Ακούω πολλά παιδιά από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ότι δεν ήξεραν τίποτα για το νόμο αυτό με τις ειδικές κατηγορίες.. Ούτε καν από το σχολείο δεν ενημερώθηκαν σαφώς.. Οπότε λογικό αυτά τα παιδιά με 5 και με 6 χιλιάδες μόρια να μη δήλωσαν ιατρική,μαθηματικό,πολυτεχνείο και λοιπά .. (κοινή λογική εδώ που τα λέμε.. Ποιος θα φανταζόταν τέτοιες βάσεις αν κάποιος δε τον είχε ενημερώσει?? ) ....Μήπως όλο αυτό έγινε λοιπόν για να μπουν στις θέσεις αυτές δικά τους παιδιά?? ..Μήπως άφησαν αυτό το τρυπάκι στο νόμο για να εισαχθούν στις σχολές παιδιά που τα ήξεραν αυτά από πρώτο χέρι οπότε και δήλωσαν αυτές τις σχολές?.. Ουδείς γνωρίζει...
Πάντως να προσθέσω πως κάτι παρόμοιο έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.. Όταν έδινε ο πατέρας μου Πανελλήνιες.. Μόνο που τότε ειδική κατηγορία ήταν τα Τεχνικά Λύκεια.. Μπήκαν σε πολυτεχνεία παιδιά Τεχνικών Λυκείων με 11.000 βάση π.χ. και παιδιά με 16,17 και 18.000 έμειναν εκτός..
Η ιστορία επαναλαμβάνεται.. Με θύτες τους ίδιους ίσως πολιτικούς, θύματα τα παιδιά και τυχερά τα δικά τους παιδιά που ξέρουν τα παραθυράκια των νόμων και την βγάζουν κάθε φορά καθαρή..Τυχερά βέβαια και τα παιδιά που δήλωσαν αυτές τις σχολές κατά τύχη....
Θεωρώ πως αν ήθελαν όντως να βοηθήσουν τους 3τεκνους και πολύτεκνους (κι εγώ ανήκω σε 3τεκνη οικογένεια και ξέρω πως πράγματι είναι δύσκολο να συντηρήσεις 3+ παιδιά που σπουδάζουν και πηγαίνουν σχολείο), θα έπρεπε να διατηρήσουν το σύστημα με τις μετεγγραφές όπως ίσχυε.. Να περάσει ο καθένας όπου έχει δηλώσει ανάλογα τις καθολικές βάσεις δηλ, και να πάρει μετεγγραφή για την πόλη σε ισότιμη σχολή με αυτή που πέρασε.