Η οικονομική ανάπτυξη (προσωπικά δεν έχω κανένα οικονομικό πρόβλημα στη χώρα μου) είναι μία μόνο παράμετρος του δείκτη βιοτικού επιπέδου απ'τις πολλές. Γι'αυτό και η Ελλάδα σκοράρει καλύτερα στο δείκτη αυτό από αρκετές άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Ναι, σαφώς δεν θα ήθελα να ζω αλλού από εδώ που ζω, το δικαίωμα του γούστου το έχω νομίζω.
-----------------------------------------
Τεχνικό Λύκειο, δεν είναι ντροπή. Στο 100% τη δημόσια εκπαίδευση οι πολίτες την απαξίωσαν. Αν δεν ενδιαφέρεται ο πολίτης και πριν καν αρχίσει το Λύκειο σκέφτεται πριν απ'ολα σε ποιο φροντιστήριο να πάει, τότε δεν έχει κανένα κίνητρο ο Σπηλιωτόπουλος να φτιάξει τα σχολεία. Και το καλύτερο σχολείο να φτιάξει, δεν πρόκειται ούτε ένας να σταματήσει το φροντιστήριο. Κι αυτό γιατί καλό το σχολείο, αλλά μια ώρα παραπάνω σου δίνει παραπάνω πιθανότητες, πως να το κάνουμε. Τελείωσε, από τη στιγμή που επέλεξε η ελληνική κοινωνία αυτό το δρόμο, εκεί θα περπατήσει. Η μόνη ρύθμιση που βλέπω εγώ είναι η οικονομική ενίσχυση των οικογενειών για να πληρώνουν τα φροντιστήρια, περιορίζοντας παράλληλα τον αριθμό των εκπαιδευτικών που δουλεύουν στο Δημόσιο για 2 και 3 διδακτικές ώρες τη μέρα.