Παιδιά εγώ θα σας πω την προσωπική μου εμπειρία. Στο πρώτο έτος στις έγγραφες με προσέγγισε ένας παραταξιακός και με "βοήθησε" (περιττό να σας πω ότι ήταν ΤΟΣΟ στον κόσμο του που μου έλεγε να συμπληρώσω τα στοιχεία μου σε λάθος σημείο και τελικά τον διόρθωνα εγώ κιόλας! Ούτε αυτό δεν είναι άξιοι να κάνουν). Τα μαθήματα δεν είχαν αρχίσει ακόμα και έτσι όταν με πήρε τηλ. να πάμε για καφέ σκέφτηκα ότι από το να κάτσω σπίτι, καλύτερα να βγω με κάποιον να δω και την πόλη. Και βγήκαμε (μέγα λάθος). Και σιγά σιγά βγαίναμε ακόμα περισσότερο και μου γνώριζε ακόμα περισσότερα άτομα από την παράταξη. Μέχρι που σε ένα πάρτυ υποδοχής στο οποίο με κέρασε ΠΟΛΛΑ ποτά (σε σημείο να μην καταλαβαίνω τι μου γίνεται) μου είπε "Φίλε, μπες στην παράταξη για εμένα, για να με βοηθήσεις να ανελιχθώ και να σε βοηθήσω κι εγώ με σημειώσεις και μαθήματα". Μεσα στη ζάλη λέω οκ, "φίλος" είναι. Και μετά όσο περνούσε ο καιρός άρχισε να απομακρύνεται. Του έλεγα να πάμε για καφέ και μου έλεγε "Πέρνα από τα γραφεία μας να πιούμε εδώ καφέ". Εν τω μεταξύ οι φίλοι που είχα κάνει τις πρώτες μέρες στη σχολή έμαθαν ότι είμαι σε παράταξη και με έβριζαν. Δεν τους άκουσα, δεν βγήκα και γι' αυτόν το λόγο σπάσαμε σαν παρέα (σε αυτό φταίω κι εγώ, αλλά φταίνε κι αυτοί) και σιγά σιγά άρχισα να κάνω παρέα με άλλους πρωτοετείς που ήταν κι αυτοί μέλη της παράταξης και ξεκινήσαμε όλοι μαζί λίγο-πολύ να ασχολούμαστε με αυτό. Φτάνει ο Αύγουστος πριν το 2ο έτος και μας καλεί ο Υπεύθυνος της παράταξης να βοηθήσουμε στις εγγραφές των πρωτοετών και ακόμα και αν δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι εγγραφές, να πηγαίνουμε στο τραπεζάκι έξω από την γραμματεία για να φαίνεται ότι η παράταξη "έχει κόσμο". Εγώ επέλεξα να μην κάνω εγγραφές και καθώς καθόμουν στο τραπεζάκι, βλέπω δίπλα μου ένα τετράδιο μιας κοπέλας. Το ανοίγω και βλέπω
Όνομα : Tάδε, Τηλέφωνο : Τάδε, Eργασία γονέων : Τάδε, Tόπος Διαμονής : Τάδε, Σχόλια : Εκεί έγραφαν πώς τους αντιμετώπισαν οι πρωτοετείς(θετικά ή αρνητικά) και για ποια θέματα μίλησαν κατά την εγγραφή. Εκεί σηκώθηκα και έφυγα χωρίς να πω κουβέντα και βγήκα από την παράταξη. Παιδιά, δεν καταλαβαίνετε τι γίνεται αν δεν το δείτε από μέσα, πέφτει ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ, καταλάβετε το! Μην τους μιλάτε ΚΑΘΟΛΟΥ, ό,τι λέτε καταγράφεται και επίσης -προσωπική άποψη- μην πάτε να ψηφίσετε, όλοι τα ίδια κάνουν και ακόμα και λευκό να πας να ψηφίσεις στηρίζεις την διαδικασία των φοιτητικών εκλογών και αυτό το πράγμα διαιωνίζεται. Τα παιδιά σε αυτές τις παρατάξεις είναι κάτα κύριο λόγο κάτι ακοινώνητοι που δεν είχαν ποτέ ζωή και τους πήραν και αυτούς κάποτε από το χεράκι οι παραταξιακοί, τους έκαναν ανθρώπους και τώρα τους το ξεπληρώνουν. Αυτοί οι υπεύθυνοι και οι πρόεδροι συλλόγων έξω από το πανεπιστήμιο ή στις πόλεις καταγωγής τους είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ, ασήμαντοι. Αγνοήστε τους κι εσείς, δεν έχετε να κερδίσετε τίποτα, οι σημειώσεις τους είναι άθλιες και "για τα μάτια του κόσμου" και οι φιλίες ακόμα πιο ψεύτικες. Τόσα άτομα υπάρχουν σε κάθε έτος, αποκλείεται να μην βρείτε παρέα με κοινά ενδιαφέροντα, δεν έχετε ανάγκη τις παρατάξεις. Και αυτή η παρέα θα είναι ειλικρινής.
ΥΓ: Το 90% των μελών των δύο πιο γνωστών φοιτητικών παρατάξεων ανήκουν και στις αντίστοιχες νεολαίες των κομμάτων και ψηφίζουν τακτικά στις εκλογικές τους διαδικασίες για ανάδειξη προέδρου (ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ, ΠΑΣΠ-ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ). Εξαιρούνται οι αριστεροί, όπου αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 110%, καθώς για να πουν μια κουβέντα χρειάζονται την άδεια της Αυγής(ΑΡΕΝ-ΣΥΡΙΖΑ), του Ριζοσπάστη(ΠΚΣ-ΚΚΕ) ή των τρομοκρατών-αναρχικών(ΕΑΑΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Και συνήθως αυτή η κουβέντα αναφέρεται στην κοινωνική πολιτική και στην αλληλεγγύη στον μικρομεσαίο, όταν οι ίδιοι έχουν ιδιόκτητες βίλες σε ακριβές περιοχές, κυκλοφορούν στις πόλεις τους με Mercedes και οι γονείς τους είναι εργοστασιάρχες(αυτά είναι υπαρκτά παραδείγματα). Μην ξεγελιέστε, δεν διαφέρουν καθόλου μεταξύ τους ή αν μπορώ να πω ότι διαφέρουν λίγο, είναι ΣΙΓΟΥΡΑ χειρότεροι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.