Ακριβώς. Προσωπικά απεχθάνομαι τέτοιες μαζικές φιέστες για τηλεοπτικό υπερθέαμα τηλεθέασης. Πάντα όπου γάμος και χαρά κάποιοι θα επιδιώξουν κάτι άλλο, για δικό τους όφελος. Η Ελληνική Οθωμανική κοινωνία έχει μπουχτίσει από τέτοιες ψευτο-νεοφιλελεύθερο-επαναστατικές δράσεις εκ του ασφαλούς πορδές. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να χάσει τίποτε από την εξασφαλισμένη ζωή του στον καναπέ. Με προρυθμισμένες διαμαρτυρίες με τα ΜΑΤ, Νομαρχίες, Αεραρχίες,..και πάσης φύσεως -αρχίες, δεν κάνεις επανάσταση στο ζοφερό κατεστημένο. Φωνάζουμε, "λυπόμαστε", θυμώνουμε...και στο τέλος ξεφουσκώνουμε επιστρέφοντας στο πιάτο με την φασολάδα...έχοντας αφήσει κάποιες υλικές ζημιές, τις οποίες κάποιο αόρατο χέρι τις προκαλεί πάντα. Βαρέθηκα το ίδιο σενάριο με το ίδιο τέλος. Βαρέθηκα την ιδεολογική ομοιογένεια στις προσωπικές απόψεις, του στυλ «φταίει το κράτος»,..κτλ χωρίς να αναλαμβάνουμε μερίδιο ευθύνης λες και δεν ανήκουμε στο κράτος. Γιατί δεν ακούγεται ποτέ και η άλλη άποψη; Πιθανοθεωρητικά, έστω ότι έφταιγε ο νεκρός Αλέξης. Δεν πουλάει όμως...Δεν μπορώ να έχω περισσότερη άποψη για το όλο θέμα, γιατί πολύ απλά, άλλοι ρυθμίζουν την είδηση και το σχόλιο. Προς το παρόν νιώθω χαμένος. Δεν ξέρω ποια είναι η πλήρης είδηση από όλες τις πλευρές και ποιο το σχόλιο. Δεν θεωρώ είδηση αυτό που συμφέρει να ακούγεται δηλ., την "δολοφονία". Τα ΜΜΕ είπαν την μισή είδηση, εκείνη που τάραξε τον κόσμο με τον Α ή Β τρόπο. Εγώ θέλω την άλλη είδηση.
Η άλλη η γαϊδούρα "πενθούσα" μάνα του τι βγήκε αμπάριζα στα κανάλια; Συνήθως οι χαροκαμμένοι λιώνουν στον πόνο τους σιωπηρά με αξιοπρέπεια. Αλλά μάλλον τι είναι η αξιοπρέπεια μπροστά στην δημοσιότητα;
Σαν πολίτης αυτής της θεότρελης χώρας του ανθρώπινου μηδενισμού, λυπάμαι σε νορμάλ πλαίσια μόνος μου τον θάνατο αυτού του παιδιού από καθαρά ανθρώπινη πλευρά, αλλά σύμφωνα με το δικό μου τρόπο έκφρασης συναισθημάτων. Δεν μπορώ τα "προσποιητά", στρατευμένα συναισθήματα αριστεροδεξιοσοσιαλιστικής πινελιάς. Και άλλοι άνθρωποι πεθαίνουν άδικα και κανείς δεν λαλάει. Ο Αλέξης πουλάει πρωτοσέλιδα. Γερή μπίζνα για τις εποχές του Μνημονίου.