Υποχρεωτική στράτευση στα 18

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Ένας φυσικομαθηματικός, ένας χημικός, ένας φιλόλογος, ένας ιστορικός δικαιούται να έχει κι άλλες ευκαιρίες εκτός του να καταντήσει καθηγητής σε κάποιο δημόσιο σχολείο. Εφ'οσον μιλάμε πάντα για μια χώρα που υποτιθεται οτι ειναι ανεπτυγμένη.

Νομίζω πάντως οτι απο πλευράς εκπαίδευσης τουλάχιστον, τους παρέχονται πολλές δυνατότητες απο τις αντίστοιχες σχολές. Δεν ξέρω γιατί, νοοτροπία είναι ίσως, μέσα απο τις σχολές συνήθως επιλέγουν τον δρόμο της εκπαίδευσης (έχουν μαθήματα που επιλέγουν ανάλογα και απο ότι έχω ακούσει απο γνωστούς είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τη σχολή).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

chris_90

Διάσημο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,598 μηνύματα.
Εγω παντως θελω να γινω Χημικος, αλλα ολοι μου λενε οτι το να καταληξω στην εκπαιδευση ειναι μονοδρομος, οτι δεν εχει λεφτα το επαγγελμα, οτι υπαρχει ανεργια και αλλα τετοια. Εχω κατατρομαξει, δεν θελω με τιποτα να γινω εκπαιδευτικος. Θα ειναι ο,τι χειροτερο και για μενα και για τα δυσμοιρα παιδια που θα βρεθουν στο δρομο μου!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

el_greco

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 123 μηνύματα.
Δεν υπάρχουν ούτε μονόδρομοι, ούτε αδιέξοδα. Μπορεί να είναι η "πεπατημένη" η εκπαίδευση, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες εναλλακτικές. Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει, δυστυχώς, βαριά έρευνα, τεχνολογία, βιομηχανία για να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις των θετικών επιστημόνων, ούτε είναι εφικτό όλοι να γίνουμε μέλη ΔΕΠ σε πανεπιστήμια, όμως ένας θετικός επιστήμονας με ένα καλό μεταπτυχιακό, πχ στα οικονομικά ή στα υλικά, ή, ή, ή... μπορεί να κάνει πολλά πράγματα - και συνήθως προτιμάται λόγω ισχυρού background.

Θέληση και όρεξη απαιτείται...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

leftkox

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Λευτέρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 149 μηνύματα.
Φυσικά βεβαίως αυτό δεν εμποδίζει τις ΗΠΑ να έχουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή.

Ναι, φυσικά, εγώ απλά εννοούσα ότι δε θα ήθελα να πηγαίνει κανείς σε μισθοφορικό στρατό εξαναγκασμένος απο τη δύναμη που του ασκεί η ανάγκη για ικανοποιήση των βιολογικών του αναγκών (Όσοι τελειώσατε Γ' λυκείου από τεχνολογική θυμηθείται τον Maslow).
Το ιδανικό θα είναι να πηγαίνουν άνθρωποι που έχουν εναλλακτικές επιλογές στη ζωή τους και το επιλέγουν συνειδητά (το αν θα είναι στρατόκαυλοι και φασίστες δε με νοιάζει και ούτε θα τους κρίνω άσχετα αν δεν το θεωρώ σωστό, αρκεί να είναι ΔΙΚΗ τους επιλογή και όχι να πηγαίνουν εξ' ανάγκης).
Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι άνθρωπος που έχει μάθει να είναι ελεύθερος δύσκολα θα γίνει μισθοφόρος αλλά αν το επιλέξει χωρίς να τον εξαναγκάζει κάποια ανάγκη δε μου πέφτει λόγος.

qwerty, δε νομίζω ότι το να έχει κάποιος απολυτήριο ενιαίου λυκείου θα εξασφαλίσει ότι δεν πάει κανείς στο στρατό από ανάγκη. Είναι σα να μου λες ότι εξ' ορισμού οι απόφοιτοι λυκείου με καθαρό ποινικό μητρώο έχουν πάντα λιγότερα οικονομικά προβλήματα από άλλες μερίδες του πληθυσμού που αν και πιθανό να ισχύει συχνά δε συνιστά γενικό κανόνα.
Εξ' άλλου είναι καιρός να ξεχάσουμε αυτή τη βλακώδη νοοτροπία που ωθεί όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως στόχων, αδύναμους και μη στο ενιαίο λύκειο με αποτέλεσμα να χαραμίζονται σε σχετικά δύσκολα μαθηματικά και να περνάνε αρκετοί σε ΤΕΙ ενώ με λιγότερο κόπο και αποκτώντας πιθανώς πιο χρήσιμες πρακτικές γνώσεις θα έμπαίναν σε κάποιο ΤΕΙ από τεχνικά λύκεια και θα γίνονταν πιο παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.
Δε λέω βέβαια ότι όποιος ακολουθεί την πορεία ενιαίο λύκειο --> ΤΕΙ χαραμίστηκε, ίσα ίσα κάποια μαθήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και υπάρχουν μόνο στα ενιαία. Απλά από προσωπική πείρα γνωρίζω μαθητές που "πιάναν" τα χέρια τους και είχαν μεράκι σε τεχνικά θέματα και η κοινωνία τους ώθησε στα ενιαία λύκεια ενώ δεν τα πήγαιναν καλά στα μαθήματα.
Δεν μιλάω για αδιάφορους αλλά για μαθητές με μεράκι που μπήκαν σε ΤΕΙ μηχανολογίας/ηλεκτρολογίας (πιθανότατα μάλιστα θα γίνουν ιδιαίτερα καλοί στην ασχολία τους γιατί γουστάρουν πραγματικά) και έφτυσαν αίμα ενώ θα έμπαιναν εύκολα από τεχνικό λύκειο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τι τον θελουν τον στρατο?Αφου ολα γινονται με το πατημα ενος κουμπιου..
Αμα θελουν μας ριχνουν εκει μια ατομικη και μας αποτελειωνουν..
Ψεκαστε-σκουπιστε-τελειωσατε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

qwertyuiop

Διάσημο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
κοστίζει υπερβολικά αυτό το πάτημα του κουμπιού και γι' αυτό στέλνουν στρατιώτες. Επειδή τους έρχεται φθηνότερα και επειδή χ@στηκαν για τις ζωές τους. Αυτό με το κουμπί θα γίνει μόνο αν δουν ότι χάνουν το παιχνίδι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top