Δυστυχώς διαπιστώνω ότι πολλές φορές δεν καταφέρνω ούτε εγώ να ξεφύγω των κλισέ του πολιτικού λόγου με συνέπεια αυτό να επηρεάσει προς το χειρότερο την πορεία της συζήτησης.Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα περισσότερα points raised,νηφάλια αυτή τη φορά (αν και η ψυχοσωματική μου κατάσταση δεν είναι ό,τι καλύτερο right now):
-Σχετικά με τους μπάτσους:
Στο επιχείρημα ότι "δεν είναι όλοι οι μπάτσοι το ίδιο" και ότι "και οι μπάτσοι face trouble",you fail to see το γεγονός ότι η καριέρα στην police force αποτελεί προϊόν ελεύθερης επιλογής.Δεν αναγκάστηκε κανείς να γίνει αστυνομικός,το επέλεξε.Όταν το επέλεξε,ήταν well aware των κινδύνων της δουλειάς και αν δεν ήταν και νόμιζε ότι θα κάθεται σε μια καφετέρια και θα τρώει ντόνατς,πρόβλημά του,να έψαχνε καλύτερα το ζήτημα.Δουλειά της αστυνομίας είναι να αντιμετωπίζει τέτοιους κινδύνους,protect & serve που λένε.Διαφέρει το "εγκληματίας σκοτώνει αστυνομικό" απ'το "αστυνομικός σκοτώνει πολίτη".Ο εγκληματίας,εξ'ορισμού προβαίνει σε τέτοιες πράξεις.Ο αστυνομικός απ'την άλλη,εξ'ορισμού αποτρέπει τέτοιες πράξεις και όταν τις κάνει,τότε ναι,είναι σκάνδαλο.Αυτά όσον αφορά το face trouble.Σχετικά με τον "καλό μπάτσο",ναι,σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που έχουν καλές προθέσεις και θέλουν να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο.Και πάλι όμως,μπαίνει το ζήτημα της επιλογής.Όλοι γνωρίζουν την κατάσταση της ελληνικής αστυνομίας,οπότε στις περισσότερες των περιπτώσεων για να πάει κανείς να γίνει αστυνομικός,δεν είναι επειδή έχει pure intentions,αλλά μάλλον επειδή είναι λιγάκι πειραγμένος.Αν η αστυνομία δούλευε properly,δε θα το έλεγα αυτό.Αλλά απ'τη στιγμή που ζούμε σε μια κοινωνία με μια αστυνομία προβληματική,με χουντικές νοοτροπίες και διαθέσεις,ε,οι πιο πολλοί που επιλέγουν τη δουλειά του αστυνόμου μια τέτοια κα*λα την έχουν.
Και κάτι άλλο:
Το κράτος μας έχει αστική δημοκρατία.
Καθήκον της αστυνομίας είναι να προστατεύει το κράτος.
Απ'τη συνεπαγωγή,η αστυνομία,όσο καλοί και αν είναι οι μπάτσοι που την απαρτίζουν,προστατεύει τους αστούς.
-Σχετικά με τη μη κινητοποίηση των οργανώσεων σε περιπτώσεις όπως οι θάνατοι στη Marfin,ή η δολοφονία της ειδικού φρουρού κλπ.Οι διαδηλώσεις που οργανώνονται απ'τις οργανώσεις,είναι διαμαρτυρίες ενάντια στο κράτος,όχι γενικά κι αόριστα διαμαρτυρίες.Διαδήλωση γίνεται για κάτι για το οποίο το κράτος έχει direct responsability.Όταν ένα όργανο του κράτους στρέφεται κατά της κοινωνίας,τότε ναι,το κράτος ευθύνεται άμεσα.Ποια όμως είναι η άμεση ευθύνη του κράτους στις πράξεις ενός εγκληματία?Είναι μήπως εκπρόσωπος του κράτους ο εγκληματίας?
-Σχετικά με τον χαρακτήρα της πορείας.
Να το θέσω κυνικά,τον Αλέξη δεν τον ήξερα,δε με νοιάζει ο Αλέξης.Με νοιάζει όμως η κρατική αυθαιρεσία,με νοιάζει η πιθανότητα αύριο να βρεθώ εγώ στη θέση του,με νοιάζει η βάρβαρη επίθεση του κράτους ενάντια στον λαό και στα δικαιώματά μας.
-Σχετικά με τους συμμετέχοντες σε μία πορεία.
Σίγουρα,σε μία πορεία υπάρχουν χουλιγκάνοι,αδιάφορα κα*λωμένα παιδάκια,ασφαλίτες,πλιατσικολόγοι,κάθε καρυδιάς καρύδι.Εσείς οι ίδιοι όμως λέτε,να μη γενικεύουμε λέγοντας πως όλοι οι αστυνομικοί είναι δολοφόνοι.Και δίκιο έχετε,σας λέω.Γιατί όμως εδώ γενικεύετε και λέτε ότι όλοι όσοι συμμετέχουν είναι κάφροι και "ψευτοεπαναστάτες"?Dias,Chemwizard,και λοιποί,δε θεωρώ τον εαυτό μου τον επόμενο Durruti,ούτε καν με θεωρώ revolutionary,αλλά αν εκδίδεται πιστοποιητικά "αυθεντικότητας επαναστάτη",αν θέλετε πείτε μου να βγάλω φωτογραφία τη βιβλιοθήκη μου για να εξετάσετε τη θεωρητική μου κατάρτιση,ώστε να μου αποφανθείτε αν είμαι ψεύτικος ή όχι.Έχω περάσει βράδια στη ΓΑΔΑ και έχω λιποθυμήσει στη μέση του δρόμου απ'τα χημικά,με συνέπεια να με κουβαλάνε οι υπόλοιποι για να μην πέσω στα χέρια της αστυνομίας.Δε νομίζω λοιπόν ότι εγώ,όπως και πολύ άλλοι δίπλα σ'εμένα,το βλέπουμε αυτό σαν ένα πανηγύρι,σαν ένα αστείο.Οι ιδεολογικοί προβληματισμοί και οι αγώνες είναι μέρος της προσωπικότητάς μας,δεν είναι κάτι που το παίρνουμε για πλάκα.Στις συνελεύσεις μας έχετε έρθει ποτέ?Με πολιτικοποιημένους-όχι φερέφωνα της ΚΝΕ και των λοιπών-νέους,έχετε μιλήσει ποτέ?
-Σχετικά με τη μη συμμετοχή στην πορεία.
Σε μια πορεία,συμμετέχεις για 'σένα,όχι για τους άλλους.Θα αφήσουμε τους χουλιγκάνους και τους ασφαλίτες ν'αμαυρώσουν τις διαμαρτυρίες και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας?