Μου το ειχε δειξει ενας φιλος μου περυσι. Με επηρεασε τοσο γιατι ηδη ημουν φιλοζωη! Τωρα ειμαι και χορτοφαγος. Τρωω τυρι,αβγα και πινω γαλα αλλα δεν τρωω κρεας.
Πως να βοηθησετε τα αδεσποτα/αγρια ζωα: (μια λιστα φτιαγμενη απο την Anastasia Deftereou)
1. Αφηστε ενα μπολ με νερο εξω απο το σπιτι σας ή πολυκατοικια σας.
2. ΠΟΤΕ μην αγοραζετε ενα ζωακι απο pet shops.
3. ΠΟΤΕ μην κανετε ενα ζωο δωρο,γιατι ποτε δεν ξερεις αν ο αλλος ειναι ικανος να το φροντισει.
4. Ποτε μην αγνοειτε ενα αδεσποτο ζωο!!!!!!! Ειτε ειναι αρρωστο ειτε χτυπημενο απο αλλα ζωα ή ανθρωπους.
5. Υποστηριξτε τα καταφυγια που βρισκονται στη γειτονια σας ή σε ολη την Ελλαδα.
6. Να καταγγελνετε οταν φαινεται οτι το ζωο εχει δεχτει ανθρωπινη βια.
7. Κρατατε τις γατες ΜΟΝΟ μεσα.
8. Προσπαθηστε να εχετε ολα τα ζωα σας μεσα.
9. Βαλτε κολλαρο με ταυτοτητες ακομα και αν τα ζωα σας βρισκονται μονο μεσα.
10. Κοβετε τα νυχια των γατιων σας. Μην τα βγαζετε ριζικα (οπως κανουν πολλοι στις Ηνωμενες Πολιτειες). ΤΟ ΖΩΟ ΥΠΟΦΕΡΕΙ!!
11. Διαβαστε βιβλια για τα ζωα ωστε να εχετε τις απαραιτητες γνωσεις!!!
12. Στειρωστε τα ζωα σας!!!
13. Αγοραστε προϊοντα που δεν εχουν δοκιμαστει πανω σε ζωα.
14. Υπαρχουν ΔΩΡΕΑΝ sites που δειχνουν ποιες μαρκες τεσταρουν στα ζωα (PETA για παραδειγμα)
15. Γινετε χορτοφαγοι (ναι,το ξερω ειναι δυσκολο..)
16. Βρειτε εναλλακτικες λυσεις απ'το να επισκεφτειτε εναν ζωολογικο κηπο. Δειτε ενα DVD του national geographic. Tα ζωα δειχνουν πιο ωραια στο φυσικο τους περιβαλλον.
17. ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΑ!!!!! Αγρια ζωα υποφερουν εκει,για να περναμε εμεις καλα!!!!!

18. Αλλα αν σας αρεσουν τα τσιρκα δοκιμαστε να πατε σε τριρκο που δουλευουν μονο ανθρωποι (κλοουν,χορευτες,ακροβατες κ.α)
19. Δειτε ντοκιμαντερ που εχουν να κανουν με τα δικαιωματα των ζωων και τις απανθρωπες πραξεις πολλων "ανθρώπων"!!
20. Διαδωστε αυτο το μηνυμα ΠΑΝΤΟΥ!!! Ειναι οφελος μας να βοηθησουμε ολα τα ζωα καθως δεν ειμαστε μονοι σε αυτον τον πλανητη!!!
Ευχαριστω για την προσοχη σας!!
Και κατι αλλο.. ΜΗΝ φορατε απομιμησεις των μποτων UGG! δειτε γιατι :
https://www.dailymail.co.uk/news/art...kinned-alive-make-cheap-copies-Ugg-boots.html