Καλησπερα παιδια,
Να σας παραθεσω και εγω την εμπειρια μου με τις εξετασεις του Goethe.Μεσα σε εναν χρονο,ξεκινωντας γερμανικα απο πρωτη γυμνασιου,πηρα το Β1.Στη συνεχεια τα παρατησα καθως ηθελα να παρω το lower οποτε και ξανασχοληθηκα με γερμανικα στην α λυκειου.Ενταντικα και ιδιαιτερα καθως στοχευαμε για C1.Το δινω και κοβομαι στα γραπτα."Οκ " μου λεει η καθηγτρια "θα δωσουμε παλι μονο τα γραπτα".Να αναφερω σε αυτο το σημειο τους βαθμους μου στα γραπτα ¨
LV:5
HV 6
SA 23
*του κερατα,ξερω να γραφω και οχι να κατανοω κειμενο;!*
Εν παση περιπτωσει, ξαναμανα απο την αρχη προετοιμασια για γραπτα.Ερχεται εν τελει η ημερα της κρισεως και παθαινω ενα mini σοκ.Ηταν εκει παιδια που εδιναν τριτη και τεταρτη φορα.Ξαναδινω,ξαναβγαινουν αποτελεσματα,ξανακοβομαι αυτη τη φορα με:
Lv 6
Hv 7,5
SA 19
Παίρνει τηλεφωνα η καθηγτρια μου,διοτι της φανηκε περιεργο πώς εγραφα υψηλα στις εκθεσεις και ημουν τοσο πατος στα αλλα.Την ενημερωνουν πως κοπηκε μεγαλο μερος των εξεταζομενων και εν ολιγοις με αρκετη πιεση επανεξετασαν το γραπτο μου.Πήρα τελικα την αποφαση να δωσω για Β2 χωρις καμμια προετοιμασια τον φετινο Μάιο.Τα αποτελεσματα:
Lv 19
SA 23
Hv 20
MA 21
Όταν έμπαινα να τσεκαρω βαθμολογιες για το Β2 μου εβγαζε τις βαθμολογιες του C1 και πως δεν εχω δωσει Β2...
Τέλος τα γερμανικά για εμένα,τα σιχάθηκα και ας είναι μια υπέροχη γλώσσα.Ίσως στο μέλλον ασχοληθώ με C2 αλλα πλέον ειμαι αρκετα επιφυλακτικη