αυτο που ειχα κανει εινα αντι να χρησιμοποιησω το τυπο παπαγαλια dk/dt = ΣFx * u(cm) + Στ *ω που προκυπτει με αθροιση κατα μελη ενος πρωτου ΘΜΚΕ αν θεωρησεις οτι το σωμα κανει μονο μεταφορικη κινηση και ενος δευτερου ΘΜΚΕ αν θεωρησεις οτι το σωμα κανει μονο στροφικη , ειχα εφαρμοσει για τον αριθμητη dk ενα ΘΜΚΕ βλεποντας τη κινηση του M ως μια κινηση ,τη συνθετη , και εχεις να υπολογισεις 2 εργα , το εργο της στατικης τριβης και το εργο του βαρους και τελικα οδηγεισαι σε ενα τυπο που ειναι ισοδυναμος με το παπαγαλιστι . Αν ενδιαφερεσαι περισσοτερο , μπορεις να ρωτησεις ενα φυσικο , ειναι ο εναλλακτικος τροπος υπολογισμου ρυθμου μεταβολης κινητικης (μερικοι σιγουρα το εχουν κανει) και ειχα οδηγηθει στο σωστο αποτελεσμα και με το σωστο προσημο (+), συνεδεες τον αριθμητη με το παρομαστη dt( πες x/dt = u) (εχει καποιες δυσκολιες σε σχεση με τον αλλο τυπο περισσοτερο στη κατανοηση,ας πουμε η στατικη τριβη στη στροφικη μπορει να εχει θετικο εργο , στη μεταφορικη αρνητικο, στην ενιαια θεωρηση θελει προσεκτικο χειρισμο) .Δεν εχω να πω κατι αλλο, την αναλυτικη λυση δε τη γραφω γιατι εχω να ασχοληθω με τη φυσικη 2 χρονια (και γενικα δε κανω καθολου μηχανικη ) και δεν ειμαι και ο καλυτερος τωρα να εξηγω πως βλεπεις τη συνθετη κινηση ως 1 , τοτε ειχα καλυτερη φυσικη αντιληψη. Και για να καταλαβεις οτι ειχα γραψει τη σωστη λυση και οχι απλα το σωστο αποτελεσμα ο αλλος βαθμολογητης μου ειχε βαλει 6/6 και η διδυμη αδερφη μου που διαβαζαμε μαζι ειχε γραψει 99 για ενα ΣΛ και μου ειχε πει οτι ειχε κανει ακριβως τον ιδιο τροπο με εμενα .Και κατι τελευταιο δε με ενδιαφερει ουτε στο ελαχιστο να σας πεισω για κατι , τα μορια που εχασα απο την ανεπαρκεια του βαθμολογητη μου ηταν αχρηστα και δεν εχω κανενα λογο να σας λεω ψεματα η ανακριβειες . Ο,τι γραφω ειναι για να αποδειξω οτι οι πανελληνιες δεν ειναι 100% δικαιες ( αυτο που τους το στερει ειναι η ανεπαρκεια των βαθμολογητων και η απουσια κοινης γραμμης βαθμολογησης ).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.