tolisman
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tolisman
Δραστήριο μέλος

nikosl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλα.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν τους πουν για παράδειγμα να πάνε στο Ιράκ ως σύμμαχοι των Αμερικανών δεν μπορούν να πουν όχι, αφού αυτή είναι η δουλειά τους..
Eνω ας πούμε εσύ το φανταράκι, μια χαρά αντίρρηση θα φέρεις και θα σε αφήσουν ήσυχο

miv
Επιφανές μέλος

tolisman
Δραστήριο μέλος

Εγώ αύριο θα κάνω εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Θα μου την κάνει η θεία μου η νοσοκόμα. Μπορεί να μην ξέρει και πολύ καλά απο αυτά αλλά τουλάχιστον με αγαπάει, οχι σαν τους άλλους τους χειρούργους που όλα τα κάνουν για τα λεφτά.
Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλα.
Είσαι χαζός?? Είδες πουθενά να λέω εγώ κάτι τέτοιο?? Κοροϊδευόμαστε ή μου φαίνεται?
Eνω ας πούμε εσύ το φανταράκι, μια χαρά αντίρρηση θα φέρεις και θα σε αφήσουν ήσυχο![]()
Έχεις δει κανένα φανταράκι στο Ιράκ ή το Κόσοβο..? Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό? Δεν μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό απλούς φαντάρους γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις από την κοινωνία.. Ενώ στους επαγγελματίες και να αντιδράσουν θα πουν και θα έχουν και δίκιο "αυτή είναι η δουλεία σου, κόιτα τι έχεις υπογράψει στη σύμβαση??"
Κάθε στρατός της συμμαχίας δίνει ποσοστό στο ΝΑΤΟ. Ο μόνος τρόπος να μην υπάρχει αυτό, είναι η αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος της συμμαχίας. Απο τη στιγμή που εισαι μέσα, ακολουθεις τους κανόνες. Ποια νομίζεις οτι είναι η διαφορά με τώρα; Και τώρα στέλνουν τους ΕΠΟΠ στο Αφγανιστάν και στο Κόσοβο. Για μένα το συμβόλαιο δεν ειναι πρόβλημα, πρώτα απ'ολα γιατι σε ένα επάγγελμα έχεις α καθηκοντα που καθορίζονται απ'το συμβόλαιο με το αφεντικό και για ένα λόγο παραπάνω στο στρατό, ότι η θέση σου ειναι τόσο ζωτικής σημασίας που οφείλεις να υπακούς εντολές.
Δίκιο έχεις, απλώς εγώ είμαι κατά του ΝΑΤΟ γενικά.. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το συζητάμε άλλη φορά...
miv
Επιφανές μέλος

Είσαι χαζός?? Είδες πουθενά να λέω εγώ κάτι τέτοιο?? Κοροϊδευόμαστε ή μου φαίνεται?
Έχεις δει κανένα φανταράκι στο Ιράκ ή το Κόσοβο..? Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό? Δεν μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό απλούς φαντάρους γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις από την κοινωνία.. Ενώ στους επαγγελματίες και να αντιδράσουν θα πουν και θα έχουν και δίκιο "αυτή είναι η δουλεία σου, κόιτα τι έχεις υπογράψει στη σύμβαση??"
Δίκιο έχεις, απλώς εγώ είμαι κατά του ΝΑΤΟ γενικά.. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το συζητάμε άλλη φορά...
Ωραία, γιατί ειναι μεμπτό αυτό; Δηλαδή σε οποιαδήποτε δουλειά και να πας, θα εχεις περιθώριο αντίρρησης απέναντι στον εργοδότη ή στον υψηλόβαθμο νομίζεις;;;
tolisman
Δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

Μα το κάνουν ήδη αυτό. Απλώς δεν πάνε φαντάροι, πάνε ΕΠΟΠ.δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό.. απλώς εγώ δεν θέλω οι έλληνες στρατιώτες να πολεμούν για ξένα συμφέροντα..
Δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτό αν γίνει μισθοφορικός ο στρατός.
tolisman
Δραστήριο μέλος

