Kαλημερα σε ολους.Λοιπον καθως χαζευα στο site του Υπουργειου Παιδειας αναμεσα στις ανακοινωσεις που εχει βγαλει ειδα και αυτη που ειχε βγει το Φεβρουαριο για τους φετινους υποψηφιους των Πανελλαδικων Εξετασεων που θελουν να ειναι υποψηφιοι για Στρατιωτικες,Αστυνομικες,Σχολες ΤΕΦΑΑ κ.τ.λ και διαβασα κατι που με ανησυχησε λιγο,για αυτο σας το αναφερω για να μου πειτε και εσεις τη γνωμη σας. Σας παραθετω λοιπον την εισαγωγη απο την ανακοινωση του Υπουργειου η οποια αναφερει:
ΘΕΜΑ: Υποβολή Αίτησης - Δήλωσης υποψηφίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδας Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, το χρονικό διάστημα από 10 έως 25 Φεβρουαρίου έχει καθοριστεί ως προθεσμίαγια την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των μαθητών της τελευταίας τάξης Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) (ομάδας Β΄) και των αποφοίτων που επιθυμούν είτε να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ(Ομάδα Β΄) είτε να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση.
Και ρωταω εγω.Με την ανακοινωση αυτη του Υπουργειου Παιδειας επρεπε να κανουν αιτηση οσοι επιθυμουν(ειτε με το 90 ειτε με το 10%) να ειναι υποψηφιοι για Στρατιωτικες,Αστυνομικες Σχολες κ.τ.λ ή γενικα επρεπε να υποβαλλουν αιτηση το Φεβρουαριο ακομη και αυτοι που δεν θελουν να ειναι υποψηφιοι για Στρατιωτικες,Αστυνομικες Σχολες και θα καταθεσουν Μηχανογαρικο με το 10%???Με λιγα λογια οσοι δεν θελαμε να ειμαστε υποψηφιοι για αυτες τις σχολες επρεπε να εχουμε κανει καποια δηλωση οτι θελουμε να ειμαστε υποψηφιοι για εισαγωγη στη Τριτοβαθμια Εκπαιδευση???Ναι ή οχι???Απο οσον γνωριζω παντως και απο οτι εχω διαβασει παραπανω εφοσον δεν θελεις να εισαι υποψηφιος για αυτες τις σχολες δεν χρειαζοταν να υποβαλλεις καποια αιτηση.Απλα πας τον Ιουλιο και καταθετεις τον Μηχανογραφικο σου.Ετσι ξερω εγω.Ομως με αυτο που διαβασα επειδη δεν διευκρινιζεται ξεκαθαρα παρακαλω ας απαντησει καποιος.........