Γειά σας παιδιά, είμαι στο 3ο έτος του ιστορικού και ανησυχώ για την αποκατάσταση στην αγορά εργασίας. Μπορεί κάποιος απόφοιτος να μιλησει για την εμπειρία του και να με συμβουλεύσει;
Εχοντας τελειώσει το φιλολογικό κι έχοντας φιλους τοσο απο το τμήμα μου οσο κι απο το ιστορικό δυστυχώς τα πράγματα ειναι πολύ δύσκολα.
Διέγραψε απο τα μυαλο σου οποιαδήποτε θεση σε σχολείο, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κτλ.
Δεν υπάρχουν αυτες οι θεσεις στη πραγματικότητα. Στην Ελλαδα παντα.
Αν σου αρέσουν τα ιδιαίτερα κι γινεις καλη μπορεις να βγάλεις κάποια χρηματα .
Αυτη ειναι κι η πιο κοντινή απασχόληση που υπάρχει οσον αφορα το αντικείμενο που σπουδάσες.
Απο εκει και πέρα φιλος μου το γύρισε στα τουριστικά με καλο μεταπτυχιακό κι βγάζει ικανοποιητικά λεφτα ολο το χρονο δουλεύοντας σε γραφείο.
Γενικά αν αλλάξεις κλαδο με ενα καλο μαστερ μενοντας Ελλάδα η ακομα καλύτερα πηγαίνοντας στο εξωτερικό θα σαι κομπλέ.
Απο εκει κι περα για να μη παρεξηγηθώ δε αναφέρομαι στα παιδια που το λατρεύουν κι έχουν ταλέντο , αυτα κατα πασα πιθανότητα θα κανουν καποιο μάστερ κι θα παροουν υποτροφία για διδακτορικό.( βέβαια ολα αυτα κι παλι μονο εξωτερικό κι ισως μετα απο χρονια βρουν θεση σε ελληνικό πανεπιστήμιο)
Αυτοι ειναι οι εξαίρεση , μιλαω για την πλειονότητα των φοιτητών αυτων των σχολών.
Οι πιο πολλοι φιλοι / συμφοιτητές μου παντως η εφυγαν για εξω, η αρχισαν καινούργια σχολή -ιεκ, η το παράτησαν τελείως προς το παρών κι απασχολούνται ως πωλητές / σερβιτόροι( η ολα αυτα ταυτόχρονα

)