Εσύ πού θες να περάσεις;
Να μου πεις κι εμένα το μυστικό του πώς τα καταφέρνεις. Δε λέω ότι συνήθως διαβάζω πολύ περισσότερο, γύρω στις 2 με δυόμισι ώρες διαβάζω όταν έχω σχολείο (ίσως και πιο λίγο, ανάλογα με το πόσα μαθήματα έχω), αλλά διαβάζω και τρεις, και τέσσερις αν χρειαστεί. Αυτό όμως του χρόνου θα αλλάξει.
Δεν είναι ανάγκη να εξετάζεσαι παντού, για να λάβεις σφαιρική μόρφωση. Ίσα-ίσα, τώρα βλέπεις τα παιδιά να λαμβάνουν σφαιρική μόρφωση; Η παπαγαλία σε ΑΟΘ, ΑΔΕ, Βιολογία, Αρχαία, Ιστορία, βλέπεις να αποτελεί σφαιρική μόρφωση; Ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι σφουγγάρι, αν απορροφήσει ό,τι γνώση υπάρχει γύρω του, το μυαλό πρέπει να αναπαύεται και αν ενασχολείται με άλλα πράγματα. Η συνεχής μελέτη και ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται (πίεση, σχολείο, σπίτι -μόνο για φαΐ κι αν-, φροντιστήριο, σπίτι για διάβασμα) απλώς δε δίνει στον άνθρωπο την ευκαιρία να εκτιμήσει τη γνώση, λοιπόν, πώς περιμένεις να λάβει σφαιρική μόρφωση κάποιος αν δε την εκτιμά; Με το ζόρι παντρειά δε γίνεται.
1) θελω να περασω σε πολλα αλλα θα επιλεξω μονο ενα, Αστρονομια (αλλα αμα επιλεξω αυτην, θε πρεπει να μπω η nasa η esa, αλλιος αστο δεν αξιζω + οτι πρεπει να παντρευτης με την αστροφυσικη αμα επιλεξεις ερευνα) . μετα παει φυσικος με ηλεκτρομαγνυτισμο. Μετα παει πλυροφορικη/ φυσικος, προγραμματιστης και κατι που μαρεσει αλλα δεν το εχω σε μεγαλη εκτυμιση, κοσμολογος.
2) δεν υπαρχει μυστικο να σου πω την αληθεια, ουτε καποιο spell, απλα πρεπει να σαρεσει, πως σαρεσει εσενα να βγενης εξω (οπος σε ολους μας) ετσι μαρεσει και μενα να διαβασω, οποτε οταν διαβασω, δεν σκεφτομαι "πο τωρα θα ημουνα με την γκομενα και με τον μιτσο και θα τα πειναμε)
3) Αυτος που ξερει κατι δεν φοβαται την εξεταση, και δεν εξεταζεσαι παντου, μονο στα 6 μαθηματα που επελεξες. η αλλες εξετασεις ειναι για γελια (συγκριτικα).
ωραια ρε φιλε, πας φροντιστηριο και παραπονιεσε ΓΙΑΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟ ΕΛΕΦΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ? ΓΙΑΤΗ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ? αμα εισαι ΜΑΛΑΚΑΣ και θες
2σχολεια για να μαθεις καποια βασικα πραγματα, δεν σου φταιει κανενας, προσοπικα δεν παω φροντιστιριο, και εχω απειρο ελεφτερο χρονο, τοσο που ασχολουμε και με τεχνες και με διαφορα αλλα. και κανης δεν σε ζοριζει, λυκειο δεν ειναι ΑΜΕΣΑ αναγκαστικο, πιγενε δουλεψε αν δεν μπορεις να διαβασης, απο την στιγμη που επιλεγης κατι, δεξου την συνεπια,
"each action has an equal opposite reaction" οπως θα ελεγε ο μεγιστος Newton.
@Kotatsuneko
ποια πλευρα υποστηριζο, ουτε εγω ξερω, δεν μαρεσει να κατατασομαι σε ομαδουλες, ειμαι αντικειμενικος σε πολα θεματα, οποτε σε καποια τετια παραμενο ουδετερος, σε αυτη την περιπτοση, για μενα φταιμε εμοις. φταει και το κρατος δεν λεω, πχ γιατη δεν υπαρχει το σκακι σαν μαθημα? γιατη κανουμε ΑΚΟΜΑ 10 χρονια θρησκευτικα? ποτε θα το καταλαβουνε οτι αυτη η γενια ειναι εξυπνη (το μεγαλητερο % πιστευω και ελπιζω) και δεν μπορει να επιρεαστη απο μαζικα brainwash. γιατη πρεπει στης πανεληνιες στην ιστορια να γραφεις παπαγαλια κειμενα, και οχι να γραφεις με δικα σου λογια υποτιθετε πως εκει μαθενης να εκφραζεσαι. μπλα μπλα μπλα