονότα, τότε θα τείναν να έχουν παρόμοια συμπεριφορά. Άμα έχουμε δύο διαφορετικά άτομα και κάνουμε το ίδιο, μπορεί σε κάποιο γεγονός να αντιδράσουν διαφορετικά [λόγω γενικότερης συμπεριφοράς λόγω γονιδίων], π.χ. ο ένας λόγω γονιδίων να έχει περισσότερο κουράγιο, και από εκεί και ύστερα [δεν έχει νόημα το "πείραμα"], έχουμε δύο νέους "δρόμους" που θα τείνουν να αποκλείνουν συνέχεια, δηλαδή να μην αντιδρούν πια σε τίποτα παρόμοια. Θα ήθελα πραγματικά να δω δύο πανομοιότυπους ανθρώπους αλλά σε πανομοιότυπα πορεία γεγονότων [κάτι που δεν γίνεται φυσικά λόγω βιοηθικής]. Υποθέτω ότι και τότε θα είναι λίγο διαφορετικοί λόγω διαφορετικής ανάπτυξης του εγκεφάλου και όχι πανομοιότυπων χημικών και φυσικών αντιδράσεων στο σώμα τους
Δε νομίζω να υπάρχει το "piercing gene",όχι.Αλλά το piercing είναι μια πρακτική που αναπτύχθηκε στον άνθρωπο απ'τα αρχαία χρόνια,σε πολλές-ανεξάρτητες μεταξύ τους-ανθρώπινες κοινωνίες και διατηρήθηκε μέχρι σήμερα,μέσα από εποχές που δεν υπήρχε η διαφήμιση.Οι πρώτοι αυτοί άνθρωποι που το ξεκίνησαν,από ποια μόδα επηρεάστηκαν?Γενικά,δεν το θεωρώ "έξω" απ'την ανθρώπινη αισθητική (σε σχετικά πάντα πλαίσια-δεν εννοώ επ'ουδενί ότι αρέσει σε όλους).
δεν επηρεάστηκαν από κάπου. Μπορεί να ήταν τυχαίο, να έγινε για θρησκευτικούς λόγους ή για μόδα, ξέρω γω... Μόδα είναι και ότι πρωτοδημιουργείται (2 είναι τα είδη της μόδας από τον ορισμό της). Φυσικά και δεν υπάρχει το piercing gene που λες, άλλωστε τα γονίδια μας δεν είναι τόσα πολλά. Γενικά είναι στα γονίδια μας με έμμεσο τρόπο να μας αρέσει μια ωραία π.χ. γυναίκα, γιατί αυτό σημαίνει ωραίους απογόνους καθώς και ότι φαίνεται υγιής, οπότε μειωμένες πιθανότητες για τις επόμενες γεννιές να μην διαωνιστούν. [για αυτό είμαι και κατά των μπότοξ, και γενικά των τεχνητών μεθόδων που παρουσιάζουν μια ψεύτικη εικόνα με σκοπό την παραπλάνηση των ανδροειδών
]. Το piercing τώρα ακούγεται ότι προσθέτει ομορφιά, με ποια έννοια δηλαδή?
In simple words,μου λες ότι το λέει τόσος κόσμος και εγώ σου δείχνω γιατί αυτό δε σημαίνει τίποτα για τη συζήτησή μας.People say a lot of bullshit.
το ξέρω τι εννόησες το κοίταξα το link. είναι μόδα όμως, για αυτό αρέσει, γι αυτό γίνεται. Μήπως έχει κανέναν άλλο σκοπό που δεν το ξέρω?
Όχι,η αρέσκεια,δεν πηγάζει απ'την μόδα,αποκλειστικά.Στην ουσία η μόδα εντείνει ή αποδυναμώνει την αρέσκεια,ούτε τη δημιουργεί απ'το πουθενά,ούτε την καταστρέφει,ως επί το πλείστον.Ας πάρουμε για παράδειγμα τα...μεγάλα πέη.Είναι γνωστό το obsession όλων μας να δείξουμε ότι...την έχουμε μεγάλη.Sure,αυτό το "κόλλημα" με το μέγεθος είναι σαφέστατα προϊόν κοινωνικής επιρροής,μόδα αν θες.Αλλά το ότι γενικά το μεγάλο πέος είναι ένα plus για τον άντρα,is no myth at all.Μεγάλο πέος=μεγαλύτερη ευχαρίστηση για τη γυναίκα=περισσότερο επιθυμητό και αυτό συμβαίνει διότι μεγάλο πέος=περισσότερη ευκολία γονιμοποίησης,βοηθάει δηλαδή την εξελικτική διαδικασία και το instinct of reproduction.Τα αίτια δηλαδή που οδηγεί τις γυναίκες να προτιμούν το...παλαμάρι,είναι βιολογικά,δεν είναι προϊόν μόδας.Προϊόν της μόδας είναι η υπερβολική ενασχόληση μ'αυτό.
ναι σε αυτό το παράδειγμα να συμφωνήσω. Εξυπηρετεί κάποιον σκοπό. Μπορείς να μου κάνεις παρόμοια σύνδεση με το piercing?
[παράδειγμα από εμένα, η κοπέλα που έχει piercing είναι πιο ελεύθερη, πιο "πηδήξιμη" εν τέλει ?]
Και λες προιόν της μόδας είναι η υπερβολική ενασχόληση μ'αυτό. Δηλαδή το piercing τελικά δεν είναι μόδα όπως το ορίζεις εσύ?
Και προσθέτω ότι επίσης προιόν μόδας είναι η προσθήκη μιας "ψεύτικης" διάστασης της έννοιας της αρεσκείας, το οποίο δεν προυποθέτει την διαφήμιση αλλά την κοινωνική συνύπαρξη.