καλησπερα,
διαβασα μερικα σχολια σχετικα με τα θεματα τησ βιολογιασ χθεσ και επιθυμω να πω κι εγω με τη σειρα μου την αποψη σχετικα με αυτα..
τυγχανει να ειμαι βιολογοσ και προσπαθω μεσω αυτων των εξετασεων να μπω σε μια αλλη, απο αυτη που τελειωσα, σχολη..το συγκεκριμενο ερωτημα οπωσ τεθηκε εχει επιστημονικο λαθοσ και ασαφεια στη διατυπωση... και εξηγω..σε επιπεδο σχολικο δεν ειστε υποχρεωμενοι να ξερετε πωσ σε ενα γονιδιο το κωδικονιο εναρξησ εχει ειδικη μοριακη σηματοδοτηση ωστε να αναγνωριστει ωσ κωδικονιο εναρξησ. οποτε το να υφισταται μεταλλαξη σε αυτο, χωρισ να μασ διευκρινιζει πωσ η επομενη τριπλετα aug μπορει να ειναι κωδικονιο εναρξησ, σημαινει πωσ δεν παραγεται πρωτεινη... και δευτερον τμημα dna ειναι και μια αλληλουχια 8 κωδικονιων και ενα ολοκληρο γονιδιο. χθεσ οταν διαβασα την εκφωνηση του περιφημου δ4 αμεσωσ σκεφτηκα πωσ δε γινεται να αναφερεται η μεταλλαξη στο κωδικονιο εναρξησ, ειναι λαθοσ και αρα, θεωρωντασ πωσ το τμημα που μου λεει ειναι το γονιδιο που αναφερει στην προηγουμενη προταση εγραψα τη σωστη, απο βιολογικησ σκοπιασ, αποψη. επειδη δε γινεται να ακυρωσουν τη βλακεια του υπουργειου παιδειασ αυτο που πρεπει να κανουν ειναι να θεωρησουν και τισ δυο απαντησεισ σωστεσ....το λενε ολοι εξαλλου, οχι μονο εγω που ειμαι μια απο τουσ πολλουσ που, κατα το υπουργειο, απαντησαν λαθοσ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.