leftkox
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αυτό που λες να μη γίνεται ο Έλληνας στρατιώτης όργανο του ΝΑΤΟ δε στέκει γιατί όπως είπε ο miv έχουμε μπει σε μια συμμαχία και έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις, αν θέλουμε βγαίνουμε για να μη στέλνουμε στρατιώτες με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τώρα το να μην υπηρετεί ο Έλληνας στρατιώτης ξένα συμφέροντα δε λέει και πολλά. Είναι σα να μου λες ο Έλληνας να μην εργάζεται σε πολυεθνικές επιχειρήσεις για να μην υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων.
Το μόνο ζήτημα που προκύπτει είναι ότι πιθανότατα στο μισθοφορικό στρατό θα εντάσσονται άτομα που έχουν οικονομικές ανάγκες οπότε δε θα είναι 100% επιλογή τους αυτό που κάνουν, όπως γίνεται πολλές φορές στις Η.Π.Α.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Καλά αυτό δεν έχει απολύτως καμμία βάση. Ο μισθοφόρος είναι κυρίως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ! ΕΠΙΛΕΓΕΙ τη δουλειά του, ΔΙΑΒΑΖΕΙ μια σύμβαση και μετα την υπογράφει ΑΝ ΘΕΛΕΙ. Αν όμως δεχτεί ξέρει ότι θα κάνει ότι λέει η σύμβαση όπως γίνεται σε κάθε άλλη δουλειά.
Αυτό που λες να μη γίνεται ο Έλληνας στρατιώτης όργανο του ΝΑΤΟ δε στέκει γιατί όπως είπε ο miv έχουμε μπει σε μια συμμαχία και έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις, αν θέλουμε βγαίνουμε για να μη στέλνουμε στρατιώτες με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τώρα το να μην υπηρετεί ο Έλληνας στρατιώτης ξένα συμφέροντα δε λέει και πολλά. Είναι σα να μου λες ο Έλληνας να μην εργάζεται σε πολυεθνικές επιχειρήσεις για να μην υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων.
Το μόνο ζήτημα που προκύπτει είναι ότι πιθανότατα στο μισθοφορικό στρατό θα εντάσσονται άτομα που έχουν οικονομικές ανάγκες οπότε δε θα είναι 100% επιλογή τους αυτό που κάνουν, όπως γίνεται πολλές φορές στις Η.Π.Α.
Φυσικά βεβαίως αυτό δεν εμποδίζει τις ΗΠΑ να έχουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή.
γι' αυτό και θα πρέπει προκειμένου να μην μπαίνουν ρεμάλια να μπει κάποιο όριο-μέτρο. Δλδ να έχουν απαραίτητα απολυτήριο λυκείου και καθαρό ποινικό μητρώο.
Πρώτον, ο Λευτέρης μίλησε για οικονομικά αδύνατους, οπότε τα "ρεμάλια" δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Όσο για τις προυποθέσεις, εδώ και χρόνια και τα δύο ειναι προαπαιτούμενα για πάρα πολλές δουλειές. Αν και αμφιβάλλω αν ποτέ ένα...ρεμάλι που χει μάθει να ζει ελεύθερο και χωρίς περιορισμους θα πήγαινε να γίνει καραβανάς.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

και φυσικά απολυτήριο λυκείου λέω εννοώντας απολυτήριο ενιαίου λυκείου...
miv
Επιφανές μέλος

Μα, ο απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου είναι επαγγελματίας σε μια ειδικότητα. Δεν έχει και κανένα λόγο να πάει να καταντήσει καραβανάς. Εννοείται οτι οι περισσότεροι θα είναι με απολυτήριο Γενικού Λυκείου. Αν και νομικά τέτοιοι περιορισμοί ΔΕΝ επιτρέπονται. Και τα δύο απολυτηρια ειναι ισάξια.
nikosl
Εκκολαπτόμενο μέλος

qwertyuiop
Διάσημο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Όσο για τις ιχθυοκαλλιέργειες, σε μια ανεπτυγμένη χώρα κάθε επιστήμονας έχει δικαίωμα να δουλέψει πάνω στο αντικείμενό του και βασικά στην έρευνα και ανάπτυξη, γιατί αυτό χρειάζεται κάθε δυτική χώρα. Είναι η πιο εύκολη, αντιπροοδευτική, πρόχειρη λύση να έχεις ενα κράτος που να προτείνει σε κάθε επιστημονα την εύκολη λύση του να γίνει καθηγητάκος. Κι αυτό το λέω κυρίως για τις σχολές του δεύτερου πεδίου...Ένας φυσικομαθηματικός, ένας χημικός, ένας φιλόλογος, ένας ιστορικός δικαιούται να έχει κι άλλες ευκαιρίες εκτός του να καταντήσει καθηγητής σε κάποιο δημόσιο σχολείο. Εφ'οσον μιλάμε πάντα για μια χώρα που υποτιθεται οτι ειναι ανεπτυγμένη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.