Όταν μιλάμε για powerpoint, δεν μιλάμε για tablet...
Σοβαρή εργασία powerpoint σε tablet δεν έχω δει κανένα να κάνει και ούτε εγώ θα μπορούσα.
Το θέμα της κούρασης του ματιού έχει να κάνει πολύ περισσότερο με την φωτεινότητα της οθόνης και την θερμοκρασία των χρωμάτων. Ένα απλό προγραμματάκι, το f.lux, αν βάλεις θα δεις τεράστια διαφορά. Αν ήταν να κουράζονται τα μάτια με την απλή κίνηση... Και για να μην πεταχτείς πάλι να πεις ότι κουράζονται αφού κινούνται κτλ. ναι κουράζονται, αλλά αυτή η κούραση είναι ελάχιστη και ασήμαντη, πολύ περισσότερο κουράζονται από τα παραπάνω. Και να σαι σίγουρος πολύ περισσότερο θα κουραστούν από την συνεχή προσπάθεια εστίασης στα μικρά γράμματα του tablet (και του λάπτοπ όταν δεν έχει ρυθμιστεί κατάλληλα η μεγέθυνση αλλά αυτό είναι θέμα ρύθμισης),αυτή ναι, είναι επίσης σημαντική κούραση.
Αν θέλω να χρησιμοποιήσω την δημόσια βιβλιοθήκη, τότε δεν παίρνω ούτε ταμπλετ ούτε τίποτα. Να πάρω ταμπλετ μόνο για facebook ενώ μπορώ να κάνω το ίδιο πράγμα από το κινητό? Αν εσύ πηγαίνεις στην βιβλιοθήκη τότε γιατί πήρες tablet? Η μήπως για να διαβάζω το pdf του καθηγητή? Καλύτερα να το εκτυπώσω άμα είναι έτσι, θα είναι και πιο ξεκούραστο.
Επειδή έχω χρησιμοποιήσει και ταμπλετ και λαπτοπ, ποτέ δεν μπορούσα να βρω κάποια θέση με το ταμπλετ που να με βολεύει για αρκετή ώρα. Πίστεψε με χίλιες φορές πιο υγιεινό και βολικό είναι να κάτσεις με το λαπτοπ σε αυτό το έπιπλο στο κρεβάτι παρά με το ταμπλετ... Αν θες πες μας εσύ πως κάθεσαι μιας και κάθε στάση με το λαπτοπ φαίνεται να σε δυσαρεστεί. Και δεν είναι έξοδο ένα έπιπλο των 20€ όταν έχει σκάσει 250+ για λάπτοπ, ας τα κόψει από το budget του λάπτοπ στην ανάγκη.
Μια σωστή καρέκλα είναι απαραίτητη για κάθε φοιτητή μόνο και μόνο λόγω του διαβάσματος. Η σωστή δεν είναι απαραίτητα και πανάκριβη απλά θέλει λίγο ψάξιμο. Στην ανάγκη μπορεί να πάρει κάποιος και ένα μαξιλάρι ανατομικό για την καρέκλα.
Όσον αφορά το ppi, νομίζω καταλαβαίνεις ότι είναι θέμα απόστασης... ανάμεσα σε διαφορετικά είδη συσκευών δε συγκρίνουμε ppi, δεν έχει νόημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το ppi ενός κινητού είναι μεγαλύτερο ενός ταμπλετ που είναι μεγαλύτερο ενός λάπτοπ που είναι μεγαλύτερο μιας τηλεόρασης . Αυτό δεν σημαίνει ότι η τηλεόραση θα έχει μικρότερη ευκρίνεια από το κινητό αφού χρησιμοποιούνται σε διαφορετική απόσταση...
Γενικά τα περισσότερα επιχειρήματά σου είναι άτοπα. Απλά κατηγορείς και έχεις το ταμπλετ σαν θρησκεία, εγώ σου είπα τεκμηριωμένα γιατί θεωρώ το λαπτοπ πολύ καλύτερο για ένα μέσο φοιτητή (ένας πιο απαιτητικός σίγουρα θα στραφεί σε desktop)
Αν θέλεις να συνεχίσεις να υποστηρίζεις το ταμπλετ θα σε παρακαλούσα να εξηγήσεις κι όλας με ποιον τρόπο καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του φοιτητή εκεί που το λαπτοπ αποτυγχάνει όπως το κατηγορείς παραπάνω και να μην κατηγορείς μόνο. Σίγουρα και το λάπτοπ έχει πολλά μειονεκτήματα, απλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ταμπλετ είναι καλύτερο.
Από αυτά τα δυο εγώ θα έπαιρνα αυτό
https://www.public.gr/product/comput...nv-156-i3-4005u4gb500gbhd-4400/prod7630344pp/
λόγω επεξεργαστή intel μιας και γενικά η intel τα πάει καλύτερα με την χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και την θερμική συμπεριφορά. Βέβαια τον επεξεργαστή amd που έχει το άλλο λαπτοπ δεν τον ξέρω, μπορεί να είναι εξίσου καλός, απλά θεωρώ πιο ασφαλή λύση αυτό το λάπτοπ. Η hp γενικά είναι από τις καλές εταιρείες, φτιάχνει ποιοτικά λάπτοπ από προσωπική εμπειρία που έχω. Είχα πάρει ένα 420 πριν κάνα 5αρι χρόνια και δουλεύει ακόμα άψογα.
Επίσης ο i3 είναι αρκετά δυνατός και πιστεύω θα σε βγάλει άνετα για κάμποσα χρόνια. Ίσως είναι λίγο overkill για απλή χρήση αλλά θα σε βγάλει για όλα τα χρόνια της σχολής πιστεύω άνετα