Bοήθεια/Απορίες στη Φυσική Προσανατολισμού

Αν καταλαβα καλα (δηλαδη φτιαχνεις γραφικη απο t0-T/12)
Θα πας στην εξισωση ταλαντωσης x(t)=... θα χωσεις οπου t=T/12 για να βρεις σε ποιο σημειο βρισκεται
Αλλη μια απορια: απο 0 εως Τ/12 πρεπει να την κανεις; Επιπλεον φ0=0?

Ναι αυτό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αν καταλαβα καλα (δηλαδη φτιαχνεις γραφικη απο t0-T/12)
Θα πας στην εξισωση ταλαντωσης x(t)=... θα χωσεις οπου t=T/12 για να βρεις σε ποιο σημειο βρισκεται
Αλλη μια απορια: απο 0 εως Τ/12 πρεπει να την κανεις; Επιπλεον φ0=0?

Βρες που ειναι την t0 και που την Τ/12 και καντην ημιτονειδης(αν ειναι φ0=0 τοτε τιποτε απλα μια γραμμουλα ειναι μεχρι το Α/2)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απορια:
Απο στερεο ποιοι τυποι θελουν αποδειξη(πχ ΔΘ=ω0t+1/2αt^2) για να τους χρησιμοποιησουμε;

Απορια:
Απο στερεο ποιοι τυποι θελουν αποδειξη(πχ ΔΘ=ω0t+1/2αt^2) για να τους χρησιμοποιησουμε;

Σίγουρα...

Από θεώρημα Steiner:

Δεν θυμάμαι αν είναι κάτι άλλο.

Τελευταία επεξεργασία:
Άγγελε πως να αποδείξεις αυτό τον τύπο? Άμα θυμάμαι καλα από την Ά Λυκείου την απόδειξη του Δχ στην ομαλά μεταβαλλόμενη κίνηση είναι με εμβαδό τραπεζιου. Όπως και εδώ μια απόδειξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι στη με το εμβαδό διαγράμματος ω t. Αλλιώς πως να το αποδειξεις; Τεσπα σαφώς και δεν θα αποδεικνύεις κάθε φορά με εμβαδό τον τύπο. Γενικά νομίζω ότι οτιδήποτε αποδεικνύει το σχολικό δεν χρειάζεται αποδειξη

Σίγουρα...

Από θεώρημα Steiner:

Δεν θυμάμαι αν είναι κάτι άλλο.

Ευχαριστω πολυ :)

Άγγελε πως να αποδείξεις αυτό τον τύπο? Άμα θυμάμαι καλα από την Ά Λυκείου την απόδειξη του Δχ στην ομαλά μεταβαλλόμενη κίνηση είναι με εμβαδό τραπεζιου. Όπως και εδώ μια απόδειξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι στη με το εμβαδό διαγράμματος ω t. Αλλιώς πως να το αποδειξεις; Τεσπα σαφώς και δεν θα αποδεικνύεις κάθε φορά με εμβαδό τον τύπο. Γενικά νομίζω ότι οτιδήποτε αποδεικνύει το σχολικό δεν χρειάζεται αποδειξη

Οχι πως ποιους πρεπει εννοω :D
αυτον εγω τον κανω αλλιως ω=dθ/dt αρα dθ=ω*dt
ολοκληρωνω το ω απο θ0 εως θ οποτε το ολοκληρωμα του ω*dt γινεται 1*dθ και τσουπ εχεις Δθ=...

Ναι το ίδιο πράγμα είναι εφόσον το ολοκλήρωμα είναι το αντίστοιχο εμβαδό

Καλησπέρα. Άσκηση του σχολικού:
Ομογενής δοκός ΑΓ με μήκος l και βάρος w1=100 Ν ισορροπεί οριζόντια. Το άκρο Α της δοκού συνδέεται με άρθρωση σε κατακόρυφο τοίχο. Το άλλο άκρο της Γ συνδέεται με τον τοίχο με σκοινί που σχηματίζει γωνία φ=30° με τη δοκό. Στο άκρο Γ κρέμεται με σκοινί σώμα βάρους w2=40 Ν. Υπολογίστε την τάση του σκοινιού και τη δύναμη που δέχεται η δοκός από τον τοίχο.

Εχω βρει τη τάση και για να βρω τη δύναμη παίρνω ΣFy=0 και ΣFx=0 αλλά δε βγαίνει το αποτέλεσμα που δίνει. ( F=163,7 και εφθ=0,32)

Καλησπέρα. Άσκηση του σχολικού:
Ομογενής δοκός ΑΓ με μήκος l και βάρος w1=100 Ν ισορροπεί οριζόντια. Το άκρο Α της δοκού συνδέεται με άρθρωση σε κατακόρυφο τοίχο. Το άλλο άκρο της Γ συνδέεται με τον τοίχο με σκοινί που σχηματίζει γωνία φ=30° με τη δοκό. Στο άκρο Γ κρέμεται με σκοινί σώμα βάρους w2=40 Ν. Υπολογίστε την τάση του σκοινιού και τη δύναμη που δέχεται η δοκός από τον τοίχο.

