Φιλόλογοι - Eπαγγελματική αποκατάσταση

jj!

Συντονιστής

Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 5,504 μηνύματα.
΄Οπως είπε και ο Memetchi, φρόντισε να αποκτήσεις όσα περισσότερα προσόντα μπορείς!
Γι΄ αυτό σου έγραψα αναλυτικά τα μοριοδοτούμενα κριτήρια κατάταξης προκειμένου να ξέρεις τι πρέπει να επιδιώξεις.
΄Ασχετα αν ακολουθήσεις το επάγγελμα του εκπαιδευτικού ή κάποιο άλλο, τα προσόντα αυτά θα σου χρειαστούν!
Πχ πώς θα μπορούσες να γίνεις ξεναγός χωρίς να ξέρεις άριστα 2 ξένες γλώσσες;
΄Ενα σκέτο πτυχίο με μέτριο βαθμό δεν σε βοηθάει σε τίποτα τη σημερινή εποχή!
Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι και πρέπει να την αποδεχτούμε και να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να γίνουμε ανταγωνιστικοί!
Η ηττοπάθεια δεν βοήθησε ποτέ κανέναν!
Αυτό που βοηθάει είναι το πείσμα και η σκληρή προσπάθεια!
Για τις διεξόδους μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού να σε κατατοπίσει.
Το κηνύγι τίτλων και πιστοποιητικών δεν θα οδηγήσει πουθενά, αν λάβουμε υπ'όψιν μας ότι 1.) χρειάζονται χρήματα, 2.) χρειάζεται χρόνος, 3.) είναι αμφίβολος ο διορισμός (τα προσόντα στον ΑΣΕΠ είναι συνήθως πολιτικά παιχνίδια). Ένας νέος δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τα 30-40 να δουλέψει, μαζεύοντας παράλληλα χαρτιά για να αποδείξει τις γνώσεις που ήδη κατέχει. Κάποιοι από εμάς δεν έχουμε γονείς-χορηγούς για να στηρίξουν περαιτέρω σπουδές, οπότε η αγορά εργασίας είναι η μόνη μας λύση. Όπως είπες κι εσύ, δυστυχώς για εμάς, ένα πτυχίο δεν αρκεί (και μιλάει άτομο που κατέχει άριστο πτυχίο στον κλάδο :hehe:).

Εγώ θα συμβούλευα στην κοπέλα να δικτυωθεί και να βρει άμεσα εργασία, εφόσον τα οικονομικά της είναι δύσκολα, και να προσπαθήσει να επιμορφωθεί σε κάτι που να τη βοηθήσει να βγάζει μόνη της χρήματα και όχι να περιμένει διορισμούς. Κι αν οι διορισμοί στο δημόσιο είναι δύσκολοι, ακόμη δυσκολότεροι είναι στον ιδιωτικό τομέα --στα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια--, γιατί εκεί έχεις να ανταγωνιστείς και τους γνωστούς γνωστών. Μιλώ αποκλειστικά για τον εκπαιδευτικό κλάδο.
 

nPb

Well-known member

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,751 μηνύματα.
Εννοείται ότι ο ΑΣΕΠ είναι μια τελειωμένη ιστορία. Δεν έχει νόημα ούτε η συλλογή πτυχίων, μορίων κλπ τερτιπιών για μια θέση στον ήλιο. Ένα πράγμα μετράει πλέον: η εργασιακή εμπειρία με κανονική κοινωνική ασφάλιση. Όλα τα άλλα είναι λόγια.

Η ζωή προχωράει και φυσικά πάντα υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές. Με λίγο καλό ψάξιμο δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήμα για να κάνεις κάτι άλλο.
 

Λένω

Well-known member

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,993 μηνύματα.
Επειδή δεν είχα επαγγελματικό προσανατολισμό δεν γνώριζα ότι τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα στον κλάδο μας γι'αυτό και τον προτίμησα αντι της νοσηλευτικής τει στην οποία διαβάζω ότι τα πράγματα είναι καλύτερα.
Ο καθένας από μας βλέπει το θέμα από τη δική του πλευρά.
Κάτι που είναι σωστό για κάποιον, δεν σημαίνει ότι είναι σωστό για κάποιον άλλον!
Το ζητούμενο λοιπόν είναι ποια λύση θα ήταν ικανοποιητική για σένα.
Επειδή έγραψες ότι σ΄ενδιέφερε η νοσηλευτική, εγώ θα βάλω στο τραπέζι και τη λύση των κατατακτηρίων σ΄αυτή τη σχολή όταν πάρεις το πτυχίο σου.
Κατά την άποψή μου καλό είναι να "βλέπουμε" τη ζωή μας μακροπρόθεσμα.
Αν το σκεφτείς έτσι τα 4 επιπλέον χρόνια σπουδών, δεν είναι κάτι απαγορευτικό αν είναι να σου προσφέρουν στο μέλλον περισσότερες επιλογές στην αγορά εργασίας.
Η επαγγελματική αποκατάσταση των νοσηλευτών, όπως λένε (δεν έχω προσωπική άποψη), είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους άμεση και η ανεργία τους σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Θα πρέπει λοιπόν να τα βάλεις κάτω και να σκεφτείς ποιες προοπτικές έχεις για κάθε μία από τις δύο επιλογές και σε ποια κατάσταση από πλευράς εργασίας θα βρίσκεσαι μετά 4 χρόνια με το πτυχίο της φιλολογίας και σε ποια κατάσταση από πλευράς εργασίας θα βρίσκεσαι μετά 4 χρόνια με το πτυχίο της νοσηλευτικής.
Ψάξτα, ζύγισέ τα, πάρε γνώμες από ανθρώπους που ξέρουν (όχι από άσχετους) και αποφάσισε!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top