Εχω βρει τη τάση και για να βρω τη δύναμη παίρνω ΣFy=0 και ΣFx=0 αλλά δε βγαίνει το αποτέλεσμα που δίνει. ( F=163,7 και εφθ=0,32)
Άρα το πρόβλημά σου είναι αριθμητικό από ότι κατάλαβα, γιατί η 'σκέψη' αυτή είναι (ράβδος σε ισορροπία: ΣF=0 & Στ=0)
Ρίξε μια ματιά στη λύση του "υπουργείου".

PenSc6QDT0OLuWUklpA1Q-2.png

Άρα το πρόβλημά σου είναι αριθμητικό από ότι κατάλαβα, γιατί η 'σκέψη' αυτή είναι (ράβδος σε ισορροπία: ΣF=0 & Στ=0)
Ρίξε μια ματιά στη λύση του "υπουργείου".

PenSc6QDT0OLuWUklpA1Q-1.png

Ευχαριστώ ναι αριθμητικό ήταν (αχ αυτά τα μαθηματικά:angry: :P )
Γενικά όταν έχω ισορροπία παίρνω πάντα αυτές τις 2 σχέσεις έτσι?

Ευχαριστώ ναι αριθμητικό ήταν (αχ αυτά τα μαθηματικά:angry: :P )
Γενικά όταν έχω ισορροπία παίρνω πάντα αυτές τις 2 σχέσεις έτσι?

Ναι όταν έχουμε ισορροπία παίρνουμε σε κάθε άξονα , δηλαδή και

Ακόμη το μπορεί να χρειαστεί να το πάρεις όχι μόνο ως προς ένα σημείο. :)

Ναι όταν έχουμε ισορροπία παίρνουμε σε κάθε άξονα , δηλαδή και

Ακόμη το μπορεί να χρειαστεί να το πάρεις όχι μόνο ως προς ένα σημείο. :)

Πως καταλαβαίνω ότι πρέπει να το πάρω και ως προς τον άξονα?

Πως καταλαβαίνω ότι πρέπει να το πάρω και ως προς τον άξονα?

Αν υπάρχουν δυνάμεις και στον άξονα , τότε παίρνεις και
Αν υπάρχουν δυνάμεις μόνο σε έναν άξονα (είτε είτε ) τότε παίρνεις

Ως προς το , το παίρνεις συνήθως ως προς ή ως προς άξονα περιστροφής ή ως προς σημείο που ασκούνται δυνάμεις που δεν έχεις πληροφορίες και θες να τις "καταργήσεις".

Τελευταία επεξεργασία:
Αν υπάρχουν δυνάμεις και στον άξονα , τότε παίρνεις και
Αν υπάρχουν δυνάμεις μόνο σε έναν άξονα (είτε είτε ) τότε παίρνεις

Ως προς το , το παίρνεις συνήθως ως προς ή ως προς άξονα περιστροφής ή ως προς σημείο που ασκούνται δυνάμεις που δεν έχεις πληροφορίες και θες να τις "καταργήσεις".

ευχαριστώ πολύ!!

ευχαριστώ πολύ!!

Να είσαι καλά.
Ό,τι σε προβληματίζει ρώτα.
Καλή επιτυχία και πάλι! ;)

Καλησπερα ....σχεδον καλημερα:D:D:D. ξερει κανεις καποιο σαιτ η βοηθημα το οποιο να δινει εμφαση στις κρουσεις??εχω τον μαθιουδακη σαβαλλα αλλα η θεωρια την φερει σαν απλο τυπολογιο.......:hmm::hmm::hmm:

Σφαιρίδιο m=1kg είναι δεμένο στο άκρο αβαρούς και μη εκτατού νήματος μήκους l=0,4m, το άλλο άκρο του οποίου είναι στερεωμένο σε σταθερό σημείο Ο. Να υπολογίσετε το μέτρο της ελάχιστης ταχύτητας u που πρέπει να 'χει το σφαιρίδιο ώστε να εκτελεί ανακύκλωση. Επειδή έχω κολλήσει, μπορείτε να με κατευθύνεται λίγο ως προς τι πρέπει να κάνω;; πιστεύω τα ζητούμενά μου είναι λίγα.. ευχαριστώ πολύ

Για να εκτελέσει το σώμα ανακύκλωση πρέπει στο ανώτερο σημείο της τροχίας του να ισχύει Τ>=0 .
παίρνεις την οριακή περίπτησ όπου Τ=0. άρα ΣΦ=ΜΑ=> Τ-Β=ΜΑ (Τ=0) =>mu^2/R= mg και επιλύεις. Αυτή είναι λοιπόν η ελάχιστη ταχύτητα που πρέπει να έχει το σώμα .

10t+3π/2=π/2 (1) ..... Πως θα λύσω τις 2 τριγωνομετρικές εξισώσεις (2κπ+π. και 2κπ-π+π/2)ως προς το χρόνο απ την σχέση (1)????....Δεν ξέρω να την λύνω !!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back